Samsung Galaxy S21 Ultra cu S Pen noul model de top

932
Samsung Galaxy S21 Ultra cu S Pen noul model de top
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

În ianuarie 2021, Samsung va lansa seria Galaxy S21, cu S21 Ultra (SM-G998) ca noul model de top. Acest smartphone va fi îmbunătățit substanțial din toate punctele de vedere. Sistemul de camere va fi complet reproiectat, atât în ​​ceea ce privește designul, cât și funcționalitatea. Și Samsung nu se oprește aici! Galaxy S21 Ultra va fi primul smartphone din seria S compatibil cu S Pen (EJ-PG998). Acest stilou a fost caracteristica principală a seriei Galaxy Note de ani de zile și va fi acum disponibil și ca accesoriu opțional pentru Samsung Galaxy S21 Ultra.

Pe baza celor mai recente informații, LetsGoDigital, împreună cu designerul grafic italian Giuseppe Spinelli, au creat un nou set de redări ale modelului Samsung Galaxy S21 Ultra cu S Pen. Acest smartphone 5G va fi lansat exclusiv în culorile Phantom Black (negru) și Phantom Silver (argintiu). După aproximativ trei luni, este de așteptat și o variantă maro și albastru închis.

Samsung Galaxy S21 Ultra – noua vedetă a companiei

S Pen este inclus standard cu toate modelele Galaxy Note. Pentru Galaxy S21 Ultra Samsung pare să adopte o abordare diferită. Consumatorii pot decide singuri dacă au sau nu nevoie de un S Pen. În caz că da îl pot achiziționa ca accesoriu opțional. Este posibil ca Samsung să decidă să includă un S Pen gratuit în perioada de precomandă, cu toate acestea, nu se cunosc încă alte informații despre promoțiile de precomandă. Vom ști acest lucru despre precomenzile la Samsung Galaxy S21 Ultra înaintea lansării oficiale.

Este clar că S21 Ultra nu va avea un compartiment pentru stylus, spre deosebire de smartphone-urile Galaxy Note. Pentru a stoca în siguranță S Pen, Samsung va oferi huse opțional. Știm momentan de cel puțin două huse, Silicon Cover și Clear View Cover, ambele produse de Samsung. Ambele accesorii opționale vor fi oferite în două variante. Una cu opțiunea de a stoca S Pen și cealaltă fără compartiment S Pen – comparabilă cu variantele existente.

Cea mai scumpă husă de telefon din lume este Alexander Amosu, costă 2,7 milioane de dolari. A fost fabricată într-un număr limitat de bucăți pentru modelul Apple iPhone 6. Are 6.000 de diamante și un logo Alexander Amosu în relief cu litere de aur.

În a doua jumătate a anului 2011, Samsung a lansat primul său smartphone cu S Pen: Galaxy Note (N7000). Acest telefon avea un ecran de 5,3 inch (13,46 centimetri) o dimensiune uriașă atunci, pe care cu greu ne-o putem imagina astăzi. La acea vreme era un dispozitiv numit și phablet – o încrucișare între telefon și tabletă.

Foarte multe îmbunătățiri la S Pen de la prima lansare

De la introducerea Galaxy Note 5, S Pen-ul arată ca un adevărat stilou. În urmă cu doi ani, a fost adăugată și funcționalitatea Bluetooth, de atunci puteți folosi și stiloul pentru a vă controla smartphone-ul de la distanță, de exemplu pentru a face fotografii. Mulți utilizatori de modele Note consideră acum stiloul o parte esențială a smartphone-ului lor.

Stiloul S pen disponibil pentru Samsung S21 Ultra are numărul de model EJ-PG998. Pentru comparație, Note 20 Ultra este EJ-PN980. Ultimele patru cifre se referă la numărul de model al smartphone-ului.

Probabil, stiloul cu Bluetooth pe Samsung Galaxy S21 Ultra va oferi aceleași funcționalități ca S Pen-ul aflat pe Note 20 Ultra. Acesta are o latența extrem de scăzută, de numai 9 milisecunde, ceea ce face ca scrierea să se simtă foarte naturală. În plus, au fost adăugate numeroase funcții, inclusiv noi Air Actions, este, de asemenea, posibil să convertiți cu ușurință textul scris de mână în text digital.

De altfel, circulă de ceva timp povești că Samsung vrea să anuleze seria Galaxy Note. Acum că primul smartphone din seria S cu compatibilitate S Pen va fi lansat anul viitor, există din nou zvonuri că Samsung nu va mai lansa un smartphone Note în 2021. Cu toate acestea, în 2021 va fi lansat un singur model: Samsung Galaxy Note 21 Ultra.

