Samsung Galaxy A73 – cel mai avansat telefon din seria Galaxy A

840
Samsung Galaxy A74
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung a introdus deja mai multe modele de smartphone-uri anul acesta. A început cu foarte așteptatul și mereu amânatul Galaxy S21 FE, urmat de seria Galaxy S22 de ultimă generație. La începutul acestei luni, au fost anunțate și primele dispozitive bugetare din seria A și seria M, cum ar fi Galaxy A13, A23, M23 și M33. Acum așteptăm modelele mid-range din seria A. În primul rând, sunt așteptate Galaxy A33 și Galaxy A53. În sfârșit, este așteptat și Samsung Galaxy A73, ca cel mai avansat smartphone din seria Galaxy A.

Ieri Samsung a publicat un teaser prin care anunță un eveniment Unpacked pentru joi 17 martie la ora 16:00, ora României. Chiar dacă Samsung nu a menționat ce va lansa, sunt așteptate Samsung Galaxy A73, Galaxy A53 și Galaxy A33. Toate vor avea conectivitate 5G! Galaxy A73 va fi cel mai avansat smartphone Samsung din seria A. Cu un procesor rapid, o rată de reîmprospătare mai mare, dar o cameră cvadruplă mai puțin versatilă.

În ultimele săptămâni și luni, știrile au apărut online de mai multe ori despre așteptatul Samsung A73. Spre deosebire de predecesorul său, modelul din acest an va suporta și rețeaua de internet mobil 5G, conform LetsGoDigital. De asemenea, sistemul de camere este revizuit, rata de reîmprospătare este crescută, procesorul devine mai puternic și software-ul cel mai probabil va fi Android 12 și One UI 4.1.

Samsung Galaxy A73 cu design relativ cunoscut

Samsung va echipa noul model de top din seria A cu un ecran mare AMOLED de 6,7 inch (17,02 cm) cu rezoluție Full HD+. Rata de reîmprospătare este crescută de la 90 la 120 Hz. Rata de reîmprospătare mai mare contribuie la o experiență de derulare mai bună, chiar și cu imagini în mișcare, cum ar fi vizionarea videoclipurilor sau jucarea unui joc pe mobil, rata de reîmprospătare ridicată este utilă.

La fel ca și predecesorul său, Samsung Galaxy A73 va avea o carcasă din plastic cu certificare IP67 – cu alte cuvinte, telefonul este rezistent la praf și la apă. Puteți scufunda telefonul până la 1 metru sub apă timp de până la 30 de minute. Senzorul de amprentă este plasat sub ecran. Este făcută și o mică gaură central sus pentru camera selfie. Este o cameră frontală de 32 megapixeli. Rămâne neschimbată față de Samsung Galaxy A72 4G de anul trecut.

Cuvântul selfie a fost declarat de către Oxford English Dictionary, în noiembrie 2013, ca fiind cuvântul anului. Selfie este o fotografie autoportret, realizată digital, cel mai des pentru a fi postată pe rețele de socializare.

Partea stângă a telefonului rămâne liberă de butoane și conectori. Toate butoanele sunt situate în partea dreaptă. Cu tastele de volum în partea de sus și butonul de pornire dedesubt. Compartimentul cartelei SIM este accesibil din partea de jos. Aici este amplasat și un difuzor, precum și un microfon și un port USB tip C.

Modelul anterior are difuzoare stereo. De asemenea, se așteaptă ca Samsung Galaxy A73 să ofere o experiență de sunet fantastică. Destul de remarcabil, Samsung decide anul acesta să nu mai ofere modelelor din seria A de gamă medie o mufă pentru căști de 3,5 mm. Îndrăgita mufă pentru căști a fost omisă de la modelele din seria S de ceva timp. Acum și modelele din seria Galaxy A merg pe această cale. Desigur, este încă posibil să utilizați căști Bluetooth – cum ar fi un set wireless Samsung Galaxy Buds 2.

Modul foto spate cu patru camere, dar fără teleobiectiv

Pe spate vor fi patru camere însoțite de un bliț. Multă vreme s-a gândit și s-a sperat că senzorul principal va fi de 108MP. Mai multe surse, inclusiv site-ul sud-coreean The Elec, au scris că Galaxy A73 va fi primul telefon din seria galaxy A cu o cameră principală de 108 megapixeli. Cu toate acestea, pe măsură ce introducerea se apropie, devine clar că nu se va întâmpla acest lucru.

Samsung Galaxy A73 va fi echipat cu o cameră cu unghi larg de 64MP (f/1,8) cu OIS; o cameră cu unghi ultra-larg de 12 megapixeli (f/2,2); o cameră macro de 5MP (f/2,4); și o cameră cu adâncime de 5 megapixeli. În cele din urmă, camera quad este susținută de un blitz LED.

