Primele semne că va exista un Samsung Galaxy A06

68
Samsung galaxy A06
Sursă foto: SamMobile

Samsung este ocupat în acest moment cu lucruri serioase, cum ar fi viitorul eveniment din 10 iulie 2024. Cu toate acestea, compania are în vedere și seria Galaxy S25 de la începutul anului viitor, dar și un model foarte ieftin, Samsung Galaxy A06. Cel puțin în acest moment nu mai există semne că ar exista și un Galaxy A16. Totuși, nu credem că Samsung va renunța la acesta, având în vedere că precedentele Galaxy A14 și Galaxy A15 se vând foarte bine.

Potrivit cunoscutului site olandez SamMobile, au apărut mai multe dovezi care confirmă existența lui Samsung Galaxy A06. Telefonul low-cost nelansat a fost văzut recent rulând pe site-ul de referință Geekbench, iar acum, telefonul a apărut în baza de date a agenției Wi-Fi Alliance. În ambele cazuri, Galaxy A06 are numărul de model SM-A065F. Acest indiciu sugerează că A06 nu are conectivitate 5G și ajunge doar ca 4G.

Sursă foto. Geekbench via SamMobile

Apariția pe Geekbench confirmă câteva caracteristici ale viitorului telefon ieftin Samsung. Este vorba despre prezența la bord a sistemului de operare Android 14 însoțit de 4GB de memorie RAM. Totuși ne așteptă la mai multe configurații de memorie și stocare. De asemenea, telefonul a fost testat cu un cip cu indicativul MT6769V/CZ.  Acesta ar trebui să corespundă cu procesorul MediaTek Helio G85.

Sursă foto: Via SamMobile

În ceea ce privește certificarea Wi-Fi Alliance, apariția pe acest site confirmă că Samsung Galaxy A06 este un telefon dual-SIM și are conectivitate Wi-Fi 802.11 ac/n/a/b/g. La fel ca Geekbench și pe Wi-Fi Alliance apare doar o variantă LTE 4G.

La Wi-Fi ac/n/a/b/g literele reprezintă specificațiile pentru routere wireless și puncte de acces Wi-Fi în dispozitivele portabile. La banda de frecvență 802.11, de exemplu 11ac are 5GHz; 11n 2,4GHz și 5GHz; 11a are 5GHz, 11b are 2,4GHz și 11g 2,4GHz.

Galaxy A06 va fi o continuare a lui Galaxy A05. Acesta din urmă a fost lansat în octombrie 2023, ceea ce înseamnă că Galaxy A06 ar putea intra în vânzare până la sfârșitul acestui an. Suntem siguri că Galaxy A06 nu va sosi singur. Chiar dacă nu sunt informații acum, nu s-au găsit dovezi în acest sens pe Geekbench și Wi-Fi Alliance, Samsung va lansa și un Galaxy A16 la sfârșitul acestui an.

Actualul Samsung Galaxy A05 are un ecran LCD PLS cu diagonala de 6,7 inch (17,02 cm). Ecranul are o rezoluție de 720p, același cip MediaTek Helio G85 ca Galaxy A06 și o cameră principală de 50MP. Viitorul Galaxy A06 s-ar putea să nu se schimbe prea mult, dar este posibil ca Samsung să decidă altceva. În orice caz va fi un telefon foarte ieftin.