Acasă Stiri Samsung Galaxy S21 FE: câte actualizări va primi și cât de des?

Samsung Galaxy S21 FE: câte actualizări va primi și cât de des?

Samsung Galaxy S21 FE a fost lansat recent la începutul lunii și toată lumea este încântată de el, poate mai puțin de preț. Dar pe ce actualizări și upgrade-uri viitoare vă puteți baza atunci când cumpărați noul smartphone Fan Edition Samsung. Dacă ne uităm un pic la sistemul de actualizări Samsung, software și de securitate, vedem că telefonul are un avantaj important în comparație cu celelalte modele Galaxy S21 și nu numai.

Cu fiecare telefon nou pe care Samsung îl aduce pe piață se pune mereu întrebarea: ce actualizări va primi? Cât durează perioada de sprijin? Și, credeți-ne sunt întrebări foarte pertinente și importante pentru utilizatori. Datorită politicii de actualizare previzibile a Samsung, această imagine cu actualizările viitoare pentru Samsung Galaxy S21 FE este destul de ușor de ghicit. Exact asta vom face aici, prin intermediul colegilor noștri de la site-ul olandez GalaxyClub.

Actualizări Samsung Galaxy S21 FE: cât timp și cât de des?

În următorii ani telefonul va primi trei tipuri diferite de actualizări și upgrade-uri. Cele mai importante sunt actualizările sistemului de operare Android. În următorii trei ani, veți primi trei dintre acestea. Deoarece Samsung Galaxy S21 FE a fost lansat cu Android 12, veți primi Android 13 la sfârșitul anului 2022 / începutul lui 2023. Android 14 va urma la începutul lui 2024 și Android 15 la începutul lui 2025. Sigur că aceste date sunt aproximative, pot varia puțin în funcție de prioritățile Samsung.

Aceste actualizări majore de software sunt avantaje importante în comparație cu seria Galaxy S21, lansată la începutul anului 2021. Și cele trei modele vor primi trei upgrade-uri Android, îl au deja pe primul, dar este Android 11. Pentru aceste modele rămân doar upgrade-urile la Android 13 și 14. Galaxy S21 FE este singurul din serie care va primi Android 15 în următorii ani. Cel puțin, cu condiția ca Samsung să nu-și extindă politica de actualizare pentru telefoanele existente în viitorul apropiat.

Lansarea platformei Android la 5 noiembrie 2007 a fost anunțată prin fondarea Open Handset Alliance. Este consorțiu de 48 de companii de hardware, software și de telecomunicații, destinat dezvoltării de standarde pentru dispozitive mobile.

Pe lângă actualizările Android, Galaxy S21 FE va primi și noi versiuni de One UI. De fapt, asta se va întâmpla între upgrade-urile majore de Android. De exemplu: în această primăvară primește versiunea One UI 4.1, care își va face debutul cu seria Galaxy S22.

De regulă, un telefon Samsung primește upgrade-uri One UI cel puțin atât timp cât upgrade-uri Android. Și adesea un dispozitiv primește o nouă versiune One UI după ultima actualizare Android. Prin urmare, cu Galaxy S21 FE puteți utiliza cea mai recentă versiune a interfeței One UI cel puțin până în 2025.

Actualizări de securitate pentru smartphone-ul Fan Edition

Cu toate acestea, upgrade-urile Android și One UI nu sunt actualizările pe care le veți instala cel mai des pe Galaxy S21 FE. Cel mai des veți primi actualizări de securitate. Deși Samsung nu a confirmat încă oficial, sigur S21 FE va primi lunar cele mai recente corecții de securitate de la Google și Samsung – la fel ca Galaxy S20 FE, de exemplu.

Aceste actualizări de securitate încep imediat după lansare, în ianuarie sau cel mai târziu în februarie. Ele apar lunar în primii trei ani de la lansare, deci până la începutul lui 2025 inclusiv. După aceea, le veți primi trimestrial timp de cel puțin un an – până la începutul anului 2026. Chiar și după această perioadă, poate apărea ocazional și o actualizare pentru S21 FE, dar numai în caz de nevoie. Vedeți pe I❤️Samsung mai multe detalii despre cel mai ieftin telefon din seria Galaxy S21!

Ca în cazul upgrade-urilor Android, Samsung Galaxy S21 FE are un avantaj față de celelalte modele din seria Galaxy S21. Deoarece dispozitivul abia acum începe perioada de suport, acesta va continua cu aproximativ un an mai mult decât pentru celelalte modele. Are sens, dar trebuie doar să știți, pentru că este foarte important.

Pentru a rezuma din nou toate cele de mai sus: Samsung Galaxy S21 FE va primi actualizări Android:

  • Sfârșitul lui 2022, începutul lui 2023 – Android 13
  • La începutul lui 2024 – Android 14
  • La începutul lui 2025 – Android 15

Actualizări ale interfeței One UI: cel puțin până la începutul anului 2025

Actualizări de securitate:

  • Lunar până la începutul anului 2025
  • Trimestrial până la începutul anului 2026
  • După 2026 doar în cazuri de nevoie

Sunteți în siguranță cu Galaxy S21 Fan Editon pânî în 2026!

Una peste alta, cu Samsung Galaxy S21 FE, aveți cele mai recente funcții software de la Google și Samsung disponibile timp de cel puțin trei ani. Și în ceea ce privește securitatea, sunteți garantat în siguranță până în 2026.

Desigur, este posibil ca Samsung să-și extindă și mai mult politica de actualizare în următorii ani. Uniunea Europeană crește presiunea asupra producătorilor de telefoane pentru a oferi suport și mai mult timp. Prin urmare, s-ar putea ca și Samsung să fie nevoit să-și modifice politica în următorii ani. Rămâne de văzut dacă dispozitivele lansate anterior vor beneficia în continuare de pe urma acestui lucru. Este mai bine să nu te bazezi pe aceste supoziții, dar bineînțeles că poți oricând să speri.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Stiri

Apple Watch 7 vs Samsung Galaxy Watch 4: care este cel mai bun?

Apple a Watch 7 și Samsung Galaxy Watch 4 sunt probabil cel mai bune două ceasuri inteligente de pe piață. Cele două...

Samsung Exynos 2200 lansat cu GPU Xclipse și AMD RDNA 2

Samsung Electronics a anunțat astăzi noul său procesor mobil premium, Exynos 2200. Samsung Exynos 2200 este un procesor mobil cu o unitate...

Încărcătorul Samsung EP-T4510 de 45W este destul de scump

La începutul acestei luni, a devenit clar că un încărcător Samsung de 45W este în lucru. Ieri Samsung Netherlands a postat pe...

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: o tabletă mare și foarte puternică

Luna viitoare, Samsung va găzdui un eveniment Galaxy Unpacked pe 8 februarie 2022. În cadrul evenimentului va fi lansată seria Samsung Galaxy...

Vin roboții! – Samsung Smart Home Hub va controla totul în casă

Cu riscul de a suna absurd, electrocasnicele inteligente nu sunt nimic nou. De fapt, dacă ne gândim la imaginile din urmă cu...

Samsung Bespoke Jet – curățenie impecabilă cu o stație All-in-One Clean Station

Samsung Electronics a anunțat lansarea Bespoke Jet, un aspirator fără fir cu All-in-One Clean Station. Aspiratorul elegant Samsung Bespoke Jet oferă o...

Toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea sticlă Gorilla Glass Victus+

Potrivit unui nou zvon, toate modelele din seria Galaxy S22 vor avea frontal sticlă „Gorilla Glass Victus+”. S-ar putea să vă întrebați...