Brevet smartphone Samsung Galaxy Note cu o cameră detașabilă și S Pen

389
Smartphone Samsung Galaxy Note cu o camera detasabila si S Pen
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung lansează în fiecare an un mare număr de smartphone-uri. Recent, au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Cu toate acestea, ceva ne va lipsi anul acesta, este vorba despre seria Galaxy Note 21. Sunt informații că nu va apărea deloc un nou Galaxy Note, deși Samsung neagă ferm acest lucru pentru moment. Mai mult, compania brevetează un smartphone Samsung Galaxy Note cu ecran complet și o cameră detașabilă.

În orice caz, celebrul stilou Samsung S Pen va trăi. Acum Galaxy S21 Ultra și Galaxy Z Fold 3 sunt compatibile cu renumitul stilou Samsung. În plus, se pare că Samsung încă investighează noi posibilități pentru stylus. Acest lucru este evident dintr-un nou brevet pe care Samsung l-a solicitat pentru un telefon cu o cameră detașabilă în formă de tijă, care are, de asemenea, un vârf pentru scris – la fel ca la S Pen.

Smartphone Samsung Galaxy Note cu o cameră detașabilă

Este un brevet nou, pe care Samsung l-a depus la WIPO pe 5 martie 2021. Documentația, intitulată „Terminal portabil, inclusiv cameră separabilă”, a fost publicată pe 10 septembrie 2021. La prima vedere acest Samsung Galaxy Note pare a fi un smartphone high-end normal. Are un design frumos cu ecran complet liber și margini rotunjite ale ecranului. Pe spate este o cameră triplă, cu un design de cameră similar cu Galaxy Z Fold 3. Nu există o cameră selfie vizibilă, Samsung a venit cu ceva ingenios pentru asta.

Acest smartphone Samsung are un sistem de camere detașabil, la fel de mare ca S Pen. Sistemul de cameră detașabil poate fi introdus și îndepărtat în partea stângă sus a dispozitivului. Un sistem cu magnet îl împiedică să cadă din carcasă, potrivit LetsGoDigital.

Cele mai vechi descrieri ale magneților și ale proprietăților lor sunt din Grecia, India și China în urmă cu aproximativ 2500 de ani. Proprietățile pietrelor și afinitatea lor pentru fier au fost scrise de Pliniu cel Bătrân în enciclopedia sa Naturalis Historia.

Sistemul detașabil include cameră, microfon și buton de declanșare. Opțional, se pot adăuga mai multe camere – cu lentile diferite, fiecare cu un unghi de vizualizare și o deschidere diferite – una cu unghi foarte mare sau un teleobiectiv. După cum am menționat mai sus, dispozitivul alungit poate fi echipat opțional și cu un vârf – astfel încât să poată înlocui S Pen-ul. Samsung s-a gândit clar la toate cu acest dispozitiv versatil.

Datorită designului în formă de tijă, puteți ține cu ușurință dispozitivul în mână, ca un selfie stick, pentru a face înregistrări foto și video din diferite unghiuri. Există, de asemenea, un mic clips încorporat, care face posibilă amplasarea dispozitivului independent. Acest lucru face posibilă și realizarea de fotografii de la distanță.

Camera detașabilă conectată la telefon prin Wi-Fi sau Bluetooth

Fiind o cameră detașabilă, utilizatorul este liber să aleagă orice compoziție dorește – deschizând noi posibilități creative pentru fotografiere din unghiuri diferite. Opțiunea de fotografiere la distanță facilitează capturarea tuturor – inclusiv a fotografului. De exemplu, la petreceri sau la o întâlnire cu prietenii sau familia, unde adesea lipsește o persoană din fotografie – fotograful. În plus, este un instrument de înregistrare ideal pentru vloggeri. Lucrul unic al designului Samsung este că această camera detașabilă funcționează și atunci când este stocată în carcasă. În acest caz, acționează ca o cameră pop-up pentru a face selfie-uri.

Deci, există trei posibilități:

  1. Sistemul este complet în interiorul carcasei.
  2. Camera frontală este activată, după care camera pop-up se ridică din carcasă.
  3. Utilizatorul scoate întregul sistem de camere din carcasă pentru a face fotografii de la distanță și din unghiuri diferite.

Sistemul de cameră detașabil rămâne conectat la smartphone prin Wi-Fi, Bluetooth sau NFC. Funcționarea se face prin interfața camerei care este afișată pe ecranul smartphone-ului – așa cum se vede în imaginile care însoțesc brevetul.

Când sistemul de camere este scos din carcasă, pe ecran apare o previzualizare a fotografiilor făcute. Este chiar posibil să comutați între camerele disponibile – pe partea din spate a dispozitivului și pe dispozitivul detașabil. De exemplu, puteți acționa camera în spatele dispozitivului prin intermediul camerei S Pen. Opțional, puteți surprinde simultan o a doua perspectivă, cu această cameră detașabilă, permițându-vă să capturați o imagine în imagine.

În cele din urmă, camera detașabilă are un senzor de mișcare, pentru a putea detecta mișcările. Aceasta creează opțiuni de operare suplimentare prin gesturi aeriene. De exemplu, puteți să opriți o înregistrare video prin deplasarea dispozitivului de la stânga la dreapta. Este recunoscut ca gest și atunci când deplasați dispozitivul în sus / jos sau din față în spate.

Un smartphone Samsung extrem de ingenios și versatil

Este o invenție ingenioasă a companiei Samsung. În prezent, mai mulți producători par să lucreze la crearea de soluții pentru a permite fotografierea la distanță cu un smartphone. Samsung știe să modeleze camera detașabilă astfel încât să poată funcționa și ca o cameră pop-up. În acest fel, poate fi creat un design pe ecran complet, fără utilizarea unei camere sub afișaj.

În plus, Samsung pare să vadă posibilități de a adăuga, de asemenea, un S Pen, făcându-l un dispozitiv deosebit de versatil. Cu siguranță combinat cu noile funcții de control, care deschid numeroase posibilități creative, acest Samsung Galaxy Note este foarte interesant.

Samsung continuă să lucreze în fundal pentru a dezvolta noi caracteristici inovatoare. Indiferent dacă compania va lansa sau nu un nou Galaxy Note 22 anul viitor, va continua să folosească cunoștințele pe care le are deja pentru a dezvolta noi produse.

Chiar dacă Samsung nu a înregistrat marca comercială „Galaxy Note” în Coreea de Sud, aceasta este încă valabilă până la 3 aprilie 2023. În acest sens, nu există niciun motiv pentru ca Samsung să nu inoveze în continuare. Anul viitor vom afla mai multe despre planurile companiei despre un viitor Samsung Galaxy Note.

SURSĂLetsGoDigital