Samsung face eforturi foarte mari pentru a opri China să-i fure secretele

474
Samsung face eforturi foarte mari pentru a opri China să-i fure secretele
Sursa Foto: via livetradingnews.com

Spionajul corporativ este o amenințare reală pentru companiile de succes precum Samsung. Trebuie să se asigure că secretele lor comerciale rămân protejate de concurenții lor care nu ar dori altceva decât să le fure. Aceste secrete sunt cele care oferă acestor companii avantajul lor competitiv pe o piață avidă de noutăți.

Dacă aceste secrete cad în mâini greșite, compania poate ajunge rapid într-o luptă pentru supraviețuire. Cu cât o companie este mai mare, cu atât are mai mulți angajați și, ei sunt deseori cea mai slabă verigă pe care o exploatează concurenții. Samsung este familiarizat cu aceste provocări, motiv pentru care se străduiește să facă orice pentru a preveni furtul secretelor comerciale.

Samsung are de partea sa NIS din Coreea de Sud

Există multe cazuri în care angajații Samsung au fost arestați sub acuzația de scurgere de informații confidențiale. Un oficial oficial Samsung din divizia sa de semiconductori a fost arestat în 2016 pentru că a încercat să vândă informații despre procesele de fabricație Samsung de 14nm și 10nm concurenților chinezi.

Un exemplu mai recent este cel al doi cercetători de la Samsung Display care au fost arestați în august 2020 sub acuzația de a încerca să vândă tehnologia de producție a panoului OLED Samsung către China. Ecranele OLED sunt o afacere excelentă pentru Samsung. Compania nu ar vrea ca secretele OLED să ajungă în mâinile chinezilor, care au încercat să dezvolte astfel de tehnologii.

Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud a fost înființată în 1961 ca Agenția Centrală de Informații din Coreea (KCIA). KCIA a avut peste patruzeci de mii de angajați și un milion de informatori! În 1999, a fost redenumită Serviciul Național de Informații.

Acest caz este în prezent în curs de judecată. Nikkei a dezvăluit recent măsurile extraordinare la care Samsung apelează pentru a preveni ca angajații să vândă informații. Guvernul sud-coreean este, de asemenea, interesat de această chestiune, conform SamMobile. A clasificat tehnologiile legate de panourile OLED drept „tehnologii de bază naționale”. Agențiile de securitate din Coreea de Sud lucrează pentru a se asigura că niciun secret comercial nu părăsește țara.

Protejarea secretelor industriale ale celor mai mari companii din Coreea este o chestiune de mare importanță pentru Seul. Ancheta care a condus efectiv la arestarea acestor angajați Samsung Display a început după o inspecție secretă a National Intelligence Service (NIS), agenția națională de informații din Coreea de Sud.

Măsuri drastice de securitate în fabricile companiei

Potrivit informațiilor, Samsung dezactivează funcțiile de înregistrare a camerei și audio ale smartphone-urilor angajaților săi atunci când se află în laboratoarele și fabricile sale. Chiar și hârtia utilizată la aparatele de copiat în laboratoare are o folie de metal. Această folie face parte dintr-un sistem de detectare menit să împiedice angajații să copieze informații sensibile și să le scoată din laborator. Dacă cineva încearcă să părăsească clădirea cu această hârtie, va suna alarma.

Este însă ceva ce Samsung nu poate preveni. Angajații părăsesc de bună voie compania pentru a lucra oriunde în lume, chiar și în China. Nu există nicio lege în Coreea de Sud care să împiedice angajații unei companii să caute alte oportunități de angajare. Și chinezii știu foarte bine acest lucru.

Ei fac publicitate pe portalurile de locuri de muncă din Coreea de Sud și menționează „un tratament favorabil” pentru angajații care au lucrat în Samsung și LG. Li se acordă salarii și beneficii mai mari, astfel încât să poată schimba locul de muncă. Se crede că BOE are acum peste 50 de foști ingineri Samsung care lucrează la afișajele OLED pentru Apple. Samsung unul dintre cei mai mari furnizori de ecrane pentru către Apple.

Cei care trec la o companie chineză sunt, în general, văzuți ca trădători în Coreea. Ei folosesc nume diferite, astfel încât să nu fie urmăriți de foștii lor angajatori sau de autoritățile din Coreea de Sud. Când se întorc acasă, preferă să călătorească prin Hong Kong sau sau alte rute.

Este un joc de-a șoarecele și pisica pe care Samsung trebuie să-l joace cu rivalii săi. Nu știm dacă Samsung poate contracara aceste plecări și informațiile care sunt duse cu ei de inginerii care pleacă. Un lucru este sigur, Samsung nu lăsa garda jos în materie de securitate.