Samsung va beneficia din nou din furnizarea de ecrane OLED pentru Apple

431
Sursa Foto: wccftech.com

Samsung a fost ales, alături de LG Electronics și BOE, pentru a furniza ecrane OLED pentru Apple. Majoritatea ecranelor și în special pentru modelele iPhone 12 Pro și Pro Max, sunt livrate de Samsung. LG Electronics și BOE trebuiau să furnizeze pentru modelul iPhone 12. Acum BOE nu va mai furniza ecrane OLED pentru Apple.

Producătorul chinez de afișaje BOE nu a reușit să se califice drept furnizor de panouri OLED pentru Apple. Nu este prima dată când Apple nu este satisfăcut de calitatea ecranelor pentru smartphone-uri produse de BOE. Din lipsă de alți producători de ecrane OLED pentru telefoane, Apple apelează și la BOE. Face acest lucru din dorința de a diversifica furnizorii și a nu depinde doar de Samsung. Chiar și Apple a recunoscut că Samsung Display este imbatabil în privința ecranelor de smartphone-uri.

BOE nu se ridică la standardele Apple pentru ecrane OLED de smartphone-uri

Acum linia de producție a BOE la Chengdu, provincia Sichuan, nu va mai furniza ecrane pentru Apple. În revizuirea Apple pentru furnizarea OLED, se arată că randamentul de producție BOE este de doar 20%. Revizuirea a fost efectuată în septembrie. La începutul acestui an, o altă unitate de producție BOE de la Mianyang din aceeași provincie, nu a reușit să îndeplinească standardele Apple.

Chiar dacă BOE va reuși în cele din urmă să rezolve problemele, ar putea furniza doar ecrane OLED pentru telefoanele iPhone 12 recondiționate. Acest lucru sugerează că numai Samsung Display și LG Display vor produce ecrane OLED pentru noile modele de iPhone în 2021.

BOE nu a atins încă nivelul stabilit de Apple”. A declarat Kim Ki-hyun, directorul Stone Partners, o companie de cercetare a pieței, conform Business Korea. „Ecranele OLED utilizate pentru iPhone-urile noi în 2021 au specificații mai bune decât cele pentru 2020. Credem că posibilitatea furnizării de către BOE a panourilor OLED către Apple este destul de redusă”.

Y-OCTA – On Cell Touch AMOLED,  este un nou proces de fabricație care reducerea costurile și grosimea ecranului prin încorporarea senzorilor de atingere în interiorul panoului ecranului. Astfel se creează un strat tactil, iar ecranul este mai subțire și mai ușor.

Ecrane OLED tactile – Y-OTCA, pe modelele iPhone din 2021

Două dintre cele patru noi modele de iPhone care vor fi lansate în 2021 vor avea ecrane OLED TFT-LTPO. Cel mai probabil Samsung Display va produce aceste afișaje. A produs astfel de ecrane pentru Samsung Galaxy Note 20 Ultra lansat anul acesta.

LG Display lucrează, de asemenea, la această tehnologie. Specialiștii din industrie spun că LG Display ar putea aplica această tehnologie pe ecranele OLED pentru smartphone-uri din 2021. BOE este cu mult în urmă în ceea ce privește tehnologia LTPO-TFT. În plus, toate noile modele de iPhone care vor fi lansate în 2021 se așteaptă să utilizeze OLED-uri integrate tactile numite Y-OCTA, dar BOE nu poate produce în masă astfel de ecrane OLED. Acest tip de ecran, fabricat de Samsung Dispaly, este pe Galaxy Note 20 Ultra.