Samsung a lansat noi aparate electrocasnice cu AI la „BESPOKE AI”

70
Welcome to Bespoke AI electrocasnice cu AI
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și-a prezentat cea mai recentă gamă de electrocasnice cu AI în cadrul unui eveniment global de lansare, „Bun venit la „BESPOKE AI”. Trei evenimente în decurs de 24 de ore au fost organizate de Samsung în Seul, Paris și New York City. Toate au prezentat noi electrocasnice cu AI pentru fiecare piață distinctă. Tot aici, Samsung și-a împărtășit viziunea asupra modului în care conectivitatea poate îmbunătăți experiența generală acasă și modul în care inteligența artificială (AI) îmbunătățește performanța aparatelor.

Noile aparate Samsung nu numai că funcționează bine cu sarcinile obișnuite, dar pot face mai mult decât atât datorită AI. În special cu ecranele adăugate la frigider, la cuptorul cu inducție și la mașina de spălat rufe, aparatele Bespoke devin o platformă pentru divertisment, precum și un hub de control ușor de accesat pentru alte electrocasnice Samsung conectate prin SmartThings.

Cu Wi-Fi încorporat, camere interne, cipuri AI și compatibilitate cu aplicația SmartThings, cele mai recente aparate electrocasnice Samsung cu AI vin cu funcții și conectivitate îmbunătățite pentru a pune bazele unei case cu adevărat inteligente. De asemenea, noul AI Home, un afișaj LCD de 7 inch conectat care a fost adăugat la mai multe produse, oferă acces intuitiv și ușor și control asupra întregului ecosistem conectat.

AI Home include 3D Map View, o caracteristică care oferă utilizatorilor o vedere completă 3D a casei. Astfel urilizatorii pot să localizeze cu ușurință toate aparatele care sunt conectate și să le controleze. Când utilizatorii gătesc în bucătărie și simt că temperatura este prea ridicată, de exemplu, pot porni aparatul de aer condiționat din alte camere prin intermediul AI Home. De asemenea, utilizatorii pot primi apeluri care vin pe telefoanele lor prin intermediul AI Home. Mai mult, AI Home nu numai că face treburile casnice mai ușoare, ci și mai plăcute. Utilizatorii își pot reda melodiile preferate, pot viziona videoclipuri sau pot consulta rețetele de pe ecran în timp ce gătesc.

De asemenea, Mobile Smart Connect este o funcție nouă care trimite o alertă către telefon atunci când acesta se află la o distanță apropiată de aparatele înregistrate. Notificarea pop-up include meniu de control rapid pentru a executa funcțiile cheie ale aparatului direct de pe telefon. Astfel utilizatorii nu mai sunt nevoiți să caute prin casă, căutând telecomanda propriu-zisă. Acest lucru elimină cei câțiva pași și clicuri necesare pentru a accesa aceleași funcții în aplicația SmartThings.

În cadrul evenimentului BESPOKE AI, Samsung a prezentat și noua caracteristică „Calm Onboarding”.  Aceasta eliberează utilizatorii de nevoia de a trece prin necazul înregistrării produselor, deoarece înregistrează direct produsele achiziționate sub un cont Samsung la Samsung.com în aplicația SmartThings cu același cont.

Tot cu această ocazie Samsung a evidențiat platforma de securitate Knox, care protejează toate datele utilizatorilor aflate pe aparatele conectate. De fapt, frigiderul cu 4 uși cu AI Family Hub a devenit primul produs din industrie care a fost certificat la nivelul „Diamond” pentru capacitățile sale de securitate IoT de către UL Solutions, o companie lider mondial în domeniul securității. Alte modele Family Hub care aplică aceeași tehnologie și Bespoke Jet Bot Combo AI au primit aceeași certificare, potrivit SamsungNewsroom.

La evenimetul „BESPOKE AI” au fost prezentate mai multe produse noi. De exemplu: frigiderul Bespoke French Door cu AI Family Hub+, Bespoke Infinite Induction Line și Bespoke AI Laundry Combo. De asemenea au fost prezentate Bespoke Jet Bot Combo AI, Bespoke Jet AI, Bespoke Cube Air Infinite Line și noul frigider 4-Door din 2024, care integrează tehnologia Peltier și multe altele.

Siguranța produselor este, de asemenea, un factor important pe care Samsung îl prioritizează. Samsung se străduiește să obțină și să extindă certificările pentru a-și dovedi răspunderea pentru produse în toate categoriile de aparate. Între aceste se află și certificarea cu risc redus de incendiu pentru produsele noi. Acest lucru va asigura că aparatele certificate sunt proiectate pentru a preveni eficient incidentele de incendiu cauzate de produs.

Frigiderul cu uși franceze cu 4 uși cu AI Family Hub este centrul de control principal pentru toate aparatele din casă. AI Family Hub+, care este ecranul LCD mare din panoul din dreapta față al frigiderului, este cheia pentru experiențe intuitive AI. Aici utilizatorii pot vizualiza rețete recomandate și pot reda muzică și videoclipuri pentru divertisment în bucătărie.

