Samsung Galaxy Z Fold 5 poate avea un slot dedicat pentru S Pen

237
Samsung Galaxy Z Fold 5 poate avea un slot dedicat pentru S Pen
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung ia în considerare adăugarea unui slot dedicat S Pen la smartphone-urile sale pliabile. Compania crede că această adăugare va genera vânzări pliabile. Se pare că Samsung caută să dezvolte dispozitivele pliabile ca smartphone-uri cu productivitate supremă, cel puțin seria Fold. Din ultimele informații Samsung Galaxy Z Fold 5 va avea un slot dedicat pentru S Pen.

Se pare că un slot S Pen dedicat face parte din strategia pliabilă elaborată a Samsung pentru următorii ani. Potrivit The Elec, via AndroidHeadlines, Samsung a avut recent o întâlnire cu furnizorii săi pentru a discuta despre viitorul pliabililor. Dispozitivele pliabile reprezintă în prezent doar un procent din piața globală de smartphone-uri. Totuși, Samsung se așteaptă la creșteri spectaculoase în următorii ani. Le-a spus furnizorilor că se estimează că telefoanele pliabile vor avea o rată de creștere anuală compusă de 80% până în 2025.

Seriile pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip atrag deja clienți rivali. În plus, aproximativ 90% dintre utilizatorii pliabil vor face upgrade la un pliabil ca următorul lor dispozitiv. Deci există o mulțime de oportunități de creștere. Totuși, și concurența este în creștere. Apple ar putea lansa notebook-uri și tablete pliabile până în 2024, în timp ce mai mulți producători se pregătesc deja să lanseze smartphone-uri pliabile anul viitor. Samsung crede că inovația este singura modalitate de a fi peste concurență.

Samsung Galaxy Z Fold 5 cu un slot S Pen încorporat

În timpul întâlnirii cu furnizorii, Samsung a vorbit despre modalități de îmbunătățire a dispozitivelor pliabile. Samsung vrea un corp mai subțire și mai ușor. Galaxy Z Fold 4 cântărește 263 de grame și are o grosime de aproape 16 mm. Telefoanele inteligente obișnuite cântăresc în general ~200 de grame și au o grosime sub 10 mm. Samsung spune că trebuie să dezvolte noi materiale pentru a reduce greutatea. De asemenea, poate reduce greutatea componentelor interne, cum ar fi motorul cu vibrații.

Pentru Aristotel, greutatea și lejeritatea reprezentau tendința de a restabili ordinea naturală a elementelor de bază: aer, pământ, foc și apă. Arhimede a văzut greutatea ca pe o calitate opusă plutirii. Prima definiție a greutății a fost dată de Euclid.

Dar acest lucru nu poate veni în detrimentul durabilității. Samsung spune că trebuie să îmbunătățească și mai mult durabilitatea pliabilelor sale. Compania a realizat deja impermeabilizarea acestor dispozitive, dar este întotdeauna loc de îmbunătățire. Ecranul pliabil încă se zgârie prea ușor. Cuta din mijlocul ecranului pliabil este un alt dezavantaj și nu este ceva ce îți dorești pe un smartphone premium. Să sperăm că nu va mai fi vizibilă la Samsung Galaxy Z Fold 5.

Optimizarea software este un alt lucru discutat de Samsung în timpul întâlnirii. Nu în ultimul rând, compania vede un slot S Pen dedicat ca o inovație critică pentru a stimula creșterea dispozitivelor pliabile. Fold 4 acceptă stiloul, dar nu are un siloz pentru a-l păstra. Nu uităm că Samsung a încercat să facă un slot pentru S Pen și la Galaxy Z Fold 4. Rezultatul îl știți. Acum utilizatorii trebuie să achiziționeze separat accesoriul și o husă cu culcuș pentru S Pen. Rămâne de văzut câte dintre aceste îmbunătățiri propuse vom vedea pe Samsung Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 anul viitor.