Specificații la Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung S21 Ultra este echipat cu un ecran OLED cu margini rotunjite și diagonala de 6,8 inch (17,27 centimetri). Ecranul va avea o rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz. Va avea o gaură în afișaj pentru camera selfie, cameră cel mai probabil cu o rezoluție de 40 megapixeli – comparabilă cu S20 Ultra.

Departamentul foto spate este complet reproiectat. Este vorba despre o cameră principală reînnoită de 108MP, o cameră Sony cu unghi ultra-wide de 12MP, și două camere cu teleobiectiv de 10MP. Una cu cu zoom de 10x și una cu zoom de 3x. În plus, va fi integrat un senzor laser AF, conform LetsGoDigital, este similar cu cel aflat pe Galaxy Note 20 Ultra.

Modelele europene din seria S vor fi alimentate de Exynos 2100 de la Samsung. Acest lucru pare să ofere performanțe mult îmbunătățite comparativ cu anul trecut. Evident, Galaxy S21 Ultra va oferi și suport 5G, precum și Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1. Dispozitivele rulează pe sistemul de operare Android 11 în combinație cu interfața de utilizare One UI 3. Va fi încorporată o baterie de 5.000 mAh, care va oferi o durată de viață a bateriei de aproximativ 12 ore. Spre deosebire de anii precedenți, Samsung nu va mai furniza încărcător pentru baterie.

Culori Phantom Brown și Phantom Blue în momentul lansării

La momentul lansării produsului sunt așteptate două variante de culori pentru Samsung Galaxy S21 Ultra cu S Pen: Phantom Black și Phantom Silver. Sistemul camerei și cadrul metalic vor avea un aspect lucios, în timp ce carcasa va avea un aspect mat. Spatele este din sticlă! Analistul DSCC Ross Young a scris săptămâna trecută că Samsung va lansa o variantă maro și una albastru închis, mai târziu, probabil numite Phantom Brown și Phantom Blue.

Samsung intenționează, de asemenea, să lanseze o versiune Titanium a noului model de top simultan cu modelul maro și albastru. Această variantă va deveni cel mai probabil și mai scumpă decât variantele de culoare menționate anterior. La fel cum Samsung a lansat un model de lux din titan al ceasului inteligent Samsung Galaxy Watch 3 în septembrie anul acesta.

Trei variante de memorie sunt așteptate pentru Samsung Galaxy S21 Ultra: 128GB, 256GB și 512GB. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă toate cele trei variante de memorie vor fi disponibile și în România. Doar două variante pot fi oferite; 128GB și 512GB. Memoria RAM este de 12 GB sau 16 GB – în funcție de model.

Ce accesorii puteți cumpăra pentru Samsung Galaxy S21 Ultra?

Samsung introduce anual o serie de accesorii noi pentru modelele din seria S. Acest lucru nu va fi diferit cu Galaxy S21. De exemplu, diverse huse și carcase vor fi puse la dispoziție pentru a proteja  dispozitivul.

La momentul lansării Samsung S21, va fi disponibil și un nou set wireless Galaxy Buds Pro. Deoarece nu este inclus niciun încărcător, aproape sigur acesta va fi oferit ca accesoriu opțional. Samsung Galaxy S21 Ultra va suporta probabil o încărcare rapidă de 30W, mai lentă decât pe S20 Ultra. Acesta acceptă o putere de încărcare maximă de 45 de wați (dar vine în cutie cu un încărcător de 25W).

În cele din urmă, S Pen va fi oferit ca accesoriu opțional, care se aplică exclusiv modelului Ultra. Pe baza prețului S Pen pentru Note 20 Ultra, ne putem aștepta la un preț de vânzare de aproximativ 40€.

Deși Samsung nu a trimis încă invitațiile oficiale de presă, este acum clar că seria Galaxy S21 va fi anunțată pe 14 ianuarie 2021. Pentru aceasta va fi creat un eveniment online special Galaxy Unpacked 2021, care va fi transmis live. Perioada de precomandă va începe imediat după lansare. Lansarea la nivel mondial va avea loc vineri, 29 ianuarie 2021. Din acel moment, noile modele sunt și în magazine. Din ultimele informații prețul va fi la același nivel cu modelele din seria Galaxy S20.

SURSĂLetsgoDigital