Viitoarele telefoane Samsung Galaxy ar putea primi camere foto sub afișaj

821
Sursa Foto: via AndroidAuthority.net

În prezent, aproape toți producătorii de smartphone-uri fac tot ce le stă în putință pentru a avea ecrane complete, fără nimic pe ele. În „calea” către dispozitivele complet fără margini și full-ecran, momentan doar camera frontală și senzorii mai sunt rătăciți în față. Acum și acestea vor ajunge sub display. Samsung este în prim plan și aici iar viitoarele smartphone-uri Samsung Galaxy sigur vor veni cu toate acestea sub ecran.

Companiile producătoare de telefoane sunt obsedate să obțină un raport real ecran/corp de 100% pe smartphone-urile lor. Iar camera frontală este cel mai mare obstacol în realizarea acestui vis. Samsung intenționează să înlăture complet gaura care în ultimele smartphone-uri adăpostește camera frontală. Diametrul găurii pe afișajul lui Note 10 și Note 10+ este de 4,4 și 4.5 mm, mai mic decât cel de 5,2 mm aflat pe Galaxy S10.

Gigantul high-tech se pregătește pentru următorul său flagship, Galaxy S11. Acestă serie ar trebui, dacă nu va fi ceva intermediar, să fie lansată la Mobile World Congress 2020 Barcelona. Cel mai mare show mondial de telefoane mobile din Barcelona, va avea loc anul viitor în perioada 24 – 27 februarie. Este în mod tradițional locul unde Samsung își prezintă următoarea serie Galaxy S.

„Under Display Camera” pe viitoarele smartphone-uri Samsung Galaxy

În ultimul timp au fost mai multe scurgeri de informații și zvonuri despre Galaxy S11. Cele mai multe astfel de informații vin din presa din Coreea de Sud. Conform WinFuture, Samsung lucrează la o tehnologie numită „Under Display Camera” (UDC).

Această tehnologie ar trebui să plaseze un ecran transparent deasupra camerei actuale „Punch Hole” a lui Galaxy S10. În acest fel ultima ingerință în frumosul ecran Samsung, „gaura” de pe afișaj, să fie umplută. Aceasta înseamnă că „Under Display Camera” nu mai lasă nicio crestătură, o cameră pop-up retractabilă sau o gaură pe ecran.

WinFuture este un site lansat în 21 mai 2000 și are sediul în Berlin, Germania. WinFuture oferă cele mai noi știri, descărcări și videoclipuri legate de lumea tehnologiei informației. Este o echipă de specialiști din domeniul IT și sunt caracterizați de corectitudinea și rigoarea germană.

Producția acestor afișaje urmează să înceapă luna aceasta iar producția în masă la începutul anului viitor. Cu toate acestea, la UDC, nu numai aparatul foto trebuie ascuns sub afișaj, dar și senzorii  precum și tehnologia de recunoaștere a feței.

Echipamentele care implementează „Under Display Camera” (UDC) se numesc „HIAA2 (Hole In Active Area)”. Se pare că Samsung a primit primul său lot de echipamente compatibile HIAA2 la una dintre unitățile sale de producție în această lună. Producătorul sud-coreean intenționează să înceapă producția în masă la începutul anului 2020, conform site-ului coreean The Elec.

Nu este clar nici dacă tehnologia UDC va fi deja utilizată pe Samsung Galaxy S11. Cunoscutul Ice Univers a scris pe Twitter că „Under Display Camera” va veni doar anul viitor, dar nu și pe seria Galaxy S11 sau Samsung Galaxy Fold 2. Este posibil ca Samsung să introducă această tehnologie inițial pe un telefon din seria Galaxy A, pentru a vedea cum funcționează în lumea reală.