Acasă Stiri Telefoane Samsung Galaxy S, posibil o serie cu difuzoare Pro Sound

Telefoane Samsung Galaxy S, posibil o serie cu difuzoare Pro Sound

Recent, Samsung a lansat smartphone-urile pliabile Galaxy Z Flip 5G și Galaxy Z Fold 2 – simultan cu seria Galaxy Note 20. Acum trebuie să așteptăm până în februarie 2021 înainte ca producătorul coreean să introducă din nou noi modele de top – probabil seria Samsung Galaxy S21 și Galaxy Z Flip 2. Sosirea afișajelor flexibile a dus deja la diferite modele de telefoane pliabile, încadrate de Samsung în seria Galaxy Z.

Deoarece smartphone-ul este un dispozitiv relativ mic și subțire și cantitatea de funcții a crescut abia în ultimii ani. Acum producătorii caută noi metode și posibilități de îmbunătățire a experienței utilizatorului, fără a afecta portabilitatea telefonului. Și Samsung face la fel. Ecranul flexibil poate ajuta aici.

Documente recente arată că Samsung caută posibilități de a oferi viitoarelor smartphone-uri Galaxy o cameră de rezonanță a difuzoarelor, pentru a crește semnificativ calitatea sunetului ieșirii audio. Cum poate Samsung face acest lucru posibil? Prin utilizarea unui ecran flexibil, care se poate plia parțial înainte și astfel iese din carcasă (ca un fel de sistem pop-up). Acest lucru creează spațiu în carcasă care funcționează ca o cameră de rezonanță pentru difuzor, astfel încât să poată fi realizată o experiență audio profesională.

Smartphone Samsung cu cameră de rezonanță a difuzoarelor

În februarie anul acesta Samsung a depus un brevet la WIPO (World Intellectual Property Office) pentru un „dispozitiv electronic cu spațiu intern expandabil”. Cererea cuprinde și o documentație de 35 de pagini. Toate acestea au fost publicate pe 15 octombrie 2020 și descrie în detaliu modul în care Samsung dorește să facă posibilă această cameră de rezonanță a difuzoarelor.

Dezvoltarea difuzorului este direct legată de inventarea telefonului. A început în 1860 cu prima demonstrație publică a unui telefon făcută de Antonio Meucci. Un an mai târziu, Philipp Reis și-a prezentat telefonul, dezvoltat apoi de Alexander Graham Bell.

Carcasa telefonului este formată dintr-un panou frontal și posterior, între care sunt plasate toate componentele. Unul sau mai multe difuzoare sunt plasate direct sub panoul frontal, precum și un microfon, un modul de cameră frontal și diverși senzori.

Aceste componente se pot deplasa cu panoul frontal și ecranul flexibil. Partea superioară a ecranului face o mișcare de pliere spre interior, fără ca carcasa să se miște cu el. Acest lucru creează un spațiu de rezonanță suplimentar pentru echipamentul de sunet din carcasă. Este o mișcare de geniu sau una ridicolă din partea Samsung? Probabil câte puțin din ambele. Dar sigur mult mai extravagant decât smartphone-urile actuale pliabile pe care Samsung le lansează de ceva vreme.

Pentru a ne face o idee mai bună despre tehnologia brevetată, designerul grafic 3D Giuseppe Spinelli, cunoscut și sub numele de Snoreyn, a creat o serie de randări de produse pe baza imaginilor și documentației brevetului. Redările 3D au doar scop ilustrativ, conform LetsGoDigital. Acest produs nu a fost lansat oficial de Samsung Electronics și, prin urmare, nu este disponibil pentru cumpărare!

Un smartphone similar cu Galaxy Fold cu sticlă UTG

Documentația menționează utilizarea unui afișaj din polimer – similar cu Samsung Galaxy Fold. Cu toate acestea, Samsung își rezervă dreptul de a alege un alt tip de ecran. Luați în considerare, de exemplu, sticla ultra subțire rezistentă (UTG), așa cum Samsung a folosit la Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 introduse ulterior.

Boxele sunt amplasate aproape de lateral, astfel încât eficiența radiației sunetului să poată fi îmbunătățită. Dacă este necesar, difuzoarele sunt împărțite la stânga și la dreapta pentru a crea un efect de sunet optim. Este montat și un ventilator de răcire, care disipează căldura produsă de smartphone.

