Privind înapoi la drumul lung al inovației: Samsung S Pen

662
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

S Pen a parcurs un drum lung de când a fost introdus pentru prima dată în 2011. A fost lansat cu smartphone-ul Samsung Galaxy Note și a fost ascuns în marginea de jos a acestui telefon. Apoi S Pen-ul Samsung a evoluat permanent. A ajuns să fie un instrument extraordinar, super dotat cu funcții indispensabile seriei Galaxy Note. Este foarte apreciat de utilizatorii seriei Note.

Așa cum seria emblematică Samsung a redefinit experiența mobilă așa cum o cunoaștem, S Pen a rescris regulile pentru ceea ce poate face un stylus pentru smartphone. De la notițe în mișcare la fotografierea de departe a grupurilor și de la editarea și partajarea documentelor până la controlul diapozitivelor, S Pen le permite utilizatorilor să facă foarte multe cu dispozitivul lor mobil, mai confortabil și mai convenabil ca niciodată.

De exemplu, S Pen-ul aflat pe seria Note 20 îmbogățește experiența utilizatorului prin oferirea unui scris mai lin și mai realist. A fost al zece-lea stylus din seria de S Pen-uri lansate de Samsung. Prin intermediul NewsSamsung, comemorăm lansarea primului S Pen și urmărim evoluția acestuia de-a lungul anilor.

Primul S Pen lansat cu Galaxy Note în 2011

Lansararea smartphone-ului Galaxy Note cu un S Pen din 2011 a fost debutul unui noi categorii de dispozitive mobile: phablet. Combinând caracteristicile unui smartphone și a unei tablete, Samsung Galaxy Note a făcut valuri în întreaga lume. A venit cu un design inovator și funcționalitate asemănătoare unui blocnotes. A fost o noutate absolută în domeniul telefoanelor mobile.

Galaxy Note a fost anunțat la IFA Berlin 2011. Ecranul de 5,3 inch a fost la acea vreme considerat extrem de mare pentru un telefon! Galaxy Note a fost un succes comercial. Samsung a anunțat în decembrie că a vândut 1 milion de bucăți în două luni.

S Pen-ul care echipa telefonul Galaxy Note a fost capabil să servească drept stilou, creion, pensulă și marcator. De asemenea, a introdus prima dintre numeroasele comenzi rapide concepute pentru a ajuta utilizatorii să facă lucrurile mai repede; atingerea dublă a ecranului în timp ce apăsați butonul S Pen ar deschide automat aplicația S Memo.

Introdus în anul următor, Note 2 a prezentat un stylus reproiectat, aplatizat pe o parte, pentru o prindere mai ergonomică. Cea mai notabilă îmbunătățire de la primul la al doilea model a fost în sensibilitatea la presiune. În timp ce versiunea anterioară suporta până la 256 de niveluri de sensibilitate la presiune, noul model suporta 1.024. Cu alte cuvinte de patru ori mai mult! Îmbunătățirea a permis utilizatorilor să se bucure de o experiență de scriere mai nuanțată și naturală. Au fost adăugate, de asemenea, un meniu pensulă și o funcție de intensificare a culorilor, care a ușurat folosirea unor culori mai vii la scris sau desenat.

Noi funcții ale stiloului pe Galaxy Note 3 și Note 4

Îmbunătățirile aduse S Pen-ului de Galaxy Note 3 au depășit rafinarea experienței de scriere de mână. Accentul a fost pus pe îmbunătățirea caracteristicile de productivitate ale stylus-ului. Noul meniu Air Command a permis utilizatorilor să acceseze instantaneu caracteristici importante pur și simplu prin scoaterea S Pen-ului sau făcând clic pe butonul acestuia. Adăugarea acestei caracteristici utile a simplificat efectuarea apelurilor, trimiterea de e-mailuri și mesaje, adăugarea de doodle și note la imaginile capturate și multe altele.

Îmbunătățirile stiloului pe Galaxy Note 4 au fost pentru o scriere mai realistă și adăugarea unor funcții de productivitate. Samsung a îmbunătățit considerabil precizia stylus-ului, dublându-și sensibilitatea la presiune de la 1.024 niveluri la 2.048. A fost adăugată și o nouă funcție, Smart Select, pentru a facilita accesul utilizatorilor la o varietate de conținut. Cu Smart Select, utilizatorii își pot folosi S Pen-ul pentru a selecta, partaja și salva instantaneu conținut pe ecran – indiferent de aplicație – și apoi să-l partajeze cu alții prin e-mail sau mesaj.

Noi funcții pe Samsung S Pen cu Note 5

Funcția de memorie Screen off pe Galaxy Note 5 a fost adăugată pentru că nu știi niciodată când vine inspirația. Dar atunci când îți vine inopinant o idee, vrei să o poți noa cât mai repede posibil. Pe acest lucru s-a axat Samsung cu stylus-ul de pe Samsung Galaxy Note 5.

