Samsung Galaxy A42 5G primește o nouă actualizare de securitate

220
Samsung Galaxy A42 5G
Sursa Foto: via SamMobile.com

O nouă actualizare de securitate a fost lansată pentru Samsung Galaxy A42 5G. Ranger-ul mediu din 2020 nu primește încă patch-ul de securitate din iunie, dar actualizarea aduce SMR (Versiunea de întreținere a securității) din luna mai. Actualizarea SMR din iunie este disponibilă momentan doar pentru seria Samsung Galaxy Tab S7.

Patch-ul de securitate Android din mai 2022 pentru Samsung Galaxy A42 5G vine cu versiunea de firmware A426BXXU3DVE2. Actualizarea lansată prin OTA (over the air) este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii acestui telefon din Taiwan. Lansarea ar trebui să se extindă în curând pentru a acoperi și unități din alte regiuni, inclusiv Europa și SUA.

Samsung a dezvăluit deja conținutul SMR din mai pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy cu Android. Actualizarea din luna mai conține remedieri pentru aproximativ 50 de vulnerabilități de securitate. Actualizarea include 18 SVE-uri (Samsung Vulnerabilities and Exposures). Acestea sunt probleme de securitate care afectează doar dispozitivele companiei coreene. Restul problemelor remediate în luna mai luna au afectat în general toate dispozitivele Android.

Samsung Galaxy A42 5G nu mai primește actualizări majore de Android

Galaxy A42 5G poate primi, de asemenea, remedieri suplimentare de erori și optimizări de la Samsung. Dispozitivul a primit Android 12 și Samsung One UI 4.0 cu câteva luni în urmă. De data aceasta nu ne așteptăm la nicio caracteristică majoră nouă, conform AndroidHeadlines. Dar este posibil ca Samsung să fi anulat unele erori minore care s-ar fi strecurat în dispozitiv cu acea actualizare mare pentru Android la începutul acestui an.

Samsung a început deja să lanseze patch-ul de securitate din iunie pe dispozitivele sale. Noul SMR nu a ajuns încă la prea multe dispozitive, doar la seria Galaxy Tab S7, dar este o chestiune de timp până ajunge la mai multe telefoane și tablete Samsung. Dar este posibil ca Galaxy A42 5G să nu fie unul dintre dispozitivele Galaxy care primesc actualizarea din luna iunie.

SMR (Security Maintenance Release sau Versiunea de întreținere a securității). Este o versiune doar de întreținere a securității a unui produs care nu adaugă funcții sau conținut noi. Rezolvă doar probleme minore sau probleme de securitate.

Mid-ranger-ul de doi ani este listat oficial pentru a primi actualizări de securitate trimestriale, adică o actualizare în trei luni. A preluat patch-ul de securitate din martie cu actualizarea Android 12 și acum primește actualizarea din mai. Samsung poate sări peste actualizarea din iunie pentru acest telefon.

Samsung Galaxy A42 5G nu va mai primi actualizări majore de Android. S-a lansat cu Android 10 și a preluat deja Android 11 și Android 12. Samsung a promis doar două upgrade-uri Android pentru Galaxy A42 5G.

Dacă utilizați un Galaxy A42 5G actualizarea ar trebui să ajungă în orice moment. Atenție la o notificare care vă solicită să descărcați actualizarea. De asemenea, puteți verifica manual actualizarea din Setări -> Actualizare software, și dacă este acolo, apăsați Descărcare și instalare.