Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

339
Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note si slot pentru S Pen
Sursa Foto: Letsgodigital.org

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note 21 nu va mai apărea anul acesta. Rămâne neclar care sunt planurile Samsung în ceea ce privește gama Note. Dispozitivul va reveni în forma actuală sau Samsung va furniza seriei Note o actualizare majoră a factorului de formă. Acum compania lucrează la un smartphone Samsung Galaxy Flex Note pliabil cu o cameră in-display și slot pentru S Pen.

În iulie a acestui an, Samsung Display a înregistrat deja o marcă comercială pentru numele „Flex Note”. Un nume care după părerea noastră se potrivește perfect cu modelul următor. Samsung Display a solicitat un brevet de design pentru un smartphone Samsung cu afișaj pliabil și un slot pentru stilou S Pen.

Samsung Galaxy Flex Note cu afișaj pliabil

Pe 29 octombrie 2020, Samsung Display a depus un brevet de proiectare la China National Intellectual Property Administration (CNIPA). Documentația a fost aprobată și publicată pe 21 septembrie 2021. Cele aproximativ 30 de imagini ale produsului arată două smartphone-uri Samsung, care, în afară de sistemul de camere, sunt identice unul cu celălalt. Chiar dacă nu are momentan un nume, îl numim Samsung Galaxy Note Flex.

Este un smartphone Samsung cu ecran pliabil spre exterior. În forma sa cea mai compactă, aveți un telefon de dimensiuni normale, cu un design frumos pe ecran complet. Afișajul continuă din partea dreaptă spre spate, unde ocupă jumătate din suprafața totală. Acolo se și pliază.

China National Intellectual Property Administration / Administrația Națională a Proprietății Intelectuale din China este oficiul de brevete din China. A fost fondat în 1980. Este responsabil de brevetele din domeniul proprietății intelectuale.

Utilizatorii pot trece suprafața afișajului din spate în față, creând un ecran mare de dimensiune tabletă. Unic pentru acest design, Samsung a găsit, de asemenea, loc pentru a găzdui celebrul său S Pen. O mică adâncitură a fost făcută pe spate unde va sta stiloul. Când ecranul este pliat, stylus-ul se încadrează între ambele părți ale afișajului, astfel încât să fie blocat în siguranță în carcasă. S Pen este ținut magnetic în poziție, astfel încât să nu cadă când deschideți ecranul pliabil.

În forma sa cea mai compactă, carcasa este la fel de groasă pe toate părțile, conform LetsGoDigital. De îndată ce ecranul este deschis, partea din spate din dreapta va fi mai puțin groasă decât stânga. Această diferență de înălțime este eliminată ingenios de stilou, astfel încât dispozitivul să poată fi așezat în continuare plat pe masă.

O cameră selfie in-display pe noul Galaxy Note pliabil

Nu sunt vizibile camere pe primul model. Samsung va opta probabil pentru o cameră sub-afișaj cu această variantă. Cel mai probabil va fi o camera în genul celei aflate pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Al doilea model are o cameră dublă într-o gaură în formă de pilulă alungită. Acest lucru se vede din schițele care însoțesc cererea de brevet.

Camera dublă este plasată în colțul din dreapta sus al ecranului flexibil. Deci cele două camere sunt amplasate în spate când acest Samsung Galaxy Note Flex este în poziție pliată. Acest lucru menține ecranul frontal complet liber de camere. Mai mult decât atât, acest lucru face posibilă utilizarea camerei duale pentru realizarea de selfie-uri, precum și pentru înregistrări regulate de fotografii și video.

Este un design ingenios, la care designerii Samsung s-au gândit, fără îndoială, de mult timp. Deoarece afișajul înfășurat poate fi deschis și el, acesta devine un telefon deosebit de versatil. În plus, Samsung a găsit un loc inteligent pentru stylus. Locația sistemului de camere este, de asemenea, bine gândită.

Dacă Samsung are de fapt planuri de a lansa acest Samsung Galaxy Flex Note nu știm pentru moment. Cu toate acestea, nu este imposibil. Samsung are mare succes cu noua sa gama pliabilă de smartphone-uri peste tot în lume. Prin urmare, este foarte posibilă apariția în viitorul apropiat a mai multor factori de formă pliabilă.

SURSĂLetsGoDigital