Abilitatea de a nota memo-urile direct pe ecranul smartphone-ului – memorii care pot fi salvate instantaneu odată ce utilizatorul a introdus S Pen înapoi în dispozitiv – a adăugat un nou nivel de confort experienței de luare a notelor. Pentru a îmbunătăți această comoditate și mai mult, Samsung a simplificat modul în care S Pen a fost scos din locașul său. În timp ce stilourile anterioare trebuiau scoase manual din culcuș, stiloul aflat pe Note 5 poate fi scos cu o presare ușoară.

După Samsung Galaxy Note 5 lansat în 2015, gigantul tech a sărit peste Galaxy Note 6. Apoi Galaxy Note 7 a avut probleme cu bateria și a fost retras de pe piață. A urmat un Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition, dar în ediție limitată. Sunt puține de spus despre S Pen-ul aflat pe acestea.

Galaxy Note 8 și Note 9 aduc noi funcții stiloului Samsung

În 23 august 2017 compania sud-coreeană a lansat pe Samsung Galaxy Note 8. Cu acest excelent smartphone, Samsung a îmbunătățit foarte mult S Pen-ul pe a permite utilizatorilor să se exprime în moduri distractive și semnificative.

Introduse cu Samsung Galaxy Note 8, mesajele live sunt un exemplu perfect de comunicare semnificativă. Această funcție permite utilizatorilor să utilizeze S Pen pentru a-și desena propriile GIF-uri distractive și animate. Acestea pot fi apoi partajate instantaneu cu prietenii sau pe rețelele sociale. Textul, desenele și GIF-urile create cu Mesaje Live, oferă o gamă variată de pensule și pixuri care pot fi salvate în Galerie și reutilizate când vrea utilizatorul.

Când a fost introdus Samsung Galaxy Note 9, S Pen a evoluat mult mai mult decât un simplu stilou. Pe lângă oferirea unei game variate de instrumente de luare a notelor și de productivitate, stylus-ul va servi ca o telecomandă pentru o gamă largă de funcții.

A fost adăugată tehnologia Bluetooth cu un consum redus de energie (BLE). Acest lucru a însemnat că S Pen-ul lui Galaxy Note 9 ar putea fi utilizat, de exemplu, pentru a face o fotografie de grup de departe folosind butonul stiloului ca declanșator. Acest buton poate fi folosit și pentru a controla de la distanță diapozitivele prezentărilor. S Pen începe să se încarce automat odată ce a fost plasat din nou în locașul său și primește energie pentru până la 30 de minute de utilizare (sau aproximativ 200 de clik-uri) odată încărcat complet.

Cu seria Galaxy Note 10, S Pen a devenit o baghetă magică

Introducerea acțiunilor S Pen Air a deschis ușa utilizatorilor pentru a-și controla de la distanță dispozitivul prin gesturi. Prin apăsarea butonului de pe stilou, utilizatorul poate folosi aceste acțiuni intuitive pentru a comuta între camere și moduri de fotografiere. Poate, de asemenea, mări sau micșora o fotografie și executa o varietate de alte funcții convenabile, toate cu gesturi personalizabile. Seria Samsung Galaxy Note 10 a fost concepută cu îmbunătățiri pentru a ajuta utilizatorii să maximizeze productivitatea. Are și o caracteristică care face ca scrisul de mână cu S Pen să poată fi convertit instantaneu în text.

Într-o lume cu digitalizare rapidă, cei care își doresc să simtă scrisul real al unui stilou pe hârtie, stylus-ul de pe seria Galaxy Note 20 oferă cea mai reală experiență a scrisului de până acum. O mulțime de îmbunătățiri, inclusiv tehnologia AI, care permite o predicție mai precisă a coordonatelor, precum și un senzor giroscopic îmbunătățit și un accelerometru, s-au combinat pentru a susține cele mai realiste experiențe de scriere de mână și desenare. Aceste experiențe sunt amplificate de latența redusă a noului stilou. Latența pe Galaxy Note 20 Ultra a fost redusă cu aproape 80% comparativ cu Galaxy Note 10. Acest lucru permite utilizatorilor să se bucure de scriere realistă – una care se simte ca un scris real.

În plus, pentru Note 20, Samsung a extins comenzile gestuale ale acțiunilor Air pentru a oferi utilizatorilor mai multă comoditate. Noile comenzi prin gesturi fac navigarea rapidă și ușoară pe telefon, indiferent de aplicația pe care o utilizați.

Evoluția S Pen în ultimii nouă ani a fost ghidată de dorința de a maximiza utilitatea unui smartphone cu stylus. Samsung va continua să îmbogățească viața utilizatorilor Note, făcând un S Pen mai versatil, mai puternic, mai distractiv și ușor de utilizat.