Bespoke Jet Bot Combo AI este un robot aspirator și mop cu caracteristici îmbunătățite de AI, inclusiv recunoaștere inteligentă AI. Recunoașterea inteligentă AI funcționează în moduri diferite. AI Object Recognition folosește modelul și camera AI Deep Neural Network pentru a recunoaște diferite obiecte. Este vorba despre oameni, animale de companie, cabluri sau alte obiecte greu de văzut. AI Floor Detect detectează tipul de podea de curățat, iar când covoarele sunt detectate, aspiratorul robot decide dacă își ridică mopul sau merge și lasă mopul la stația sa pentru a evita contaminarea covorului cu mopul umed.

Bespoke AI Laundry Combo este o mașină de spălat și un uscător All-in-One, oferind avantajele a două aparate separate. Vine cu diverse funcții AI, cum ar fi amintirea nevoilor periodice/sezoniere ale utilizatorilor și recomandarea ciclului optim pentru spălare. Cu AI Opti Wash & Dry, Bespoke AI Laundry Combo reglează inteligent performanța de spălare și uscare pentru fiecare încărcătură și detectează greutatea rufelor pentru a distribui cantitatea adecvată de apă și detergent. De asemenea, detectează materialul și nivelul de murdărie în timpul unui ciclu. Dacă este necesar, adaugă mai mult detergent și variază timpul de spălare.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

În plus, Samsung își arată viziunea de a implementa AI generativă la aparatele electrocasnice în acest an. În special, Bixby va fi o cheie în acest sens. Inteligența artificială generativă îi va permite lui Bixby să meargă cu un pas mai departe de capacitatea actuală de a putea executa câte o comandă la un moment dat, înțelegând propoziții complexe și angajându-se în conversații naturale.

Bixby va înțelege cerințele compuse precum „Porniți aparatul de aer condiționat în modul Wind Free și spuneți-mi cum este vremea”. De asemenea, poate reține contextul din interacțiunile anterioare pentru continuitate. Astfel dacă utilizatorul îi cere lui Bixby să oprească purificatorul de aer și apoi să adauge „Oh, și televizorul, de asemenea”, Bixby poate rezolva ambele solicitări. Utilizatorii se vor putea, de asemenea, să se bazeze pe Bixby pentru a găsi soluții, spunând pur și simplu „sufrageria se simte umedă” și întrebând „ce ar trebui să fac cu toți cartofii cumpărați ieri?” Bixby va interpreta aceste sarcini cu mai multe straturi și va răspunde în mod natural la solicitările utilizatorilor

Samsung continuă să modernizeze aparatele conectate Wi-fi de pe piață și cele existente case prin actualizări de software și SmartThings. Utilizatorii se pot bucura de funcții noi de economisire a energiei chiar și cu modele vechi cumpărate deja. Funcția Smart Forward a fost anunțat pentru prima dată la eveniment de Samsung. Este un serviciu care oferă cele mai noi caracteristici, corecții de securitate și upgrade-uri prin actualizări regulate de software. Utilizatorii vor putea verifica informațiile de actualizare disponibile și vor putea primi notificări din aplicația SmartThings. Acest lucru asigură utilizatorilor liniște sufletească și, de asemenea, contribuie la reducerea frecvenței înlocuirilor de aparate.

SmartThings continuă să evolueze, permițând utilizatorilor să economisească suplimentar consumul de energie după achiziționarea unui produs. Caracteristici precum încărcarea optimă, de exemplu, sunt adăugate pentru ca utilizatorii să își poată planifica strategic consumul de energie. SmartThings Energy permite utilizatorilor să monitorizeze/controleze cu ușurință cantitatea de energie consumată de aparatele electrocasnice cu AI conectate.

Pentru ca eforturile să aibă un impact mai mare, Samsung introduce colaborări pe care le-a făcut pentru a implementa soluții care au ca rezultat reduceri tangibile ale consumului de energie, făcând în același timp viețile mai confortabile pentru utilizatori. Printr-un parteneriat cu British Gas, care conectează caracteristica Auto Demand Response a SmartThings Energy cu PeakSave de la British Gas, Samsung permite utilizatorilor să se bucure cu ușurință de beneficii economice prin economisirea energiei.

În calitate de jucător esențial în industria electrocasnicelor, Samsung și-a dezvăluit obiectivul de a utiliza tehnologiile de generație următoare în scopuri dincolo de crearea de produse inovatoare. Este vorba despre utilizarea soluțiilor de inginerie care prelungesc ciclurile de viață ale produselor și reduc frecvența înlocuirilor. Unele dintre metodele amintite la lansare include și răcirea hibridă. Aceasta încorporează componente termoelectrice „Peltier” de mare putere instalate pe lângă compresor, ceea ce are ca rezultat îmbunătățirea eficienței. În plus, Samsung a introdus și filtre cu întreținere redusă pentru purificatoarele de aer care elimină nevoie de noi achiziții de filtre.