Cele mai bune caracteristici Galaxy Z Fold 3 pe care trebuie să le știți

769
Cele mai bune caracteristici Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a renunțat la seria Galaxy Note pentru a se concentra pe construirea celui mai bun dispozitiv pliabil. Astfel am primit un excelent Samsung Galaxy Z Fold 3 la evenimentul Galaxy Unpacked din urmă cu câteva zile. Și noul pliabil Samsung vine cu multe îmbunătățiri! Au fost multe lucruri noi după ce Samsung a despachetat noul său Fold.

Chiar dacă gigantul high-tech sud-coreean a  lansat și nu nou Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3 a fost cel mai așteptat și vedeta evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Prin intermediul colegilor noștri de la SamMobile, vă prezentăm cele mai bune caracteristici aflate pe noul smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3.

Rezistență la apă și „Armor aluminiu” pe Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3 este primul – dar nu singurul – telefon pliabil care se laudă cu un rating IPX8. Acesta indică faptul că Samsung nu a testat telefonul pentru pătrunderea prafului, dar a stabilit că este rezistent la apă.

Samsung nu s-a oprit aici. Compania folosește un cadru „Armor aluminiu” cu 10% mai puternic în construcția telefonului din acest an. În plus, ecranul exterior are protecție Corning Gorilla Glass Victus. Și, pe măsură ce folosiți smartphone-ul veți afla, ecranul pliabil este, de asemenea, mai bine protejat.

Corning Inc. este o companie americană cu sediul în Corning, New York, Statele Unite. Sticla Gorilla este fabricată în Harrodsburg, Kentucky, SUA; Asan, Coreea de Sud și Taiwan.

Un afișaj pliabil mai luminos, cu o folie de protecție mai durabilă

Anul acesta, afișajul Dynamic AMOED 2X Infinity Flex de 7,6 inch (19,30 cm) are un nou strat protector deasupra. În mod sigur acesta este motivul pentru care a fost posibilă adăugarea unui S Pen Fold Edition. Dar în ceea ce privește durabilitatea generală, Samsung susține că noua folie de protecție oferă o creștere masivă a durabilității cu 80% față de generația anterioară.

Nici luminozitatea crescută a afișajului pliabil în comparație cu anul trecut nu ar trebui trecută cu vederea. Afișajul pliabil Samsung a avut întotdeauna o luminozitate mai slabă decât ecranele AMOLED non-pliabile. Astfel o îmbunătățire cu 29% față de Fold 2 va face ca utilizarea lui Fold 3 în lumina soarelui să fie mai confortabilă. Cireașa de pe tort este că ecranul exterior este cu 25% mai luminos.

Au trecut aproape trei ani de când Samsung a introdus primul smartphone echipat ecranul Infinity-O, adică pe Samsung Galaxy A8s. Infinity-O a fost răspunsul Samsung la crestătura inestetică adoptată pe scară largă de industria mobilă. A fost – și este încă – o alternativă mai elegantă la crestătură și a pregătit calea pentru o camera in-display.

Introducerea UDC (Under Display Camera – camera sub ecran) este un pas evolutiv în cronologia Infinity-O. În termeni simpli, tehnologia UDC cuprinde o nouă cameră de 4MP cu pixeli mari de 2 microni capabili să capteze mai multă lumină și decupajul afișajului Infinity-O cu pixeli activi care acoperă senzorul de 4MP. Această combinație permite camerei selfie să rămână ascunsă, lăsând ecranul pliabil de 7,6 inch să strălucească neîntrerupt, fără decupaj vizibil sau crestătură. Ei bine, aproape de bine, dar nu la un nivel impresionant, totuși.

Ambele afișaje acceptă o rată de reîmprospătare de 120Hz

Telefoanele pliabile Samsung au intrat pe deplin în era afișajelor cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Samsung Galaxy Z Fold 2 a fost primul care a adoptat această tehnologie. Cu toate acestea, a fost limitat la afișajul pliabil interior, ceea ce a dus la o scădere notabilă a netezimii animației UI de fiecare dată când ați trecut la ecranul exterior de 60Hz.

