Seria Samsung Galaxy S21 fără încărcător în cutie în unele regiuni

1078
Seria Samsung Galaxy S21 fara incarcator in cutie in unele regiuni
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Au fost zvonuri că Samsung ar putea să urmeze exemplul Apple de a nu include un încărcător în cutia telefoanelor. Compania sud-coreeană chiar a persiflat pe Apple pentru că nu a inclus un încărcător în noua cutie cu iPhone 12, în urmă cu doar câteva săptămâni. Acum aflăm iarăși că seria Samsung Galaxy S21 poate veni fără încărcător în cutie în unele regiuni.

După Apple, este posibil ca Samsung să facă pasul și să scoată încărcătorul din cutia de vânzare a seriei Galaxy S21. Informația a fost publicată pe un blog de tehnologie brazilian. Acesta a postat o informație despre seria Samsung Galaxy S21, provenită de la agenția de certificare a produselor, ANATEL.

Pentru seria Samsung Galaxy S21 va fi livrat la cerere un încărcător în cutie

Postând certificarea acordată, blogul a susținut că anumite regiuni, cum ar fi Brazilia, aparent nu vor primi un încărcător la pachet în cutia cu seria Samsung Galaxy S21. Măsura vine decizia Apple de a nu livra un încărcător în cutia pentru iPhone 11 și iPhone 12. În mod ironic, este o mișcare pe care Samsung a ridiculizat-o pe mai multe rețele de socializare. Conform MySmartPrice, acum vedem că Samsung vrea să adopte aceeași strategie.

Majoritatea cumpărătorilor de telefoane emblematice nu cumpără pentru prima dată un astfel de smartphone. Asta înseamnă că sigur au deja adaptoare de încărcare de rezervă, probabil acasă, la birou sau în mașină. Prin urmare, lipsa unui încărcător în cutia de vânzare a telefonului ar permite companiei Samsung să își îmbunătățească eforturile de sustenabilitate, economisind în același timp și costul oferirii unui încărcător pentru cei care nu au nevoie de el. Dacă aveți nevoie de un nou încărcător se pare că Samsung l-ar furniza celor care cer. Acest lucru nu va costa suplimentar pentru cumpărători.

ANATEL – Agencia Nacional de Telecomunicacoes, monitorizează indicatorii de performanță ai furnizorilor de telefonie fixă și mobilă din Brazilia. Înființată în 1997, este o agenție specială, independentă din punct de vedere administrativ și financiar.

Samsung a șters postările mai vechi de pe rețelele sociale, unde a blamat Apple pentru lipsa unui încărcător. Totuși, aceasta nu ar fi prima dată când compania face o astfel de mișcare, deoarece după ce a criticat Apple pentru că a scos mufa de căști de 3,5 mm de pe telefoanele sale, Samsung a ales să facă exact același lucru cu seria Galaxy Note.

Așteptăm un standard universal pentru încărcătoare rapide în viitor

Va fi interesant să vedem pe ce piețe alege Samsung să facă inițial acest lucru. Nici nu trebuie să așteptăm prea mult! Smartphone-urile din seria Samsung Galaxy S21 sunt așteptate să fie anunțate la viitorul eveniment Galaxy Unpacked din ianuarie 2021. Vom afla atunci toate detaliile, inclusiv configurația exactă a camerei din spate, numărul total de variante din gama și altele.

Înainte de a începe să își scoată adaptoarele de încărcare din cutii, totuși, toți producătorii de telefoane ar trebuie să ajungă la un consens privind un standard universal de încărcare rapidă. Acesta ar trebui să fie adoptat de toți producătorii de smartphone-uri. Acest lucru ar face ca lipsa unui adaptor USB în cutie să fie mai puțin vizibilă.