Noul procesor Samsung Exynos 980 va debuta pe Vivo X30

775
Sursa Foto: via SamMobile.com

Procesoarele Samsung Exynos sunt utilizate în principal pe dispozitivele Galaxy. Totuși câțiva producători de telefoane cum ar fi Motorola și Meizu le-au folosit în câteva dintre dispozitivele lor în trecut. Acum, Vivo face același lucru prin folosirea la Vivo X30, un smartphone din gama medie superioară, a procesorului Samsung Exynos 980.

Procesorul Samsung Exynos 980 a fost recent lansat pe piață de gigantul tech sud-coreean. Au fost tot felul de speculații despre acesta unde, când și în ce smartphone Samsung va fi folosit. Acum ne-am edificat, Exynos 980 va fi folosit pentru prima dată pe Vivo X30. Smartphone-ul companiei chineze devenind astfel primul dispozitiv (nu primul smartphone Galaxy), care va funcționa având cel mai recent chipset Samsung de gamă medie. Vivo X30 va fi lansat la vânzare în decembrie pentru a prinde perioada de cumpărături din sezonul sărbătorilor. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de prese la care a participat și compania Samsung.

Debut pe Vivo X30 a chipset-ului Samsung Exynos 980

Samsung Exynos 980 a fost dezvăluit de compania coreeană la începutul lunii septembrie. Este primul procesor din gama medie a companiei cu un modem 5G integrat. Este un chipset fabricat cu tehnologia de 8 nm care constă din două nuclee Cortex-A77, șase nuclee Cortex-A55 și un GPU Mali-G76 MP5. Suportă 5G și poate atinge viteze de descărcare de până la 3,55 Gbps. Poate funcționa atât în rețelele 4G cât și în noua rețea de mare viteză 5G.

Un telefon Vivo care folosește chipset-ul Samsung în sine nu este deloc surprinzător. Însă un procesor Exynos nou-nouț, care își face debutul pe smartphone-ul unui rival înainte de a alimenta un dispozitiv Galaxy, indică o tendință interesantă pentru Samsung. Ne așteptăm la acest procesor pe viitoare seria Galaxy A 2020. În ultima perioadă, se pare că subsidiara Samsung care produce componente și chip-uri, leagă tot mai mult creșterea și profiturile sale nu numai de telefoanele Galaxy. Acest lucru ar putea duce la reducerea tratamentului preferențial pentru dispozitivele Samsung.

Vivo este o companie chineză înființată în 2009. Proiectează și produce smartphone-uri, accesorii smartphone, software și servicii online. Software-ul dezvoltat de companie include un sistem de operare bazat pe Android numit Funtouch OS. Vivo este o subsidiară a BBK Electronics.

Samsung are mai multe smartphone-uri 5G la vânzare în China

Debutul lui Exynos 980 în Vivo X30 este un exemplu potrivit al acestei probabile strategii. Samsung dorește să impulsioneze vânzările de smartphone-uri din China cu o gamă de dispozitive dotate cu o conectivitate 5G. Compania coreeană are mai multe smartphone-uri 5G la vânzare în China. Astfel că Samsung Foundry, subsidiara Samsung care produce procesoarele Exynos, vede mai multe oportunități de creștere a veniturilor furnizând chipset-uri integrate 5G și altor companii. Am văzut același lucru cu senzorii de cameră ISOCELL de înaltă rezoluție, ecranele QLED pentru televizoare, ecranele AMOLED și multe altele, produse de Samsung și pentru alte companii.

Și sincer, toate acestea au sens pentru Samsung atunci când luăm în considerare imaginea de gigant high-tech de nivel mondial. Cei mai mari rivali ai companiei nu vor încetini dacă Samsung refuză să furnizeze și componente foarte bune. În schimb, cererea nesatisfăcută pe piață creează spațiu pentru furnizorii de piese noi și, în cele din urmă, va dăuna afacerii Samsung.