Samsung Electronics face din Coreea de Sud lider mondial în 5G

784

Potrivit tuturor prognozelor companiilor de studiu de piață, Coreea de Sud va avea cel mai mare procent de utilizare 5G. Este vorba despre anul 2020, când utilizarea smartphone-urilor și rețelei de generația a cincea va atinge cel mai înalt nivel din lume în Coreea de Sud. Samsung Electronics este responsabil de această situație.

Potrivit renumitei companii care furnizează studii de piață Strategy Analytics, ritmul de adoptare a smartphone-urilor de 5G în Coreea de Sud este de așteptat să atingă 5,5% în 2019 și 10,9% în 2020. Acest nivel va fi cel mai mare dintre toate țările la nivel global, potrivit KoreaTimes.

Estimarea se bazează pe faptul că Samsung și Coreea de Sud urmează să comercializeze servicii 5G în martie anul viitor. Acest lucru face din Coreea de Sud prima țară din lume cu noua rețea 5G. Gigantul tehnic Samsung Electronics planifică să lanseze un model cu tehnologia high-end, conform companiei de studiu de piață Market Tracker.

Samsung este responsabil de această cotă de piață 5G în Coreea de Sud

Până în 2020, 5G va reprezenta 4,7% din cota de piață totală în Statele Unite, 5,2% în Japonia și 2,8% în China, a afirmat Strategy Analytics. Coreea de Sud, cu o cotă de piață de 5,5% va fi pe primul loc, iar principalul vinovat este Samsung. Strategy Analytics a adăugat că rata de penetrare a 5G va crește în continuare după acest an, în conformitate cu extinderea tot mai accentuată a rețelei 5G. În anii următori rețeaua 5G va crește permanent și în câțiva ani va depăși 4G și LTE.

LTE – Long Term Evolution – este un standard în telecomunicații wireless de mare viteză pentru telefoane mobile și terminale de date. Coreea de Sud are acoperire 4G LTE de 97,49%, Japonia 94,70%, Norvegia 92.16% și Hong Kong 90.34%. Statele Unite sunt pe locul cinci cu 90.32% ca acoperire 4G LTE. România are 72,88%.

Conform companiilor de prognoză de piață, în 2021 rata de adopție a smartphone-urilor de 5G este așteptată să crească foarte mult în țările puternic industrializate. Va ajunge la un procent de 27% în SUA, 21,3% în Coreea de Sud, 19,7% în Japonia și 8,5% în China.

Standardul 5G va deveni principala industrie a rețelelor globale în anii următori”. A spus un expert din domeniul telefoniei mobile. „Pentru a continua să conducă piața, Samsung trebuie să vină cu diverse servicii și conținut adecvat pentru smartphone-urile de 5G„.