Samsung închide fabrica de televizoare din Slovacia din cauza COVID-19

1541
Sursa Foto: yna.co.kr (Yonhap)

Samsung Electronics Co. a declarat vineri că își va închide fabrica de televizoare din Slovacia din cauza focarului de coronavirus. Gigantul sud-coreean a spus că fabrica sa din Slovacia va fi închisă pentru o săptămână începând de azi, conform Yonhap. Cu toate acestea, Samsung a declarat că liniile de producție pentru televizoare ale companiei din Polonia și Ungaria vor funcționa normal.

Samsung – cel mai mare producător TV din lume – a fost până acum mai puțin afectat de COVID-19. Gigantul tech sud-coreean este de 14 ani consecutivi pe primul loc pe piața globală TV. Conform datelor provenite de la compania de cercetare de piață IHS Markit, Samsung a avut anul trecut o cotă de piață incredibilă. Cota Samsung a fost în 2019 de 30,9% din piața TV globală din punct de vedere al veniturilor.

Samsung produce televizoare în Asia, Europa și America de Nord

Cu excepția produselor sale din China, fabricate la Tianjin, majoritatea fabricilor sale de televizoare se află în zone precum Mexic, Republica Cehă, Polonia și Ungaria. Samsung mai produce televizoare în India, Rusia, Malaezia și China. Televizoare care se vând pe piața internă din Coreea de Sud sunt produse în Vietnam. Acestea sunt zonele care nu au fost încă afectate de coronavirus sau nu sunt afectate în totalitate.

După ce COVID-19 a fost declarat pandemie, Uniunea Europeană a decis recent să impună o interdicție de intrare de 30 de zile pentru călătorii în afara Uniunii și să-și închidă frontierele. Acest lucru va afecta producția de televizoare din Slovacia și în acest sens Samsung a decis închiderea fabricii sale de la Galanta. Din informațiile vehiculate fabrica va fi închisă o săptămână. Fabricile Samsung de televizoare din Polonia și Ungaria vor funcționa normal.

În 2020, cetățenii din Slovacia aveau acces fără vize sau cu viză la sosire în 179 de țări și teritorii. Pașaportul slovac clasându-se la acest capitol pe locul 10 în lume! Japonia este pe primul loc cu 191 țări fără vize / viza la sosire, Singapore pe doi și Coreea de Sud pe trei!

Samsung a avut două fabrici în Slovacia, una în orașul Voderady și una în Galanta. Fabrica din Voderady a produs componente care au fost livrate fabricii din orașul Galanta. Fabrica Voderady a fost închisă și a fuzionat cu fabrica din orașul Galanta. Televizoarele fabricate în această fabrică sunt expediate în general în Europa.