Samsung Galaxy S23 FE, un telefon care merită cumpărat

398
Samsung galaxy S23 FE
Sursă foto: PhoneArena.com

Galaxy S23 FE a fost anunțat oficial pe 4 octombrie și de atunci și-a făcut drum pe piețele din întreaga lume. Cam târziu a ajuns și în Statele Unite, dar a ajuns, iar aici Samsung Galaxy S23 FE are cel mai mic preț față de pe toate piețele unde a fost lansat.

În timp ce Galaxy S23 FE are un preț similar cu Galaxy S21 FE și Galaxy S20 FE pe majoritatea piețelor lumii, în SUA este cu 100 USD mai ieftin. Pentru un preț de aproximativ 600 de dolari utilizatorii primesc un telefon cu specificații aproape la fel de bune ca Samsung Galaxy S23. Acest lucru face ca Galaxy S23 Fan Edition să fie o alegere extrem de bună pentru cei care vor să cumpere un smartphone high-end de ultimă generație.

Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200 care au alimentat seria Galaxy S22 în 2022 nu erau cele mai bune procesoare la momentul lansării lor. Între timp, optimizările software și optimizările procesului de producție Samsung le-au făcut cipuri excelente, potrivit SamMobile. Acum sunt printre cele mai bune pe care industria mobilă le are de oferit. Acest lucru este dovedit de ce pot acestea pe Samsung Galaxy S23 FE.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Samsung Galaxy S23 FE: performanțe excelente și camere emblematice

Galaxy S23 FE are, de asemenea, ceva ce seria Galaxy S22 nu are. Este vorba despre cel mai mare sistem de răcire cu vapori al oricărui telefon Galaxy lansat vreodată. Acest lucru ține sub control încălzirea generată de Snapdragon 8 Gen/Exynos 2200 chiar și în timpul celor mai solicitante sarcini și sesiuni de joc. Asta înseamnă că telefonul va oferi performanțe maximă perioade lungi de timp înainte să se clacheze.

Primele telefoane cu o camera ultra-wide au fost LG G5 și LG V20 în 2016. Prima cameră ultra-wide – ultra-largă într-un telefon Samsung a fost pe seria Galaxy S10 lansată în februarie 2019. Camera avea 16 MP și o difragmă f/2,2.

Galaxy S23 FE este primul telefon din seria FE care are camere actualizate față de ultimul model Fan Edition. Are aceeași cameră principală de 50 MP ca Galaxy Z Fold 4, o cameră de 8 MP cu zoom optic de 3x și o cameră ultra-largă de 12 MP. În față, aveți o cameră selfie de 10 MP cu o calitate a imaginii de vârf.

Sursă foto: Gadget.ro

Samsung Galaxy S23 FE poate înregistra și videoclipuri 8K. Aceasta este o caracteristică aflată de obicei doar pe telefoanele emblematice, dar nu pe telefoane din segmentul de preț a lui Galaxy S23 FE. De asemenea, telefonul beneficiază de toate modurile uimitoare ale camerei care se găsesc pe telefoanele emblematice scumpe ale Samsung, cum ar fi Pro Photo și Pro Video Mode, Single Take, Director’s View, și Nigh Hyperlapse, printre altele. De asemenea, acceptă Camera Assistant pentru un control sporit asupra setărilor camerei.

Ecran Dynamic AMOLED 2X cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz

Nu trebuie să uităm nici ecranul aflat pe Samsung Galaxy S23 FE. La urma urmei, ce este un smartphone Samsung de ultimă generație fără un afișaj AMOLED superb? Galaxy S23 FE are un ecran Dynamic 2X AMOLED de 6,4 inch (16,26 cm) care oferă imagini clare și vii. De asemenea, face ca experiența generală a utilizatorului să fie ușoară datorită ratei de reîmprospătare adaptive de până la 120 Hz. Încorporat în afișaj este un cititor optic de amprentă pentru securitate avansată, mai ales atunci când este combinat cu funcții precum Samsung KNOX și Samsung Secure Folder.

Samsung Galaxy S23 FE continuă tradiția smartphone-urilor Galaxy S având un design rezistent la praf și apă. Telefonul este certificat IP68, rezistă sub apă la adâncimi de până la 1,5 metri timp de până la 30 de minute. Designul se simte premium în mână, datorită sticlei Gorilla Glass 5 aflată pe față și pe spate. Aceasta se conectează la un cadru metalic solid în jurul telefonului.

Samsung Galaxy S23 FE: baterie mare și multe actualizări de Android

Galaxy S23 FE are o baterie de 4.500 mAh care vă poate ajuta să treceți ziua fără să vă faceți griji. De asemenea, se încarcă rapid. Desigur, vitezele de încărcare aici nu sunt la fel de nebunești ca cele găsite pe unele telefoane chinezești. Cu încărcarea rapidă de 25W, Galaxy S23 FE ajunge de la 0 la 50% în doar 30 de minute. Acest lucru este destul de rapid pentru utilizarea de zi cu zi. Există, de asemenea, suport pentru încărcarea wireless și încărcarea wireless a altor dispozitive, cum ar fi Galaxy Buds 2 Pro.

Cel mai recent telefon FE Samsung a fost lansat cu sistemul de operare Android 13 și interfața One UI 5.1. Astfel aveți toate funcțiile software care sunt disponibile pe cele mai bune și mai scumpe dispozitive ale companiei. Aveți la dispoziție Samsung DeX, multitasking cu ecran divizat, Game Booster și multe altele. Aproape sigur în acest an va primi actualizarea la Android 14 și One UI 6.0, urmate de încă trei actualizări ale versiunii Android până la Android 17 în 2026. Telefonul va primi și cel puțin cinci ani de actualizări de securitate.