Dispozitivele Samsung Galaxy care acceptă Wi-Fi 6E și Wi-Fi 6

517
Telefoanele si tabletele Samsung Galaxy care accepta Wi-Fi 6E
Sursa Foto: SamMobile.com

Wi-Fi este numele scurt pentru Wireless Fidelity. Wi-Fi este o familie de protocoale de rețea fără fir care sunt utilizate în mod obișnuit pentru rețeaua locală a dispozitivelor și accesul la Internet. Acestea permit dispozitivelor digitale din apropiere să facă schimb de date prin unde radio. Cele mai recente telefoane au Wi-Fi 6E și Wi-Fi 6.

Primul smartphone Samsung cu conectivitate wireless Wi-Fi 6 a fost seria Galaxy S10. De atunci, compania a adăugat Wi-Fi 6 la majoritatea smartphone-urilor și tabletelor sale emblematice. Anul trecut, Samsung Galaxy A52s 5G a fost primul dispozitiv mid-range lansat cu Wi-Fi 6. De asemenea, Galaxy S21 Ultra a fost printre primele smartphone-uri din lume cu o conexiune wireless și mai rapidă cu Wi-Fi 6E (6GHz). Apoi Samsung a început să lanseze telefoane și tablete cu Wi-Fi 6E. Acesta este viitorul.

Pentru a vă ajuta să aflați ce dispozitiv Galaxy acceptă cele mai recente versiuni Wi-Fi, avem mai jos, via SamMobile, telefoanele Samsung Galaxy care acceptă Wi-Fi 6E sau Wi-Fi 6. În acest fel puteți lua o decizie în cunoștință de cauză dacă vreți să achiziționați un telefon sau o tabletă cu o conectivitate wireless mai rapidă. Rețineți că va trebui să cumpărați și un router compatibil Wi-Fi 6E sau Wi-Fi 6.

Telefoane și tablete Samsung Galaxy cu suport Wi-Fi 6E

Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6E și Wi-Fi6. În comparație cu Wi-Fi ac (cunoscut ca Wi-Fi 5), Wi-Fi 6 oferă viteze de încărcare și descărcare mai rapide (până la 9,6 Gbps). Acest lucru are ca rezultat descărcări mai rapide, streaming video îmbunătățit (în special 4K), navigare pe web mai bună și o experiență de joc mai fiabilă și mai receptivă. Spre deosebire de Wi-Fi 5, care funcționează doar pe banda de 5GHz, Wi-Fi 6 funcționează și pe 2,4GHz, rezultând viteze mai mari departe de punctul de acces Wi-Fi.

Wi-Fi este o marcă comercială a Wi-Fi Alliance, o organizație internațională non-profit. Din 2019, peste 3,05 miliarde de dispozitive compatibile cu Wi-Fi sunt livrate la nivel global în fiecare an. În 2021 Wi-Fi Alliance avea 912 companii ca membri.

Wi-Fi 6 crește, de asemenea, capacitatea routerelor și le permite să întrețină mai multe dispozitive fără a încetini. Între timp, Wi-Fi 6E aduce viteze și mai mari, latență mai mică și interferențe mai puține decât Wi-Fi 6, deoarece funcționează pe o nouă bandă de 6GHz în loc de benzile congestionate de 2,4GHz și 5GHz ca versiunile anterioare de Wi-Fi. Iată telefoane și tabletele Samsung care au momentan Wi-Fi 6E:

Telefoane inteligente și tablete Galaxy cu suport Wi-Fi 6

Dar mai multe telefoane Samsung Galaxy au și Wi-Fi Direct. Este o tehnologie disponibilă din 2009 și dezvoltată Wi-Fi Alliance. Această tehnologie este o conexiune Wi-Fi peer-to-peer între dispozitive care permite transferul de date mai rapid decât Bluetooth, cu o latență mai mică decât Wi-Fi printr-un router. Wi-Fi Direct permite telefoanelor și calculatoarelor să se conecteze wireless direct unele cu altele.

Această conexiune funcționează foarte mult ca una Wi-Fi standard, cu excepția faptului că, în loc să se conecteze la un router, permite dispozitivelor să se conecteze direct între ele. Acest lucru vă permite să vă conectați fără a fi nevoie să vă aflați în raza de acțiune a unui punct de acces Wi-Fi. În plus, această conexiune directă permite o rată de transfer mai mare și o latență mai mică.

Iată telefoanele și tabletele Samsung Galaxy cu Wi-Fi 6:

  • Galaxy A52s 5G
  • Galaxy A73 5G
  • Galaxy M52 5G
  • Galaxy Fold / Galaxy Fold 5G
  • Seria Galaxy Note 10
  • Seria Galaxy Note 20
  • Seria Galaxy S10
  • Seria Galaxy S20
  • Galaxy S20 FE (versiunile Exynos / Snapdragon) / Galaxy S20 FE 5G
  • Seria Galaxy S21 / Galaxy S21 FE
  • Samsung Galaxy S22
  • Galaxy Tab Active 3
  • Seria Galaxy Tab S7
  • Galaxy Xcover Field Pro
  • Galaxy Z Flip 5G / Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3