Seria Samsung Galaxy A victimă a deficitului global de cipuri

563
Seria Samsung Galaxy A victima a deficitului global de cipuri
Sursa Foto: androidauthority.com

Smartphone-urile din gama medie Samsung simt efectele lipsei globale de cipuri. Se pare că Samsung Galaxy A52 5G și Galaxy A72 se confruntă cu întârzieri de lansare pe piețele cheie din cauza lipsei de procesoare. Acest lucru a avut un impact asupra planurilor globale de lansare ale seriei Samsung Galaxy A.

Lipsa globală de cipuri face victime, iar ultima dintre ele este seria mid-range Samsung Galaxy A. Potrivit The Elec, Samsung a întârziat lansarea modelelor Galaxy A52 5G și Galaxy A72 pe unele piețe cheie din cauza problemelor de producție cauzate de lipsa cipurilor.

Lipsă de procesoare pentru seria Samsung Galaxy A

Se pare că Samsung consideră că este greu să achiziționeze procesoare de la compania americană Qualcomm, în special este vorba despre Snapdragon 720G și 750G – două cipuri de 8 nm, conform AndroidAuthority. Acestea se află pe mai multe telefoane Samsung Galaxy A. Fără o aprovizionare fiabilă cu acest procesor, este imposibil ca Samsung să producă un flux constant al acestor dispozitive. Acest lucru duce la scăderea vânzărilor pe mai multe piețe importante.

În timp ce Galaxy A52 5G și Galaxy A72 sunt disponibile în SUA și, respectiv, EMEA, este o sarcină dificilă găsirea acestor telefoane în alte regiuni. Efectele deficitului de cipuri asupra produselor Samsung nu este însă o surpriză uriașă. Compania a avertizat despre această posibilitate într-un raport recent pentru investitori. Totuși, lipsa cip-urilor de nivel mediu este o veste proastă pentru Samsung. Compania a mai afirmat că seria Samsung Galaxy A este printre cei mai performante și are cel mai mare potențial de creștere în 2021.

Realme este un producător din China, fondat în 2018. Realme a apărut pentru prima dată în 2010 ca „OPPO Real”. A fost o sub-marcă a OPPO Electronics până la separarea sa în 2018, după care a devenit o companie independentă.

Nu este clar dacă celelalte smartphone-uri sau produse Samsung sunt afectate în prezent. Samsung va lansa în curând o serie de dispozitive noi, inclusiv Galaxy S21 FE și Galaxy Z Fold 3. Rămâne de văzut dacă deficitul de procesoare va afecta data lansării sau disponibilitatea acestor dispozitive.

În special, Snapdragon 720G și 750G nu sunt utilizate exclusiv de Samsung. Mai multe dispozitive Xiaomi, Realme, Vivo și Motorola folosesc aceste cipuri. Nu este clar cum sau dacă deficitul a afectat și aceste companii.