Samsung va furniza ecrane OLED pentru Apple MacBook Pro

796

Samsung se află în tratative cu Apple pentru furnizarea de afișaje OLED pentru laptop-uri și tablete. Potrivit informațiilor Samsung Display va furniza aceste afișaje pentru laptopul Apple de 16 inch MacBook Pro și viitoarele modele iPad Pro. În prezent, Apple nu fabrică laptopuri cu afișaje mai mari de 15 cm, după ce a anulat McBook Pro 17 de inch acum câțiva ani.

Samsung folosește o metodă de producție Thin Film Encapsulation (TFE) pentru a crea panouri OLED mai subțiri. O astfel de metodă poate duce la versiuni mai subțiri de MacBook Pro și iPad Pro. Astfel oferă mai mult spațiu pentru baterii mai mari pe laptopuri și tablete. Dacă informația este adevărată, modelul MacBook Pro de 16 inch va fi primul computer Apple care va afișa un ecran OLED. Viitoarele modele iPad Pro vor fi, de asemenea, primele din seria de tablete Apple care fac trecerea de la LCD la OLED.

Afișajele Samsung OLED sunt net superioare ecranelor Apple LCD

Ecranele OLED sunt superioare LCD-ului, iar caracteristica are cu siguranță un sens pentru viitorul generațiilor MacBook Pro și iPad Pro. Samsung livrează în prezent companiei Apple afișaje OLED pentru iPhone X, XS și XS Max, iar Apple este de așteptat să elimine toate ecranele LCD de pe iPhone în următorii ani. Ecranele OLED sunt, de asemenea, mai costisitoare decât ecranul LCD, ceea ce ar putea explica de ce numai dispozitivele Pro ar obține upgrade-ul.

Potrivit reputatului analist Apple, Ming-Chi Kuo, compania americană va lansa în acest an un laptop cu un design nou. Kuo a mai spus că Apple va începe să producă în masă două noi modele iPad Pro între Q4 2019 și Q1 2020. Ming-Chi Kuo a spus că Apple va lansa la un moment dat în 2019 un notebook cu „design complet nou„. El nu a comentat ce tehnologie de afișare va folosi notebook-ul și nu a dat nici alte detalii privind viitorul dispozitiv.

OLED este prescurtarea din engleză de la Organic Light-Emitting Diode. Este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. Primul brevet pentru un ecran OLED a fost depus în 1987 de către Kodak, iar prima aplicație comercială a apărut în jurul anului 1997.

Ming-Chi Kuo a susținut de asemenea că două noi modele iPad Pro vor intra în producția de masă. Dar din nou analistul Kuo nu a comentat ce tehnologie de afișare ar folosi tabletele. De asemenea, se așteaptă la un nou iPad cu iluminare de fundal cu mini LED-uri la sfârșitul anului 2020 începutul anului 2021.

Samsung a trimis eșantioane OLED pentru smartphone-ul pliabil Apple

Și până acum au fost zvonurile și speculații că Apple ar putea utiliza panouri Samsung OLED în cele mai noi produse, în urma succesului avut cu modelele iPhone X. Tehnologia are un contrast mai mare și un afișaj mai viu în comparație cu sistemele existente de afișare LCD care alimentează în prezent seria Mac de la compania americană.

Este posibil ca Samsung să devină un furnizor de afișare pentru Apple și pentru viitorul smartphone pliabil Apple. Gigantul tech trimis eșantioane de astfel de ecrane pentru utilizare potențială în iPhone 2020. Eșantioanele au fost trimise în martie, cu mult înainte de întârzierea lansării lui Galaxy Fold.

Informația de la AndroidAuthority este preluată de la site-ul sud-coreean The Elec. Site-ul coreean nu are un istoric privind zvonurile despre produsele Apple, momentan trebuie să luăm această informație cu unele rezerve.