Galaxy Z Fold 3 marchează un nou punct de reper, deoarece introduce 120Hz pe ecranul tabletă, cât și pe ecranul de pe capac. În acest fel utilizatorii sunt răsfățați cu rate de reîmprospătare ridicată de 120Hz pe ambele afișaje.

Când visele se împlinesc, telefoanele pliabile primesc suport S Pen

Adăugarea suportului S Pen la formatul de formă Fold, asemănător unei cărți, părea a fi un lucru firesc de făcut de când primul model a fost introdus în 2019. Tehnologia pur și simplu nu era gata, dar doi ani mai târziu Fold 3 a devenit primul pliabil care acceptă S Pen.

Samsung a creat un digitalizator unic pentru afișajul pliabil și două noi modele S Pen numite S Pen Fold Edition și S Pen Pro. S Pen Fold Edition este vândut împreună cu o husă pentru Galaxy Z Fold 3 și oferă funcționalități de bază. Nu are Bluetooth și Air Actions. S Pen Pro are Bluetooth LE, Air Actions și Find My S Pen prin SmartThings Find, dar nu vine cu o husă pentru Galaxy Z Fold 3. Este mai mult un S Pen de uz general, folosit și pe alte dispozitive Samsung.

S Pen Fold Edition este compatibil numai cu Galaxy Z Fold 3 și niciun alt dispozitiv Samsung. Cu toate acestea, S Pen Pro funcționează cu Fold 3 și alte dispozitive Galaxy care oferă suport S Pen. Un ultim lucru de remarcat este că afișajul exterior la Galaxy Z Fold 3 nu oferă suport S Pen.

Samsung Notes și alte aplicații adaptate pentru modul Flex

Cu S Pen este inclusă funcția S Pen to text și noi bunătăți software, cum ar fi Samsung Notes. Aplicația populară de luare a notelor a fost actualizată cu mai multe adăugiri unice concepute pentru afișajul pliabil. Cea mai importantă caracteristică a Galaxy Z Fold 3 este că se desfășoară ca o carte. Deci, de ce să nu permiteți software-ului să profite de acest factor de formă? Ei bine, Samsung a făcut exact asta.

Samsung Notes are acum o nouă funcție de două pagini, completată cu diverse șabloane, cum ar fi calendare și jurnale. Oamenii pot folosi aplicația Notes așa cum ar folosi de obicei pe o jumătate a ecranului, în timp ce cealaltă jumătate se poate extinde pentru a include șabloanele menționate. Este un plus elegant pentru utilizatorii orientați spre productivitate.

Un altul este integrarea S Pen și Samsung Notes cu Flex Mode. Utilizatorii pot atinge de două ori S Pen-ul în jumătatea inferioară a ecranului în modul Flex pentru a afișa instantaneu Samsung Notes. Acest lucru poate fi foarte util, de exemplu, atunci când vizionați un videoclip în modul Flex și doriți rapid să notați câteva note fără a întrerupe videoclipul.

Și în cazul în care vă întrebați, S Pen este integrat cu alte aplicații care nu sunt Samsung, inclusiv Microsoft. Dispozitivul de intrare este pe deplin acceptat de Microsoft Teams, unde poate fi folosit pentru scrierea de mână și schițarea în conferințe.

Ferestre multi-active, Comutare naturală, Drag & Split

Galaxy Z Fold 3 aduce o mână de îmbunătățiri ale UI dezvoltate de Samsung. Compania descrie „Framework” ca „sarcina de a optimiza sistemul de operare Android pentru smartphone-urile sale pliabile”. Obiectivul principal al Framework a fost îmbunătățirea ferestrei multi-active – caracteristica care permite ca două sau trei aplicații să ruleze simultan pe afișajul pliabil.

