Procesorul Samsung Exynos 2200 va fi lansat în decembrie

536
Samsung Exynos 2400
Sursa foto: via slashgear.com

Samsung Electronics va lansa un nou procesor de aplicații în decembrie pentru a concura cu procesorul Qualcomm. Procesoarele sale anterioare Exynos nu au reușit să îndeplinească așteptările din cauza performanțelor și a problemelor de generare a căldurii. Compania speră ca Samsung Exynos 2200 să fie mai bun ca procesorul Snapdragon 898.

Smartphone-urile emblematice sunt lansate cu una sau două luni mai devreme decât înainte. De obicei au fost lansate din martie până în aprilie în prima jumătate a anului și din septembrie până în octombrie în a doua jumătate. Acum sunt lansate din decembrie până în ianuarie în prima jumătate și din august până în septembrie în a doua jumătate.

Samsung Exynos 2200 va fi lansat în decembrie

Samsung Exynos 2200 și Snapdragon 898 sunt programate să ajungă pe smartphone-urile emblematice în prima jumătate a anului viitor. Cele două companii au început producția în serie a cipurilor lor, potrivit BusinessKorea. Un test recent a constatat că Exynos 2200, dezvoltat de Samsung și AMD, este mult mai bun decât procesoarele anterioare.

În 2021, arhitectura procesorului Samsung Exynos a trecut prin schimbări îndrăznețe. În acest an Samsung a adoptat un procesor ARM pentru grafică, în loc de un produs intern. Anul viitor, compania va adopta un GPU de la AMD în loc de unul de la ARM. GPU-ul AMD funcționează cu 13% mai bine decât cel mai recent GPU Adreno 650 de la Qualcomm. În același timp este mult mai bun ca Apple A14 Bionic aflat în seria iPhone 12. Tehnologia Exynos a fost aplicată la proiectarea cipului Google Tensor pentru smartphone-urile Google.

Termenul „GPU a fost inventat de Sony cu referire la GPU Sony de la consola PlayStation, în 1994. Apoi a fost popularizat de Nvidia în 1999, care a comercializat GeForce 256 drept „primul GPU din lume”.

Samsung intenționează să dezvolte și un procesor Exynos 1200 mai ieftin. Acesta va fi furnizat producătorilor chinezi de smartphone-uri. Specialiștii din industrie prezic că livrările Exynos vor crește cu 80% din 2021 la 180 de milioane în 2022. Exynos a fost considerat odată mai bun decât Snapdragon. Cu toate acestea, a început să-și piardă competitivitatea după ce procesoarele mobile au trecut la forma de sistem pe cip, unde o memorie, un procesor și un GPU sunt plasate într-un singur cip.

Exynos 990, care a fost lansat în 2020, a fost evitat de Samsung pentru seria Galaxy S20 pentru piața sud-coreeană. Cauza a fost performanțele mai slabe decât procesorul echivalent Qualcomm și problemelor de generare a căldurii.