Samsung Galaxy S22 Ultra mai mult un Galaxy Note decât un Galaxy S

461
Samsung Galaxy S22 Ultra mai mult un Galaxy Note decat un Galaxy S
Sursa Foto: laptopmag.com

Samsung Galaxy S22 Ultra a fost lansat la Galaxy Unpacked 2022, este extraordinar din toate punctele de vedere. Așa cum au sugerat multe zvonuri, flagship-ul de top al Samsung ar putea fi la fel de bine și Galaxy S22 Note Ultra care se ridică ca pasărea Phoenix din cenușa seriei Galaxy Note.

Samsung Galaxy S22 Ultra aduce pentru prima dată un S Pen integrat pe un smartphone Galaxy S și câteva indicații de design îndrăznețe de la Galaxy Note 20 Ultra. Un nou procesor Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200 de 4nm și o încărcare mult mai rapidă completează actualizările notabile. Dar, sunt toate aceste suficiente pentru ca Samsung să-și mențină locul unu mondial printre producătorii de smartphone-uri?

În ciuda upgrade-ului asemănător seriei Note, Galaxy S22 Ultra se potrivește cu prețul de pornire al predecesorului său Galaxy S21 Ultra. Adică pentru modelul de bază cu 128GB spațiu de stocare și 8GB RAM. Trecerea la 256GB, 512 sau 1TB de stocare crește, de asemenea, memoria RAM la 12GB dar și prețul.

Design Samsung Galaxy S22 Ultra

Designul lui Samsung Galaxy S22 Ultra va spăla durerea pe care fanii Galaxy Note au resimțit-o în ultimul an. Smartphone-ul este inconfundabil ca un succesor al lui Galaxy Note 20 Ultra. Finisajul mat de pe spate se curbează frumos în afișaj. Partea superioară și inferioară plate contrastează puternic cu un finisaj metalic strălucitor și, bineînțeles, baza găzduiește silozul pentru S Pen cu partea superioară a stylus-ului care poate fi asortată în culorile carcasei.

Primul stylus într-un dispozitiv a fost Styalator, fabricat de Tom Dimond de la compania Bell Laboratories în 1957. S Pen-ul este un instrument în formă de stilou folosit pentru a opera pe ecrane tactile, pe un smartphone, tabletă, etc.

A dispărut modulul foto Contour Cut, modul introdus anul trecut cu seria Galaxy S21, dar încă prezent pe Galaxy S22 și Galaxy S22+. Camerele separate, tip Drop Water, aflate pe Samsung Galaxy S22 Ultra îi conferă un aspect mult mai îndrăzneț, dar va trebui să vedem cum se simte în utilizare.

Samsung vă oferă un cvartet de opțiuni de culoare pe Galaxy S22 Ultra. Avem o culoare Phantom Black, Phantom White și Green care revin în acest an, în timp ce opțiunea de semnătură de debut este un Burgundy adânc care seamănă cu o versiune mai bogată a Mystic Bronze de acum câțiva ani.

În afară de unele prostii încrustate de bijuterii Samsung Galaxy Note 20 Ultra a fost poate cel mai luxos telefon premium de pe piață.

Ecran superb și camere excelente pe Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra dispune de un ecran cu diagonala de 6,8 inch (17,27 centimetri) QHD+ Dynamic AMOLED 2X. Ecranul are o rată de actualizare adaptivă de 120 Hz. Aceste specificații de bază sunt neschimbate față de anul trecut, dar includ unele actualizări. Una dintre ele este o luminozitate maximă de 1.750 de niți cu Vision Booster pentru a ajuta la gestionarea luminozității.

Displayul LTPO îi permite din nou să scaleze rata de reîmprospătare de la 1 la 120 Hz, în funcție de conținutul de pe afișaj. Asta înseamnă că obțineți atât cea mai bună performanță, cât și cea mai bună eficiență energetică.

Va trebui să testăm afișajul pentru a vedea cum se compară cu concurența, dar dominația Samsung pe piața display-urilor mobile este practic de necontestat. Prin urmare, mulți dintre concurenții săi folosesc ecrane Samsung, așa că nu avem nicio îndoială că va fi din nou excepțional.

Așteptam o cameră ultra-wide mai performantă

Camerele pe Galaxy S21 Ultra au fost absolut remarcabile. Absolut toate, de la camera principală cu unghi larg de 108MP la zoom-ul telefoto optic de 10x. Deci, deși este oarecum dezamăgitor să vedem aceiași senzori care revin în acest an, rămâne o matrice care  va stârni invidia celor mai multe telefoane emblematice.

Camera de 108MP cu diafragma f/ 1,8 va permite fotografii și videoclipuri excelente în lumină scăzută. Spre deosebire de mulți concurenți, Samsung vă permite să utilizați acea rezoluție completă dacă preferați, oferindu-vă o flexibilitate considerabilă la editare. Samsung face backup cu software-ul și aplicația Expert RAW. În acest fel avem parte de un nivel de control asupra imaginilor și posibilitatea de a salva imagini RAW de până la 16 biți.

