Samsung Exynos 2500: apar primele specificații

188
Samsung Exynos 2500 apar primele specificatii
Sursa foto: via notebookcheck.net

Samsung a avut probleme cu procesoarele emblematice Exynos în ultimul timp și a trecut la Qualcomm cu seria Galaxy S23. Potrivit mai multor informații anterioare, ne așteptăm să vedem procesorul Samsung Exynos 2400 cel puțin în modelul mai mic din seria Galaxy S24 pe unele piețe. Dar, tot mai multe date încep să apară și despre un alt viitor procesor emblematic al companiei: Samsung Exynos 2500.

O nouă scurgere de informații, via Notebookcheck.net ne spune că cipul Exynos 2500 / Dream Team va avea un procesor cu 10 nuclee cu 4 nuclee Cortex-X5, 2 nuclee Cortex-A730 și 4 nuclee Cortex-A520 într-o configurație 1+3+2+4. În timp ce Exynos 2400 este de așteptat să ofere o creștere a performanței record față de predecesorul său, se pare că Exynos 2500 sau Dream Team va fi asul din mânecă al companiei Samsung.

Ne așteptăm ca seria Galaxy S25 să vină cu Exynos 2500

Samsung pregătește în prezent Exynos 2400 pentru debutul său. Deși acel cipset nu are o dată oficială de lansare, au apărut știri referitoare la Exynos 2500. Procesorul de nouă generație se pare că este în faza de testare și se preconizează a fi SoC-ul Dream Team (Echipa de vis) al Samsung.

Exynos 2500 va avea patru super nuclee! Va avea un nucleu Cortex-X5 cu o frecvență de 3,2-3,3 GHz și trei Cortex-X5 cu o frecvență de 2,3-2,5 GHz. Vor fi însoțite de două nuclee Cortex-A730 și patru Cortex-A520. Potrivit lui @OreXda, toate acestea sunt nuclee nelansate de la ARM. Adică nu numai că vor fi patru super nuclee, dar numărul total va ajunge la zece. Astfel procesorul va fi incredibil de puternic, dar rămâne problema eficienței energetice a unei astfel de soluții. Probabil Samsung va rezolva și acest lucru.

Echipa olimpică de baschet masculină a SUA din 1992 a fost descrisă la acea vreme de jurnaliştii americani şi internaţionali drept cea mai mare echipă sportivă formată vreodată. A fost prima echipă supranumită „Dream team – Echipa de vis”.

Cum mai sunt doi ani până la lansare, nu se știu alte lucruri despre cipul Dream Team / Exynos 2500. Știm că ar putea fi fabricat cu tehnologia de Samsung de 3nm, dar cam atât. Acestea fiind spuse, se zvonește că Exynos 2500 are un GPU personalizat. Zvonurile sugerează că Samsung va folosi IP de la AMD pentru acest GPU. În stadiul actual, nu există informații solide cu privire la specificațiile GPU-ului.

Exynos 2500 va fi cel mai probabil introdus alături de seria Galaxy S25 Nu sunt informații dacă pe toate modelele sau doar pe anumite piețe. Procesorul Qualcomm cu care se va confrunta Samsung la acea oră va fi Snapdragon 8 Gen 4. Exynos 2500 este de așteptat să ofere performanțe cel puțin similare.