Samsung le cere utilizatorilor de Galaxy Gear să treacă la Tizen OS

400
Samsung le cere utilizatorilor de Galaxy Gear sa treaca la Tizen OS
Sursa Foto: via gizmochina.com

Samsung a lansat ceasul inteligent Galaxy Gear în 2013 ca un ceas inteligent bazat pe Android. Gigantul tehnic coreean a trecut ulterior la propriul său sistem de operare Tizen, dar a păstrat în continuare Galaxy Gear pe Android. În timp ce compania se pregătește să revină la Android cu Wear OS, a sfătuit proprietarii de Galaxy Gear să treacă la Tizen OS până pe 5 august pentru a avea în continuare acces la Galaxy Store.

Samsung va trece la sistemul de operare Android pentru ceasurile sale inteligente mai târziu în acest an. Sistemul de operare Wear va alimenta Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic în loc de sistemul de operare Tizen. Samsung nu obligă utilizatorii de Galaxy Gear să treacă la Tizen OS, doar le recomandă acest lucru! Este vorba în principal de accesul la magazinul Galaxy.

Sistemul de operare Wear bazat pe Android înseamnă că dispozitivele vor avea acces mai larg la aplicații prin intermediul Galaxy Store, spre deosebire de sistemul de operare Tizen. Samsung spune, de asemenea, că nu va exista nicio trecere de la Tizen la Wear OS pentru ceasurile inteligente pe care Tizen OS le alimentează în prezent. Toate ceasurile Samsung din ultimul timp vor rămâne pe sistemul de operare Tizen. Este vorba despre Samsung Gear S3, Samsung Galaxy Watch, Galaxy Watch Active 2 sau Galaxy Watch 3 printre altele. De acum încolo Samsung va lansa ceasurile inteligente cu sistemul de operare Wear OS.

Utilizatorii de Galaxy Gear sfătuiți să treacă pe Tizen OS

Deși există probabil doar câțiva proprietari de ceasuri Galaxy Gear, faptul că Samsung face anunțul indică prezența lor. Nu trebuie să uităm că ceasul are opt ani! Proprietarii acestor ceasuri existente pot beneficia în continuare de asistență de la Samsung numai dacă fac upgrade la sistemul de operare Tizen până la data de 5 august.

Pentru a nu întâmpina o pierdere totală a datelor salvate sub formă de videoclipuri, imagini și alte tipuri de conținut, proprietarii de ceasuri Gear sunt încurajați să-și facă copii de rezervă înainte de a trece la sistemul de operare Tizen. Dispozitivul Galaxy Gear va fi resetat la finalizarea actualizării și toate datele de pre-actualizare vor fi șterse.

Samsung Gear este primul smartwatch lansat de Samsung și a fost anunțat pe 4 septembrie 2013 la IFA Berlin 2013. Pe 23 februarie 2014, Samsung a prezentat pe Samsung Gear 2, Gear 2 Neo și brățara de fitness Gear Fit.

Cu toate acestea, pare ciudat că acest ceas este actualizat de la Android la Tizen. Peste puțin timp gigantul high-tech va trece oficial la Android prin sistemul de operare Wear OS, conform GizmoChina. Samsung Galaxy Gear actualizat va avea acces la un număr limitat de aplicații în comparație cu smartwatch-urile bazate pe Android. Samsung nu a dat alte explicații, dar presupunem că este vorba de compatibilitate între hardware-ul mai vechi și noile actualizări.