Camera ultra-wide de 12MP f/2,2 este probabil cea mai slabă verigă din lanț pentru Galaxy S22 Ultra. Vorbim în comparație cu iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max cu f/ 1,8 ultra-wide. Va face fotografii excelente, dar nu se poate compara cu senzorul ultra-wide de la Apple în lumină slabă, conform Laptopmag. Zoom-ul telefoto de 3x și de 10x vă permite să faceți fotografii pe care niciun alt telefon nu le poate.

Deși hardware-ul este neschimbat, Samsung susține că îmbunătățirile aduse software-ului vor oferi rezultate îmbunătățite, în special cu noul său mod Nightography. De asemenea, Samsung ar trebui să-și păstreze poziția de lider în materie de video printre producătorii de Android.

S Pen este prezent pe S22 Ultra și are slot integrat

S Pen-ul este cea mai semnificativă schimbare care vine la Galaxy S22 Ultra în acest an. Pentru fanii Galaxy Note de lungă durată, hardware-ul S Pen nu arată deloc diferit de ceea ce ai avut cu Galaxy Note 20 Ultra, dar are unele îmbunătățiri. Latența a scăzut cu 70% față de utilizarea S Pen-ului cu S21 Ultra anul trecut.

Doar timpul ne va spune cum vor răspunde fanii lui Samsung Galaxy S22 Ultra la includerea unui S Pen. Stylus-ul Samsung este un instrument incredibil pentru munca creativă și productivă. Acest S Pen, care beneficiază și de siloz pentru garare, va mai îndulci amarul fanilor Galaxy Note la dispariția seriei Note de pe scenă.

Baterie și încărcare Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra are o baterie de 5.000 mAh, care se potrivește cu majoritatea celorlalte flagship-uri de top. Va trebui să vedem dacă noul procesor de 4 nm și optimizările software ulterioare îi permit să îmbunătățească durata de viață deja solidă pe Galaxy S21 Ultra.

Deși dimensiunea bateriei nu s-a schimbat, Samsung a actualizat încărcarea rapidă pe Galaxy S22 Ultra. Comparativ cu modelul de anul trecut cu încărcare rapidă de 25W, S22 Ultra primește încărcare rapidă cu fir de 45W. Deși acest lucru poate să nu provoace concurenți precum OnePlus sau Xiaomi, depășește dramatic „încărcare rapidă” de 20W de la Apple.

Galaxy S22 Ultra este primul flagship adevărat al anului 2022 și, în timp ce mai multe funcții sunt preluate de la Galaxy S21 Ultra de anul trecut, introducerea S Pen-ului, noul procesor de 4 nm, încărcarea rapidă îmbunătățită dramatic și alte actualizări minore de hardware și software duc la un pachet mai mult decât convingător.

Pentru fanii Galaxy Note, Galaxy S22 Ultra va părea că o rază de soare a izbucnit printre nori și i-a eliberat din amurgul perpetuu al lumii lor fără un nou model Galaxy Note. Pentru fanii Galaxy S Ultra, aceasta este o actualizare mult mai puțin convingătoare. Vorbim în special de cei care au deja un Galaxy S21 Ultra, care se vor simți mai confortabil că au puține motive pentru a trece la un nou model.

Specificații și caracteristici Samsung Galaxy S22 Ultra

 Samsung Galaxy S22 Ultra
Afișaj6,8 inch Dynamic AMOLED 2X │ 120 Hz │ 1440 x 3088 pixeli │ Gorilla Glass Victus+ │HDR10+
ProcesorSnapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200
Sistem de operareAndroid 12, One UI 4.1
Memorie8GB RAM cu 128GB stocare / 12GB RAM cu 256 / 512 / 1TB GB stocare
Camere fotoSpate:
108MP cu f/1,8 PDAF, Laser AF, OIS
10MP telefoto f/4,9 – zoom optic 10x
10MP telefoto f/2,4 – zoom optic 3x
12MP, f/2,2, 120° ultra-wide
Față:
40MP, f/2,2
SenzoriAccelerometru │Giroscop │ Proximitate │ Busolă │ Barometru │ Amprente in-display (ultrasonic) │Ultra Wideband
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, | dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │ NFC │ USB Type-C 3.2 | USB On-The-Go
Baterie5.000mAh │ Încărcare rapidă 45W │ Încărcare wireless rapidă 15W│ Încărcare inversă 4,5W
Dimensiuni163,3 x 77,9 x 8,9 mm | 229 grame
CertificareIP68
CuloriPhantom Black, White, Burgundy, Green, Graphite, Red, Sky Blue
AudioDifuzoare stereo AKG
SAR1,05 W/kg (cap) | 1,58 W/kg (corp)