Samsung Galaxy A14 5G se apropie de lansarea oficială

415
Samsung Galaxy A14 5G
Sursa foto: sammobile.com

Portofoliului în continuă expansiune de telefoane Galaxy A, la prețuri accesibile, compatibile cu 5G, va primi în curând un nou membru. Este vorba despre Samsung Galaxy A14 5G, aflat în zvonuri de ceva timp. Acum dispozitivul este cu un pas mai aproape de lansarea oficială, deoarece a obținut certificarea de la Wi-Fi Alliance.

Certificatul Wi-Fi nu dezvăluie nimic interesant în afară de numărul de model al dispozitivului. Samsung Galaxy A14 5G are numărul de model SM-A146P în loc de SM-A146B. Compania folosește litera B pentru smartphone-urile internaționale compatibile cu 5G încă de la început, dar se pare că Samsung face unele modificări pentru dispozitivele viitoare. Galaxy A14 5G are suport pentru Wi-Fi a/b/g/n/ac, ceea ce înseamnă că se poate conecta atât la rețelele de 2,4GHz, cât și la 5GHz.

Samsung Galaxy A14 5G cu ecran de 6,8 inch

În ceea ce privește specificațiile, recent am aflat că Samsung Galaxy A14 5G va avea un ecran de 6,8 inch (17,27 cm) cu rezoluție Full HD+. Este un pas notabil față de afișajul HD+ de 6,5 inch de pe Galaxy A13 5G. De asemenea, va avea un senzor de amprentă lateral, un port USB-C și o mufă pentru căști de 3,5 mm.

Mufa de 3,5 mm a apărut în anii 1960. Sony a fost prima companie care a instalat o astfel de mufă pe produsele sale, un radio portabil Sony EFM-117J, în 1964. Primele mufe de 3,5 mm pe smartphone-uri au fost introduse de Nokia.

În plus, Samsung este de așteptat să lanseze pe Galaxy A14 ca un dispozitiv exclusiv 5G, spre deosebire de predecesorul său. Din păcate, detaliile despre configurațiile procesorului și memoriei telefonului sunt momentan indisponibile, potrivit SamMobile. Capacitatea bateriei este, de asemenea, necunoscută, dar o baterie de 5.000 mAh pare un pariu sigur.

Galaxy A14 5G ar putea fi lansat în Europa până la sfârșitul anului 2022. Dar din nou, suntem în ceață în ceea ce privește o dată concretă de lansare. Același lucru este valabil și pentru prețuri, dar sigur vor apărea noi detalii despre viitorul telefon Samsung în perioada următoare.