Huawei va avea în curând și mai multe probleme în privința aprovizionării cu diferite componente pentru telefoanele sale. Potrivit site-ului Engadget care citează surse sud-coreene, Samsung intenționează să suspende vânzarea pieselor către compania chineză Huawei începând cu 15 septembrie. Atunci intră în vigoare restricțiile pe care Departamentul de Comerț al SUA pe care le-a anunțat la jumătatea lunii august.

Aceste restricții interzic companiilor non-americane să vândă componente către Huawei pe care le-au dezvoltat folosind echipamente sau software fabricate în SUA. Interdicția a afectat deja afacerea mobilă a companiei Huawei. CEO-ul companiei, a declarat recent că Mate 40 va prezenta pentru ultima dată un procesor Kirin de ultimă generație.

Huawei în dificultate după noile sancțiuni comerciale ale SUA

Interdicția va afecta probabil și pe Samsung la fel de mult ca pe Huawei. Va fi afectată și compania coreeană SK Hynix. 40% din veniturile SK Hynix din prima jumătate a anului 2020 au provenit din exporturi către China.

Compania din China a încercat să-și reducă dependența de furnizorii străini de cipuri prin aprovizionarea cu componente de la SMIC. Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) este cea mai importantă companie de cipuri din China. Cu toate acestea, războiul comercial SUA vs China poate să nu facă din aceasta o opțiune viabilă mult timp.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]SMIC – Semiconductor Manufacturing International Corporation a fost fondată în 2000. Este parțial deținută de stat. SMIC are sediul central în Shanghai, dar a fost fondată în Insulele Cayman. SMIC are birouri de marketing în SUA, Europa, Japonia și Taiwan și reprezentanță în Hong Kong.[/vc_message]

La începutul lunii septembrie, Departamentul Apărării a confirmat că ar putea adăuga și pe SIMC pe aceeași listă de entități din cadrul Departamentului Comerțului, care împiedică companiile americane să aibă legătură cu Huawei. Dacă administrația Trump va face această mișcare, va opri SMIC să obțină echipamentul de care are nevoie pentru a fabrica cip-uri pentru Huawei.

Chiar dacă SMIC evită o interdicție potențială, compania este cu două generații de proces de fabricație în spatele TSMC. Compania taiwaneză a furnizat până acum cipuri pentru compania chineză. Va dura ceva timp până când compania SMIC va putea produce procesoare puternice pentru telefoanele emblematice Huawei. Un scenariu optim pentru compania chineză este acela că poate începe să cumpere piese de la Samsung și de la alți producători de componente la un moment dat în viitor.