Samsung Galaxy Z Fold 4 ar putea fi mai ieftin decât Fold 3

466
Samsung Galaxy Z Fold 4 ar putea fi mai ieftin decat Fold 3
Sursa Foto: androidheadlines.com

Au trecut aproape două săptămâni de când Samsung Galaxy Z Fold 3 a intrat pe piață. Dar deja începem să auzim despre succesorul său, Samsung Galaxy Z Fold 4 (numele nu este oficial). Potrivit informațiilor venite din Coreea, pliabilul Samsung de ultimă generație ar putea fi mai ieftin decât modelul actual.

Samsung a făcut deja reduceri semnificative de prețuri cu cele mai recente pliabile sale. Atât Galaxy Z Fold 3, cât și Flip 3 au debutat la un preț mult mai mic decât predecesorii lor. Mai mult, ambele modele pliabile vin cu multe îmbunătățiri față de modelele precedente. Acesta este unul dintre cele mai mari motive pentru care telefoanele se vând ca pâinea caldă, batând recorduri de vânzări. Acum suntem ademeniți cu prețul viitorului Samsung Galaxy Z Fold 4!

Samsung Galaxy Z Fold 4 va fi mai ieftin decât Fold 3

Cu toate acestea modelul actual Fold 3 este încă destul de scump și cu siguranță nu este pentru toată lumea. Acest lucru nu arată ambiția Samsung de a face dispozitive pliabile mainstream, chiar dacă a declarat acest lucru. La urma urmei, nu vă puteți aștepta ca acesta să concureze cu telefoanele de peste 1.000 de euro, indiferent cât de avansată este tehnologia. Modelele pliabile sunt încă în zorii existenței lor și, cel mai probabil, abia viitoare modele pliabile vor fi mai accesibile. Sperăm că informația despre prețul lui Samsung Galaxy Z Fold 4 se va adeveri, chiar dacă suntem departe de el.

În acest scop, compania coreeană caută acum modalități de a reduce în continuare prețul pliabilelor din seria Fold. În același timp, gigantul tech vrea să se asigure că standardele de calitate nu sunt compromise. Compania intenționează să reducă costurile de producție prin aplicarea de tehnologii mai avansate și rentabile UTG (sticlă ultra-subțire). Se pare că această nouă tehnologie nu are încă randamentul scontat de Samsung, dar compania are timp pentru a corecta lucrurile. Samsung Galaxy Z Fold 4 nu este așteptat până în a doua jumătate a anului viitor.

Cele mai vechi dovezi ale folosirii balamalelor datează din 1600 î.e.n., descoperite în situl orașului antic hitit Hattușa. Cele mai vechi balamale metalice cunoscute au fost descoperite pe o ușă în Elveția care datează din mileniul III î.e.n.

Samsung intenționează, de asemenea, să își diversifice lanțul de aprovizionare cu componente pentru a reduce prețurile. Cu cât este mai mare concurența între furnizori, cu atât prețul va fi mai mic. Balamaua din actualul Galaxy Z Fold 3 este o componentă destul scumpă din telefonul pliabil. Momentan este furnizată de doi producători diferiți. Compania vrea să apeleze la alte două firme pentru a furniza balamale pentru pliabile sale începând cu 2022.

Viitorul Fold 4 va aduce îmbunătățiri orientate către utilizatori

Compania nu se concentrează doar pe măsurile de reducere a costurilor pentru Samsung Galaxy Z Fold 4. Viitorul pliabil va aduce și multe îmbunătățiri pentru utilizatori, conform Android Headlines. Cel mai notabil, compania coreeană este de așteptat să îmbunătățească performanțele camerei sub-display. Tehnologia de a doua generație a acestei camere ar trebui să producă imagini mult mai clare și detaliate. În același timp, compania trebuie să lucreze și să o facă mai puțin vizibilă atunci când nu este utilizată.

Aceste îmbunătățiri, împreună cu un preț mai mic, vor face cu siguranță viitorul pliabil Samsung și mai atrăgător. Cu toate acestea, nu vă așteptați însă la o reducere drastică a prețurilor. Ar fi foarte bine dacă Samsung ar reuși să lanseze pe Galaxy Z Fold 4 cu măcar 200 de euro mai ieftin. Mai are aproape un an înainte ca să realizeze acest lucru.