Acasă Stiri Samsung va furniza ecrane OLED pentru Apple MacBook Pro

Samsung va furniza ecrane OLED pentru Apple MacBook Pro

Samsung se află în tratative cu Apple pentru furnizarea de afișaje OLED pentru laptop-uri și tablete. Potrivit informațiilor Samsung Display va furniza aceste afișaje pentru laptopul Apple de 16 inch MacBook Pro și viitoarele modele iPad Pro. În prezent, Apple nu fabrică laptopuri cu afișaje mai mari de 15 cm, după ce a anulat McBook Pro 17 de inch acum câțiva ani.

Samsung folosește o metodă de producție Thin Film Encapsulation (TFE) pentru a crea panouri OLED mai subțiri. O astfel de metodă poate duce la versiuni mai subțiri de MacBook Pro și iPad Pro. Astfel oferă mai mult spațiu pentru baterii mai mari pe laptopuri și tablete. Dacă informația este adevărată, modelul MacBook Pro de 16 inch va fi primul computer Apple care va afișa un ecran OLED. Viitoarele modele iPad Pro vor fi, de asemenea, primele din seria de tablete Apple care fac trecerea de la LCD la OLED.

Afișajele Samsung OLED sunt net superioare ecranelor Apple LCD

Ecranele OLED sunt superioare LCD-ului, iar caracteristica are cu siguranță un sens pentru viitorul generațiilor MacBook Pro și iPad Pro. Samsung livrează în prezent companiei Apple afișaje OLED pentru iPhone X, XS și XS Max, iar Apple este de așteptat să elimine toate ecranele LCD de pe iPhone în următorii ani. Ecranele OLED sunt, de asemenea, mai costisitoare decât ecranul LCD, ceea ce ar putea explica de ce numai dispozitivele Pro ar obține upgrade-ul.

Potrivit reputatului analist Apple, Ming-Chi Kuo, compania americană va lansa în acest an un laptop cu un design nou. Kuo a mai spus că Apple va începe să producă în masă două noi modele iPad Pro între Q4 2019 și Q1 2020. Ming-Chi Kuo a spus că Apple va lansa la un moment dat în 2019 un notebook cu „design complet nou„. El nu a comentat ce tehnologie de afișare va folosi notebook-ul și nu a dat nici alte detalii privind viitorul dispozitiv.

OLED este prescurtarea din engleză de la Organic Light-Emitting Diode. Este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. Primul brevet pentru un ecran OLED a fost depus în 1987 de către Kodak, iar prima aplicație comercială a apărut în jurul anului 1997.

Ming-Chi Kuo a susținut de asemenea că două noi modele iPad Pro vor intra în producția de masă. Dar din nou analistul Kuo nu a comentat ce tehnologie de afișare ar folosi tabletele. De asemenea, se așteaptă la un nou iPad cu iluminare de fundal cu mini LED-uri la sfârșitul anului 2020 începutul anului 2021.

Samsung a trimis eșantioane OLED pentru smartphone-ul pliabil Apple

Și până acum au fost zvonurile și speculații că Apple ar putea utiliza panouri Samsung OLED în cele mai noi produse, în urma succesului avut cu modelele iPhone X. Tehnologia are un contrast mai mare și un afișaj mai viu în comparație cu sistemele existente de afișare LCD care alimentează în prezent seria Mac de la compania americană.

Este posibil ca Samsung să devină un furnizor de afișare pentru Apple și pentru viitorul smartphone pliabil Apple. Gigantul tech trimis eșantioane de astfel de ecrane pentru utilizare potențială în iPhone 2020. Eșantioanele au fost trimise în martie, cu mult înainte de întârzierea lansării lui Galaxy Fold.

Informația de la AndroidAuthority este preluată de la site-ul sud-coreean The Elec. Site-ul coreean nu are un istoric privind zvonurile despre produsele Apple, momentan trebuie să luăm această informație cu unele rezerve.

Stiri

Cum să folosiți încărcarea Wireless PowerShare pe seria Galaxy S20

În foarte multe privințe, seria Galaxy S20 este punctul culminant al tehnologiilor mobile de care dispune Samsung. Încărcarea Wireless PowerShare nu face...

Samsung Galaxy S20, aplicație pentru trecerea între 96 și 120Hz

După cum se știe, Samsung a lansat anul acesta o serie Galaxy S20 compusă din trei smartphone-uri. Toate cele trei telefoane au...

Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite neanunțată, listată în SUA

Despre tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite am scris că este cu toate actele la zi și poate apărea în orice clipă....

Galaxy A21s cu un procesor Exynos 850 necunoscut, apare pe Geekbench

Deocamdată smartphone-ul Samsung Galaxy A21 nu a fost lansat oficial de compania sud-coreeană. Sunt multe informații despre el și poate fi lansat...

Samsung Galaxy Note Fold, un smartphone pliabil cu S Pen

În urmă cu mai bine de un an, Samsung Galaxy Fold a fost anunțat drept primul telefon pliabil al gigantului tech sud-coreean....

Galaxy Note 20+ 5G cu Snapdragon 865 și 8GB RAM pe Geekbench

Anul acesta vom primi de la Samsung încă două smartphone-uri de excepție, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+. Acestea, conform mai...

Și Galaxy Fold varianta 5G, primește Android 10 cu One UI 2.1

Am scris recent că primul smartphone pliabil Samsung Galaxy Fold a început să primească actualizarea la Android 10. În articol era vorba...