În plus, se afirmă că afișajul tactil poate fi acționat cu un stilou. Deocamdată, Samsung S Pen nu este compatibil cu afișajele pliabile, dar există zvonuri că Samsung lucrează la asta. De exemplu, au fost zvonuri la începutul acestui an despre un posibil Galaxy Note Fold.

Ceea ce este frapant la imaginile brevetate este cadrul dreptunghiular al acestui telefon Samsung, care seamănă cu designul recent introdus de seria iPhone 12. Cu toate acestea, dispozitivul Samsung arată mult mai futurist și mai inovator și va lăsa mulți dintre fanii Apple salivând.

Modelele actuale din seria Galaxy S, precum Galaxy S20, Galaxy S20+ și S20 Ultra, au un design semnificativ mai rotund, dar acest lucru ar putea fi bine schimbat în viitor. La fel seria Galaxy Note are un aspect mai dreptunghiular, de afaceri.

Viitoarele smartphone-uri din seria Galaxy S și Note

Ideea Samsung nu este cu totul nouă. Omologul coreean, LG Electronics, acordă o atenție relativ mare departamentului audio de pe telefoanele lor mobile de ani de zile, oferind servicii iubitorilor de muzică și celor din industria muzicală. LG are difuzorul Boombox, interiorul carcasei este folosit și ca cameră de rezonanță, pentru a crea un bas extra tare.

Dacă și când Samsung dorește să lanseze acest smartphone audio de înaltă calitate, rămâne un mister. Acest lucru arată încă o dată că sosirea afișajelor flexibile va deschide un număr mare de uși. Nu numai că apar noi posibilități de proiectare, cum ar fi telefoanele pliabile, ecranul flexibil poate permite și funcții complet noi, cum ar fi această cameră de rezonanță.

Desigur, Samsung are marele avantaj că dezvoltă atât telefoane, cât și afișaje. Odată cu creșterea concurenței din China, Samsung pare, prin urmare, să depună un efort suplimentar în aplicarea ecranelor flexibile, pentru a putea face față concurenței și a rămâne liderul pieței globale.

Deși acest smartphone Samsung nu este pliabil, a fost utilizat un ecran flexibil. În cazul în care Samsung decide să lanseze un astfel de concept, s-ar încadra bine în seria Galaxy S. Poate că acesta este și motivul pentru care Samsung arată smartphone-ul Galaxy S8 în primele două imagini din brevet.

Poate Samsung să aducă o altă revoluție a afișajului, de data aceasta adoptând un ecran flexibil în modelele non-pliabile? Într-un astfel de caz, este posibil ca un viitor model Galaxy S Ultra să fie primul echipat cu acest ecran. Probabil că este încă prea devreme pentru Galaxy S21 Ultra, care este așteptat doar anul viitor. Dar cu siguranță nu este de neconceput faptul că Samsung a produs deja un astfel de prototip în culise.

Stiri

Samsung pe locul trei pe piața ceasurilor inteligente în 2020

Samsung Electronics Co. a fost al treilea cel mai mare furnizor de ceasuri inteligente din lume anul trecut. Datele au fost publicate...

De 8 Martie, Ziua Femeii, le dorim tuturor cititoarelor noastre La Mulți Ani!

Tuturor cititoarelor noastre le dorim de 8 Martie La Mulți Ani! Să fie norocoase, sănătoase și fericite! Să iubească și să fie iubite! Ziua Internațională...

Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung

Pagini de asistență pentru Galaxy A52 / A52 5G și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung EAU. Site Samsung din...

Samsung Galaxy Buds+ actualizate cu funcția Auto Switch Function

Una dintre caracteristicile importante care au apărut cu noul set Samsung Galaxy Buds Pro este funcția de comutare automata. Aceasta face mai...

Samsung Pay: puteți plăti cu smartwatch-ul în Germania

Începând din 5 martie, clienții Samsung Pay din Germania pot efectua plăți mobile folosind ceasurile lor inteligente Galaxy. Plata cu Samsung Pay...

Vânzările seriei Galaxy S21 la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Seria Galaxy S21 s-a vândut bine pe parcursul primei luni pe piață, dovedind că schimbarea datei lansării a fost inspirată. Samsung s-a...

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...