Tranzițiile la rotirea aplicațiilor în fereastra multi-activă sunt acum mai ușoare datorită adăugări funcției „Comutare naturală”. Acum, lansarea aplicațiilor în fereastra multi-activă este mai naturală, deoarece aplicațiile care sunt deja deschise se adaptează mai bine la dimensiuni și la modificările raportului de aspect.

Interfața lui Galaxy Z Fold 3 introduce, de asemenea, o nouă și destul de utilă funcție Drag & Split. Aceasta are legătură cu îmbunătățirile ferestrei multi-active. Aplicând Drag & Split atunci când navighează pe web sau faceți cumpărături online, utilizatorii pot deschide linkuri în ecran divizat fără a părăsi pagina web. Obișnuința era că deschiderea unui link într-o filă nouă trecea pe întregul ecran, dar Drag & Split aduce o experiență mai asemănătoare PC-ului pe dispozitivul pliabil. Este oarecum o reminiscență a decupării ferestrelor în Windows 10, cu excepția faptului că funcționează cu deschiderea de noi link-uri web în ecran divizat.

O experiență tip PC în parteneriat cu Google și Microsoft

Samsung a spus că dorește să ofere utilizatorilor Galaxy Z Fold 3 o experiență de navigare mai asemănătoare PC-ului. Și în parteneriat cu Google, Samsung a integrat pe deplin caracteristica Drag & Split, detaliată mai sus, cu browserul mobil Chrome pentru noul flagship pliabil.

Dar multe altele au dus la crearea unei experiențe orientate spre productivitate mai aproape de ceea ce oferă computerele personale. Samsung a dezvoltat o nouă bară de activități pentru ecranul mare pliabil. Aceasta sună și acționează ca tipul de bară de activități pe care o veți găsi într-un sistem de operare de tip PC, cum ar fi Windows 10. Bara de activități găzduiește comenzile rapide pentru aplicații. Acestea sunt completate cu ecusoane de notificare și este o alternativă mai rapidă la comutarea aplicațiilor prin intermediul ecranului Recents.

Între timp, parteneriatul Samsung cu Microsoft ne aduce o integrare mai profundă cu suita de aplicații Office. Aplicațiile Microsoft precum Word acceptă acum modul Two-Page – similar cu Samsung Notes. Și chiar mai mult în conformitate cu experiența PC-ului pentru productivitate, Galaxy Z Fold 3 poate lansa două fișiere Office diferite (de același tip) în modul Două pagini. În acest fel permite utilizatorilor să păstreze deschise și să editeze simultan două documente.

Un widget de aplicație Live 3.1 UI pe Galaxy Z Fold 3

Widget-urile pentru aplicații Live – numele este neclar – sunt un alt plus nou pentru One UI 3.1 care debutează cu Galaxy Z Fold 3.

Un exemplu de widget-uri pentru aplicații Live în acțiune este setarea unui temporizator prin aplicația Clock și comutarea sarcinilor. Aplicația Clock se transformă într-un widget flotant live, care apoi se transformă într-un widget temporizator în formă de pilulă care rămâne deasupra altor aplicații și poate fi mutat pe ecran. Acum veți fi mereu cu ochii pe cronometru, indiferent de ce aplicații sunt active în prim-plan.

Galaxy Z Fold 3 este plin de noi funcții software utile și modificări ale interfeței de utilizare. Este evaluat IPX8, iar Samsung a făcut pași suplimentari pentru a crește durabilitatea telefonului – și a afișajului pliabil. Compania a făcut, de asemenea, Galaxy Z Fold 3 capabil de o experiență mai asemănătoare PC-ului, atât Google, cât și Microsoft contribuind la rezultat.

Galaxy Z Fold 3 este cel mai bun dispozitiv pliabil de până acum, dar nu doar pentru că are un chipset nou. Este un mare pas evolutiv peste Galaxy Z Fold 2, oferind adăugiri semnificative, modificări, upgrade-uri și, bineînțeles, S Pen. Este o potrivire perfectă pentru afișajul pliabil de 7,6 inch, la fel și multe aplicații de productivitate care acceptă accesoriul.