Merită să mai cumpărați un Samsung Galaxy A51 în 2021?

902
Merita sa cumparati Samsung Galaxy A51
Sursa Foto: androidpolice.com

Când plănuiți să cumpărați un telefon, aveți două opțiuni: cumpărați un telefon nou lansat și plătiți prețul complet sau cumpărați un telefon mai vechi, probabil cu un set de funcții mai bun, la același preț sau mai mic. Samsung Galaxy A51, la fel ca majoritatea telefoanelor Samsung, este mult mai accesibil decât anul trecut. Este încă un smartphone mid-range excelent și foarte tentant. Acest lucru naște inevitabil întrebarea: mai merită cumpărat Galaxy A51 în 2021?

Înainte de a ne adânci în ceea ce aduce telefonul la masă, o specificare. Samsung Galaxy A51 nu merită să îl cumpărați la prețul său de ~350 de euro cât costa la lansare. Dar, lucrurile sunt acum diferite față de 2020. Telefonul care ne-a impresionat atunci are deja mai bine de un an. Acum se confruntă cu o concurență acerbă pe piață din partea unor dispozitive excelente, cum ar fi Apple iPhone SE și chiar propriul său succesor, Galaxy A52 5G.

Samsung Galaxy A51 – un foarte bun smartphone

Samsung Galaxy A52 5G a ajuns deja la un preț mai mic de 350 de euro, la acest preț, are o serie de îmbunătățiri importante față de predecesorul său: un ecran Super AMOLED de 120Hz, 6GB RAM, rating IP67, difuzoare stereo, o configurație îmbunătățită a camerei și suport 5G. În mod evident, Galaxy A51 pălește în comparație, chiar dacă este un demn urmaș al unui alt foarte bun telefon, Samsung Galaxy A50. A fost cel mai bine vândut smartphone Samsung în Q1 2020. Cu toate acestea, situația se schimbă atunci când vorbim despre prețul actual la Galaxy A51.

Galaxy A51 are un hardware decent iar Exynos 9611 și cei 4GB de RAM nu ar trebui să facă probleme. Sigur că poate fi cam puțin dacă vreți să folosiți telefonul pentru anii următori, dar primești ceea ce plătești. Construcția din plastic nu vă va face să vă simțiți ca un rege, dar telefonul nu arată la fel de obositor ca alte dispozitive bugetare. Are un design elegant care reflect diferite culori, un ecran mare și patru camere la spate, toate un atu important. Galaxy A51 este un smartphone la fel de bun, chiar mai bun decât Samsung Galaxy A50.

Camera cu unghi ultra-larg oferă un unghi de vedere mai mare de 90°. Pur și simplu, puteți fotografia mai mult din împrejurimi cu ajutorul camerei ultra-wide decât cu camera obișnuită disponibilă pe majoritatea smartphone-urilor.

Dacă sunteți un pasionat de fotografii Galaxy A51 poate nu ar trebui să fie prima alegere. Are o cameră primară de 48MP care produce totuși imagini ok. Este însoțită de o camera de 12 MP ultra-wide și două de 5MP, de adâncime și macro. Face fotografii bune în diferite condiții, dar nu la fel de bune ca alte modele apropiate ca valoare de A51.

Galaxy A52 cu ecran Super AMOLED de 6,5 inch

Imaginea pe care am pictat-o ​despre Samsung Galaxy A51 până acum ar putea părea mișto și așa chiar așa este. Dar asta pentru că nu am vorbit despre puncte sale forte – afișajul și software-ul. Pe măsură ce coborâți pe scara de preț, panourile OLED devin rare, dar nu va fi cazul aici. În timp ce alte telefoane din acest segment de preț ar putea să vă arate gri când trebuie să arate negru, panoul OLED de 6,5 inch (16,51 centimetri) al lui A51 nu va dezamăgi. Telefonul are și o mufă pentru căști de 3,5 mm și o durată bună de viață a bateriei, lucruri ce îl fac o bună mașinărie de consum media.

Telefonul rulează deja pe Android 11 și, cu ajutorul incredibil al Samsung, Galaxy A51 nu va îmbătrâni la fel de repede ca ofertele concurente. Dar dacă există ceva mai rar de găsit în acest segment de preț, este vorba de suport software. Aici Galaxy A51 va triumfa în fața oricărui telefon din segmentul său, conform AndroidPolice. Samsung promite trei ani de actualizări ale sistemului de operare Android și patru ani de actualizări de securitate! Astfel A51 va fi actualizat la Android 13 și va primi actualizări de securitate până la sfârșitul anului 2023.

Deci, acum mai depinde de ceia ce doriți de la un telefon? Dacă aveți destui bani de cheltuit, există pești mai buni în mare: Samsung Galaxy A52 și Apple iPhone SE. Cu toate acestea, dacă îl puteți obține la un preț redus, Galaxy A51 nu este o alegere deloc de rea. Cu un afișaj OLED excelent, o baterie pe tot parcursul zilei, camere decente și, cel mai important, asistență software de vârf, este un smartphone de luat în considerare.