Samsung Galaxy M12 și Galaxy F12 cu Exynos 850 și Android 11

401
Samsung va lansa doua telefoane ieftine cu Exynos 850 si Android 11
Sursa Foto: xda-developers.com

Samsung ocupă majoritatea titlurilor de știri de luna aceasta cu referiri la seria Samsung Galaxy S21. Dar compania produce o mulțime de smartphone-uri în fiecare an, practic în toate gamele de specificații și prețuri. Trecând peste flagship-uri, compania sud-coreeană se pregătește să lanseze două smartphone-uri bugetare, Samsung Galaxy M12 și Galaxy F12.

Potrivit XDA-Developers care citează Google Play Console, acum avem o idee despre ce ne putem aștepta de la dispozitivele bugetare viitoare. În timp ce informațiile anterioare despre Samsung Galaxy M12 și Galaxy F12 au fost la nivel de zvonuri, Google Play Console le menționează pe ambele ca dispozitive separate, deși cu același set de specificații. Printre altele vor avea procesorul Samsung Exynos 850 și sistemul de operare Android 11.

Samsung  Galaxy M12 și Galaxy F12 cu 4GB RAM și 64GB stocare

Samsung Galaxy M12 și Galaxy F12 sunt prevăzute să vină cu un ecran LCD TFT de 6,5 inch (16,51 centimetri) HD+. Cele două dispozitive au la bord procesorul Exynos 850, care este un cip-set bugetar lansat de Samsung în mai 2020. Exynos 850 are cu opt nuclee ARM Cortex-A55 de 2GHz. Conform Google Play Console, M12 și F12 vor avea un procesor grafic (GPU) ARM Mali-G76. În ceea ce privește dispozitivul (dispozitivele), acesta va veni cu opțiuni de 3 și 4GB de memorie RAM. În același timp vor fi disponibile opțiuni de stocare de 32 și 64GB, care pot fi extinse prin intermediul unui card micro-SD.

Ne așteptăm ca ambele dispozitive să vină cu baterii de 6.000mAh. Configurarea camerei spate va fi quad-camera. Va fi acolo o cameră principală de 48MP, o cameră de unghi ultra-larg de 5MP și două camere de 2MP, una de adâncime și una macro. Camera frontală, pentru selfie și apeluri video, va fi de 8MP.

Procesorul grafic Arm Mali-G76 este a treia generație de GPU de înaltă performanță. GPU-ul Mali-G76 oferă îmbunătățiri mari în ceea ce privește performanța și eficiența, față de generațiile anterioare.

Conform zvonurilor cele două dispozitive vor fi lansate în perioada imediat următoare. Este posibil ca Samsung să lanseze inițial smartphone-ul Galaxy M12 ca „exclusiv online”. Apoi să lanseze același telefon ca Galaxy F12 pentru piața offline. Galaxy M12 este un urmaș al excelentului Samsung Galaxy M11, ajuns în toamnă și în Europa. Acest lucru ar putea explica de ce avem același smartphone dar cu nume diferite. Chiar nu știm dacă este o soluție acest sistem de numire adoptat de Samsung, poate încurca cumpărătorii.