Samsung Galaxy S10 5G primește o nouă actualizare

195
Galaxy S10 5G primeste o noua actualizare
Sursa foto: via gizmochina.com

Samsung a anunțat recent că seria Galaxy S10 a ajuns la sfârșitul vieții și nu va mai primi suport software de la brand. Compania coreeană a eliminat dispozitivele vechi precum Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10e din programul său public de actualizare. Cu toate acestea, Galaxy S10 5G a fost mutat la actualizări trimestriale, deoarece a fost lansat ulterior. Și acum, la doar câteva zile după anunț, Samsung a lansat o nouă actualizare pentru telefon. Iată detaliile.

Într-o știre care va provoca emoții amestecate în rândul utilizatorilor, Galaxy S10 5G a început să primească o nouă actualizare software care aduce patch-ul de securitate din aprilie 2023. Deși este puțin probabil ca actualizările să introducă funcții noi, utilizatorii de S10 5G pot fi siguri că va aborda cel puțin vulnerabilitățile de securitate, oferindu-le liniște sufletească. Vă reamintim că Galaxy S10 5G a fost primul telefon cu conectivitate 5G din lume.

O nouă actualizare de securitate lansată pentru Galaxy S10 5G

Potrivit GizmoChina, actualizarea este în prezent lansată într-o singură țară, mai concret în Europa, în Elveția. Actualizarea ar trebui să se extindă în mai multe regiuni în zilele următoare. În momentul scrierii acestui articol, actualizarea este disponibilă cu numărul de versiune a firmware-ului G977BXXSEHWC1. Actualizarea nu aduce nimic notabil în afară de cel mai recent patch de securitate.

Actualizarea din aprilie nu va fi disponibilă pentru restul seriei Galaxy S10, totuși. Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+ au ajuns pe piață cu câteva luni mai devreme decât modelul 5G. Au împlinit patru ani în martie 2023, iar Samsung le-a tăiat din lista oficială de suport pentru actualizări. Nu vor mai primi actualizări. Aceasta poate fi foarte bine și ultima actualizare pentru Galaxy S10 5G, sau poate penultima.

Elveția, paradoxal una dintre cele mai pașnice națiuni, are multe arme pe cap de locuitor (persoanele civile). Din 100 de persoane 26,7 dețin diferite arme de foc. Pe primul loc în lume este SUA cu 120,5 de arme de foc la 100 de oameni.

Samsung este regele incontestabil al actualizărilor de software din domeniul mobil. Compania oferind actualizări în timp util pentru telefoanele, tabletele și dispozitivele sale portabile. Samsung oferă trei ani de actualizări ale sistemului de operare și patru ani de corecții de securitate pentru dispozitivele lansate înainte de 2019. Este și mai bine pentru telefoanele mai noi, cu patru ani de actualizări Android și cinci ani de corecții de securitate. Cu toate acestea, pe măsură ce dispozitivele îmbătrânesc, Samsung le mută la o actualizare trimestrială sau bianuală.

Utilizatorii de Galaxy S10 5G vor primi o notificare când patch-ul de securitate din aprilie pentru Galaxy S10 5G a ajuns pe telefon. Dacă încă nu a ajuns, pot verifica manual, accesând meniul Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.