Samsung pe primul loc în Europa în cota de piață smartphone în Q3 2021

249
Samsung pe primul loc în Europa in cota de piata smartphone in Q3 2021
Sursa Foto: Counterpoint Research

În urma rapoartelor generale ale pieței smartphone-urilor din Q3 2021 și a cifrelor de vânzări estimate, compania de cercetare de piață Counterpoint Research a lansat ieri două studii foarte interesante ale ultimelor tendințe regionale. Compania Samsung este pe primul loc în Europa în cota de piață smartphone în Q3 2021 și pe locul doi în SUA.

Aceste noi lucrări de cercetare se concentrează pe Europa și Statele Unite. Counterpoint Research a făcut un top al primilor zece furnizori pentru Europa și al primilor cinci furnizori pentru SUA. Studiul de piață a fost realizat pentru intervalul de timp iulie – septembrie 2021. A fost urmărită evoluția an la an a tuturor mărcilor majore de smartphone-uri prezente pe piață.

Samsung pe primul loc în Europa și pe doi în SUA în Q3 2021

Piața smartphone-urilor din SUA are de obicei un abonat la primul loc: Apple. Samsung mai trece din când în când peste Apple în SUA. Trebuie menționat aici că locurile doi (Samsung), trei și cinci au crescut în cota de piață din SUA în Q3, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.De fapt, OnePlus are cea mai impresionantă creștere dintre toate. A încheiat pe locul cinci cu o cotă relativ mică de 3%, după ce a reprezentat… 0% din vânzările de smartphone-uri din SUA în Q3 2020.

Apple, Samsung și Motorola și-au menținut locurile pe podium, ultimele două beneficiind de ieșirea de pe piață a companiei LG. În ciuda popularității seriei iPhone 13, Samsung a reușit să reducă decalajul față de Apple. Acest lucru s-a datorit lansării noilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Flip 3, dar și a lui Galaxy A32 5G foarte accesibil.

Supranumit și „Bătrânul continent”, Europa este al treilea continent după Asia și Africa ca număr de locuitori. Numele Europa a fost folosit prima dată în Legendele Olimpului. Zeus „Tatăl zeilor și oamenilor” de pe Olimp, s-a îndrăgostit de nimfa Europa.

Situația este alta în Europa, conform PhoneArena. Dacă Apple este regele în SUA, Samsung este pe bătrânul continent. Pe locurile doi și trei, Xiaomi și Apple au înregistrat o creștere sănătoasă de la an la an de 51 și respectiv, 24%. Oppo (inclusiv OnePlus), Realme și Vivo au avut creșteri incredibile de 112, 160, respectiv 238% (!!!).

Trebui să subliniem că Samsung și Xiaomi au avut un declin regional în comparație cu Q2 2021. Astfel Apple poate fi considerat câștigător al trimestrului trei pe bătrânul continent. Seria iPhone 13 pare să aibă deja mult mai mult succes decât gama precedentă iPhone 12 în Europa. Scopul Apple este să depășească Samsung, dar ușor de zis, greu de făcut!