Samsung iluminează concursul de Formula 1 de la Las Vegas cu afișaje LED

241
Formula 1 de la Las Vegas
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics America a anunțat că a adus tehnologiile de afișare Samsung LED la Marele Premiu Las Vegas din 2023. Formula 1 Heineken Silver Las Vegas Grand Prix 2023 a avut loc în 18 noiembrie pe circuitul din Las Vegas și a fost câștigat de Max Verstappen care concurează pentru echipa Red Bull Racing. A fost un spectacol de viteză, putere, sunet și lumina care a încântat spectatorii și telespectatorii.

Samsung a avut o prezență foarte vizibilă la această cursă. Compania a expus acolo cele mai recente tehnologii de afișare acestea strălucind la propriu la Las Vegas Grand Prix. Este vorba, printre altele, de 3 ecrane foarte mari, cu un total de 3,8 milioane de pixeli. Între acestea și un afișaj dinamic cu o gamă strânsă, care a servit drept fundal pentru scara rulantă de intrare, precum și o nouă „stea” pe cer, un afișaj LED sub forma logo-ului F1. Afișajul LED a fost plasat deasupra acoperișului clădirii circuitului, fiind atât de luminos încât a fost vizibil din spațiul cosmic. Samsung a furnizat un total de 25.000 de unități de module LED pentru întregul sistem.

„Marele Premiu din Las Vegas din 2023 este un punct de cotitură pentru sportul curselor F1. Instalarea acestor ecrane Samsung LED de cea mai bună calitate a împodobit clădirea Las Vegas Grand Prix și a revoluționat modul în care fanii din tribune urmăresc cursa.” A declarat James Fishler, vicepreședinte senior Home Entertainment, Samsung Electronics America, potrivit SamsungNewsoom.

Ecranul LED de ~2,616 m², gros de 10 mm cu peste 22 de milioane de pixeli – mai lung decât un teren de fotbal – a reflectat forma siglei F1. Afișajul LED tip scară rulantă lung de 146 metri a fost conceput pentru a crea un moment „wow”, deoarece prezintă conținut uimitor folosind peste 9 milioane de pixeli.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Tribunele au fost echipate cu trei ecrane LED de 941 m² cu peste 1,2 milioane de pixeli. Astfel toți participanții la cursa F1 au avut parte de o experiența de vizionare incredibilă fără să rateze niciun moment. Noile ecrane dispun de cea mai recentă și avansată tehnologie HDR10+ de la Samsung. Aceste ecrane au o luminozitate de peste 8.000 niți, pentru a oferi cea mai dinamică calitate a imaginii.

Campionatul Mondial de Formula 1 sau stilizat F1 a debutat în 1950. Costul mediu anual al conducerii unei echipe – proiectarea, construirea și întreținerea mașinilor, plata și transportul este de aproximativ 252.000.000 de euro.

Logo-ul de pe acoperișul F1, Trapezoidul Escalator și cele trei afișaje din tribune au avut peste 33 de milioane de pixeli și peste 32.000 m². Împreună sunt de două ori și jumătate mai lungi decât circuitul din Las Vegas.

În plus față de afișajele prezentate la concursul de Formula 1 Las Vegas Grand Prix, tehnologia Samsung LED de ultimă generație este prezentă în mai multe locații remarcabile din SUA. Amintim aici Hollywood Park, Citi Field și Minute Maid Park.

Samsung aduce emoția stadionului și a curselor F1 în camera de zi cu televizoare Samsung Neo QLED 8K și 4K. Pentru fanii F1 care doresc să se pună la volan, monitorul curbat Samsung Odyssey Neo G9 oferă o experiență captivantă a jocului de curse, cu acțiuni fără întreruperi, culoare și profunzime UHD de neegalat.