Samsung Galaxy A14 4G și 5G – două telefoane foarte bune

595
Samsung Galaxy A14 4G si 5G
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung a lansat în acest an două modele Galaxy A14. Samsung Galaxy A14 5G a fost lansat primul, chiar în ianuarie, urmat apoi luna aceasta de Galaxy A14 4G. Seria Galaxy A14 din acest an, ca să o numim așa, este prima lansată în ambele variante LTE și 5G. Pe scurt, Samsung Galaxy A14 4G și 5G sunt ambele două telefoane foarte bune raportat la specificații și preț.

La prima vedere Samsung Galaxy A14 4G și 5G, dacă ne uităm la prețul acestor telefoane primul lucru la care ne gândim este că nu au caracteristici impresionante și nu oferă o experiență generală bună pentru cei cu buget redus. Nu este chiar așa. De exemplu, despre Samsung Galaxy A14 5G am scris că este un telefon ieftin și foarte bun. Nici Galaxy A14 4G nu este cu nimic mai prejos. Mai jos, via SamMobile, vă reamintim câteva lucruri demne de luat în considerație la cele două modele.

Samsung Galaxy A14 4G și 5G design și specificații

Design. Samsung Galaxy A14 4G și 5G vin cu un ecran din sticlă Infinity-V în față și un spate din plastic. Spatele are o textură lenticulară. Pentru ambele modele Samsung oferă culori interesante: roșu închis, verde, argintiu și negru (cu disponibilitatea culorilor în funcție de piață). Camerele spate sunt poziționate vertical în partea stângă sus și fiecare cameră iese separat din capacul spate. Butoanele de pornire și de volum sunt în partea dreaptă când te uiți la telefon din față, cu un senzor de amprentă capacitiv încorporat în butonul de pornire.

Senzorul de amprente (scanner) capacitiv citește o amprentă prin determinarea crestelor și văilor dintr-o amprentă. Acest senzor folosește semnale electrice de la diode și condensatori pentru a determina și identifica modelele de amprentă.

Specificații. Samsung Galaxy A14 4G și Galaxy A14 5G sunt alimentate MediaTek Helio G80, respectiv MediaTek Dimensity 700. Ambele modele vin cu 4GB RAM și 64GB spațiu de stocare sau 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare. Stocarea poate fi extinsă până la 1TB folosind un slot Micro-SD. Este mai mut decât aveți nevoie la un telefon entry-level. Furnizează curentul electric necesar funcționării o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 15W.

Ecran. Galaxy A14 4G și Galaxy A14 5G au ecrane Infinity-V LCD PLS Full HD+ de 6,6 inch (16,76 cm). Nimic cu adevărat interesant aici, dar dimensiunea ecranului și rezoluția Full HD+ se pot combina pentru o experiență de vizionare foarte bună pentru urmărirea media, jocuri și navigare.

Camere foto și software pe seria Galaxy A14

Camere. Seria Galaxy A14 are o cameră principală la spate de 50MP cu o deschidere f/1,8, similară cu multe dispozitive Galaxy lansate în 2022 și ulterior. Chiar și Samsung Galaxy A54 recent lansat are o astfel de cameră. Camera de 50MP este însoțită de una ultra-wide de 5MP f/2,2 și de o cameră macro de 2MP f/2,4. Pentru selfie-uri, ambele modele de Galaxy A14 au o cameră de 13 megapixeli cu diafragma f/2.0.

Software și caracteristici. Galaxy A14 rulează Android 13 și One UI Core 5.1 din cutie. Versiunea Core a One UI are de obicei funcții ușor limitate, deși majoritatea caracteristicilor populare ale Samsung sunt disponibile. De exemplu: Dual Messenger, suport pentru teme, recunoaștere facială pentru securitate și multe altele. Samsung promite două upgrade-uri majore ale sistemului de operare și actualizări de securitate timp de patru ani.

În concluzie, nu vă lăsați înșelați de încadrarea telefoanelor Samsung Galaxy A14 4g și 5G în categoria entry-level. Cele două modele oferă o mulțime de caracteristici și specificații foarte bune. Mai intervine aici și prețul foarte mic, lucru ce la face extrem de atractive.