Samsung Galaxy S8 nu mai primește actualizări la patru ani de la lansare

380
Samsung Galaxy S8 nu mai primeste actualizari la patru ani de la lansare
Sursa Foto: via 9to5google.com

Pe pagina de actualizare Samsung, care detaliază ce modele sunt eligibile pentru frecvența actualizărilor, seria Galaxy S8 a fost abandonată. Una dintre cele mai apreciate serii Samsung Galaxy a fost trecută oficial la odihnă. Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ nu vor mai primi din acest moment actualizări de securitate.

Deși pare ciudat, având în vedere antecedentele, Samsung este azi cel mai bun în ceea ce privește actualizările Android. Actualizările pe termen lung este unul din punctele importante vizate de clienți atunci când cumpără un smartphone. Anul trecut Samsung a anunțat că smartphone-urile sale vor beneficia de trei actualizări Android și patru ani de actualizări de securitate. Din păcate seria Galaxy S8 nu va beneficia de aceste lucruri. Ultima actualizarea de securitate este cea din aprilie 2021.

Seria Samsung Galaxy S8 la capăt de drum în privința actualizărilor

Samsung a lansat seria S8 cu Android 7.0 Nougat din cutie, seria primind apoi două upgrade-uri majore de Android. Samsung a actualizat seria Galaxy S8 doar bianual în ultimul timp, deci nu este tocmai o pierdere mare. Dar este un semn că a venit sfârșitul vieții acestor smartphone-uri elegante cu rame subțiri. Nu este rău, totuși, deoarece au trecut patru ani de la debutul seriei S8.

Ultima actualizare pentru care seria S8 a fost eligibilă a fost patch-ul de securitate din aprilie 2021, conform site-ului 9to5google. În special, unele variante ale modelului S8 vor mai primi încă actualizări de două ori pe an. Samsung Galaxy S8 Lite primește în continuare actualizări bianuale, iar S8 Active primește actualizări trimestriale.

Seria Galaxy S8 a bătut toate recordurile precomandă din Coreea, cu mai mult de 720.000 de unități rezervate într-o săptămână. La 24 aprilie 2017, Samsung a anunțat că vânzările seriei S8 au fost „cele mai bune” din toate timpurile.

Seria Galaxy S8 și S8+ a deschis era smartphone-urilor fără rame, reducând masiv marginile în comparație cu alte telefoane. În următoarele două generații Samsung a continuat să ofere cadre mai subțiri și să rafineze trăsăturile de design, care au debutat în S8, pe celelalte modele emblematice ale sale.

Sigur că în cazul unei probleme grave de securitate la aceste două smartphone-uri Samsung va lansa actualizări pentru rezolvarea problemei. Dar, doar în caz critic.