Samsung Galaxy Book 3 Ultra, un laptop alimentat de Intel și Microsoft

377
Samsung Galaxy Book 3 Ultra
Sursa foto: sammobile.com

Samsung pare să se pregătească să lanseze un nou ultrabook Galaxy Book alimentat de Intel și Microsoft. Mai precis, Bluetooth SIG tocmai a aprobat un laptop Samsung neanunțat numit Samsung Galaxy Book 3 Ultra, care, după cum ne amintim, ar trebui să fie primul laptop „Ultra” al companiei din portofoliul său recent.

Bluetooth listează mai multe variante Galaxy Book 3 Ultra identificate prin numerele de model NT960XFH; NP960XFH; NT961XFH; NT960XFS și NT960XFHZ. Și deși lista nu intră în specificațiile hardware pentru ultrabook, face referire la un produs alimentat de Microsoft și Intel.

Galaxy Book 3 Ultra rulează Windows 11 și are un adaptor Intel Wi-Fi

Lista recentă Bluetooth a Samsung face referire la două modele calificate, unul de la Microsoft și celălalt de la Intel. De asemenea, Bluetooth SIG confirmă că Galaxy Book 3 Ultra rulează Windows 11 și este echipat cu adaptorul Intel AX210 Wi-Fi 6E.

Este de remarcat faptul că, deși adaptorul Intel AX210 acceptă Bluetooth 5.3, laptopul Samsung folosește specificația Bluetooth 5.1, potrivit SamMobile. Acest lucru se datorează cel mai probabil limitărilor Windows 11. Și vorbind despre sistemul de operare, acest laptop Samsung cu Windows 11 va oferi probabil experiența software personalizată One UI Book 4, care vine cu aplicațiile Samsung Notes și Samsung Gallery.

Windows 11 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare Microsoft Windows, lansată în octombrie 2021. În august 2020, Windows 11 avea o cotă de piață de 13,07%. Windows 10 are 71,89 și Windows 7 (11,06%).

Samsung a muncit serios pentru a „redefini experiența de calcul pentru lumea mobilă” de câțiva ani. Pentru 2022, gigantul tech sud-coreean a făcut echipă cu Microsoft și Intel pentru a crea notebook-uri care oferă „și mai multă continuitate utilizatorilor în timp ce lucrează, se conectează, se joacă și multe altele”.

Vorbind despre redefinirea lucrurilor, acest nou ultrabook nu se numește „Pro” precum Galaxy Book 2 Pro, ci „Ultra”. Aceasta a devenit marca preferată de Samsung pentru produsele sale mobile de top, cum ar fi Galaxy S22 Ultra și Galaxy Tab S8 Ultra. Aceasta din urmă fiind prima tabletă Samsung care se alătură familiei „Ultra”. Toate acestea ar putea însemna că Galaxy Book 3 Ultra poate oferi o interconectivitate și mai bună cu dispozitivele Galaxy.

Nu au fost dezvăluite alte detalii de Bluetooth, dar sunt șanse ca notebook-ul să fie alimentat de procesoarele Intel de generația a 12-a.