Astfel camera principală (64MP) rămâne neschimbată. În plus, camera telefoto de 8MP nu va mai fi acolo la fel ca pe vechiul model. În schimb, se folosește o cameră cu adâncime de 5MP. Foarte regretabil, pentru că asta înseamnă că noul model nu va mai oferi zoom optic 3x și funcție de zoom digital 10x.

Mulți au sperat că Samsung A73 va avea un sistem de camere mai bun decât Samsung Galaxy S21 FE. Cu toate acestea, acesta nu pare să fie cazul, deoarece S21 FE are un teleobiectiv de 8MP, ceea ce face ca sistemul de cameră să fie mult mai versatil. Deși A73 are o cameră suplimentară, camera macro de 5MP și camera de adâncime de 5MP vor oferi puțină valoare adăugată.

Procesor puternic și Android 12 pe Samsung Galaxy A73

Deși sistemul de camere este mai puțin versatil și avansat decât se credea inițial, Samsung Galaxy A73 primește un alt avantaj: un procesor puternic. Pentru o lungă perioadă de timp, s-a crezut că Samsung A73 5G (SM-A736B) este alimentat de chipsetul Qualcomm Snapdragon 750G.

Cu toate acestea, un test recent Geekbench 5 a arătat că noul model de top din seria A va fi echipat cu Snapdragon 778G, foarte puternic. Acest SoC este folosit și în apreciatul Galaxy A52s și oferă performanțe bune. Este un chipset de 6nm cu un procesor octa-core format dintr-un nucleu Cortex A78 de 2,4 Ghz (2,4 Ghz); trei nuclee Cortex A78 de 2,2 Ghz; și patru nuclee Cortex-A55 de 1,9 Ghz.

Împreună cu Galaxy A52s, Galaxy A73 va fi cel mai puternic smartphone din seria Galaxy A. Samsung va lansa mai multe variante de memorie. Ca standard, A73 va avea memorie de 6GB de memorie RAM / 128GB, în plus, este așteptată o variantă extra avansată cu 8GB de RAM / 256GB.

Samsung Galaxy A73 nu este doar echipat cu un chipset mai rapid, dar și cu cel mai recent software. Este vorba despre Android 12 în combinație cu One UI 4.1. Samsung a anunțat luna trecută că va oferi acum modelelor high-end ale mărcii 4 ani de actualizări ale sistemului de operare Android și 5 ani de actualizări de securitate.

La momentul respectiv, a fost deja anunțat că acest lucru se va aplica și pentru unele modele din seria A. În mod logic, A73, ca cel mai avansat smartphone din seria A, va beneficia și el de noua politică de actualizare. Acest lucru permite utilizatorilor să profite de cele mai recente funcții pentru mai mult timp și să le protejeze de amenințările externe pentru mai mult timp.

Durată lungă de viață a bateriei și încărcare rapidă de 25W

Cel mai probabil Samsung va furniza pe Galaxy A73 o baterie de 5.000 mAh. Aceasta înseamnă că bateria rămâne aceeași ca anul trecut. A72 oferă, parțial datorită tehnologiei Adaptive Power Saving, o autonomie bună a bateriei de aproximativ două zile. Cu aceasta, Samsung reușește să depășească concurența. Este de așteptat ca noul model să ofere din nou o viață foarte bună a bateriei.

Dispozitivul va accepta din nou încărcare super rapidă de 25W. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Samsung va include un încărcător. Cu Galaxy A72 lansat în 2021, un încărcător a fost inclus în ambalajul de vânzare. Cu toate acestea, acum nu mai este cazul dispozitivelor din seriile Galaxy S21 / Galaxy S22 și seria Galaxy Tab S8.

Samsung a indicat deja că dorește să extindă această politică în perioada următoare, pentru a proteja mediul. Prin urmare, cu siguranță nu este de neconceput ca Galaxy A73 să fie livrat fără încărcător. Un cablu USB de tip C va fi în continuare inclus. Apropo, încărcarea wireless nu va fi acceptată.

Se cunosc puține informații despre prețul de vânzare cu amănuntul sugerat. Cu toate acestea, predecesorul său poate oferi deja câteva informații despre intervalul de preț. Samsung Galaxy A72 4G a fost scos pe piață pentru 450 de euro. Galaxy A52s 5G introdus mai târziu a primit același preț de vânzare cu amănuntul.

Există șanse mari ca Samsung Galaxy A73 să fie puțin mai scump decât predecesorul său, parțial pentru că noul model va avea un procesor mult îmbunătățit cu suport 5G. Prin urmare, considerăm plauzibil ca Galaxy A73 să fie scos pe piață pentru aproximativ 500 de euro. Acest lucru face ca dispozitivul să fie considerabil mai ieftin decât Galaxy S21 FE, care a fost lansat în ianuarie 2022 cu un preț de 750 euro.

SURSĂLetsGoDigital