Acasă Stiri Un Samsung Galaxy Z Fold cu un sistem ingenios de camere foto

Un Samsung Galaxy Z Fold cu un sistem ingenios de camere foto

Samsung înregistrează în mod regulat brevete pentru cele mai diverse modele de telefoane pliabile. De exemplu, săptămâna trecută am scris despre așa-numitul smartphone „Samsung Galaxy Z Dual Fold”, cu un ecran dublu pliabil și un afișaj exterior flexibil. Samsung pare să experimenteze mai multe modele care se pliază în exterior. De data aceasta este un dispozitiv care are multe asemănări cu Galaxy Fold în ceea ce privește designul, dar cu un afișaj flexibil care se află la exterior atunci când pliați telefonul.

Au existat zvonuri de mai mult timp că Huawei intenționează să ofere un Mate X2 un ecran pliabil spre interior. Ceva în genul Samsung Galaxy Fold și Galaxy Z Fold 2 mai recent. Ar putea însemna că Samsung va lansa un telefon cu un ecran pliabil în exterior în anul următor.

Telefon pliabil cu crestătură în cadru pentru sistemul camerei

În luna aprilie a acestui an, Samsung Electronics a depus o cerere de brevet la WIPO (Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală) pentru un „dispozitiv electronic pliabil care include o multitudine de module de cameră”. Documentația de 42 de pagini a fost publicată pe 15 octombrie 2020.

Este vorba despre trei modele, două cu un afișaj pliabil exterior, al treilea cu un ecran pliabil interior. Toate cele trei modele sunt proiectate în așa fel încât una sau mai multe camere să rămână disponibile în poziția pliată și desfăcută.

WIPO – World Intellectual Property Organization. Este o agenție a ONU fondată în 1967 cu sediul la Geneva. WIPO are 191 de state membre. Misiunea sa oficială este de a stimula creativitatea și dezvoltarea economică prin promovarea unui sistem internațional de proprietate intelectuală.

Începem cu primul model. Desfășurat, acest telefon Samsung oferă un ecran mare în format tabletă. A fost făcută o adâncitură pe ecran în colțul din dreapta sus. Sistemul camerei este plasat deasupra acestuia, când telefonul este desfășurat aveți la dispoziție o cameră. De asemenea, s-a făcut o adâncitură / decupaj în cadru, se vede clar de îndată ce pliați telefonul. O mică parte din spate – exact acea parte în care camera este integrată – devine vizibilă în poziția pliată. Deci ai brusc o cameră dublă selfie.

Două camere sunt, de asemenea, plasate pe spate, dintre care una se acoperă când pliați telefonul în jumătate. În acest fel, Samsung trebuie să integreze mai puține module de cameră pentru a putea în continuare să garanteze aceeași calitate a imaginii, astfel încât să se poată face economii la prețul de cost.

Diferite variante de camere foto pentru un viitor Samsung Galaxy Z Fold

Al doilea model seamănă în mare măsură cu primul. De această dată, însă, adâncitura din cadru este semnificativ mai mare. Ca urmare, mai multe camere și senzori pot fi procesate pe spate – care rămân, de asemenea, utilizabile în poziția pliată.

Spre deosebire de primele două modele, ultimul model este un smartphone pliabil spre interior. Acest dispozitiv are, de asemenea, un ecran exterior pe capac separat – la fel ca Galaxy Fold și Galaxy Z Fold 2. De asemenea, cu acest model, a fost realizată o crestătură mică în cadru. Astfel camera care este integrată în interiorul smartphone-ului este, de asemenea, utilizabilă în poziție pliată.

Samsung s-a gândit, de asemenea, la diferite moduri foto care pot fi legate de aceasta. De exemplu, pot fi afișate diferite imagini de pre-vizualizare, în funcție de modulele camerei utilizate. Luați în considerare, de exemplu, realizarea unei fotografii simultan prin camera selfie și sistemul de camere din spate. Imaginile realizate cu diferite obiective pot fi, de asemenea, combinate pentru a crea înregistrări foto și video de înaltă calitate.

Este acesta designul pentru un viitor Galaxy Z Fold Lite?

Nu ne așteptăm ca Samsung să folosească această tehnologie pentru Galaxy Z Fold 3. În cele din urmă, această soluție este oarecum în detrimentul designului, deci nu reprezintă în mod direct o îmbunătățire în comparație cu modelul actual.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca Samsung să lanseze un Galaxy Z Fold Lite în viitor. Va face acest lucru în primul rând pentru a reduce prețul telefoanelor pliabile. În acest caz, anumite concesii vor trebui făcute în ceea ce privește funcțiile și / sau hardware-ul. Această soluție poate deveni brusc foarte interesantă.

În orice caz, este un brevet foarte nou și nu este prima dată când Samsung se joacă cu această idee. În octombrie 2019, prietenii noștri de la LetsGoDigital au scris despre un smartphone pliabil Samsung unde camerele ar putea fi utilizate și în poziții pliate și desfăcute. De această dată, gigantul tech a ales să facă un decupaj în cadru, ceea ce va fi, fără îndoială, mult mai ușor și mai ieftin de realizat.

Stiri

Samsung lucrează la un Galaxy Tab S7 Lite sau Galaxy Tab S8e

Se pare că Samsung lucrează la o nouă tabletă mid-range superioară. Potrivit ultimelor informații aceasta ar putea fi numită Samsung Galaxy Tab...

Galaxy SmartTag, un dispozitiv inedit în Galaxia Samsung

Samsung a anunțat alături de seria Galaxy S21 și căștile wireless Galaxy Buds Pro, un dispozitiv inedit: Galaxy SmartTag. Cu ocazia lansării...

Samsung Galaxy M12 și Galaxy F12 cu Exynos 850 și Android 11

Samsung ocupă majoritatea titlurilor de știri de luna aceasta cu referiri la seria Samsung Galaxy S21. Dar compania produce o mulțime de...

Samsung lucrează la Galaxy A82 5G – un nou telefon cu un modul rotativ

Cândva camerele slide-out au fost văzute ca o soluție pentru cadrele tot mai subțiri ale smartphone-urilor. În 2019, Samsung a lansat un...

Precomenzile pentru Galaxy S21 mai mari decât pentru Galaxy S20

Cu seria Galaxy S20 vânzările au fost un pic dezamăgitoare, iar pandemia de COVID-19 a contribuit serios la acest lucru. Cu noua...

Versiunile Caviar de lux ale modelului de top Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung a prezentat recent cu mândrie noua serie Galaxy S21, dintre care Galaxy S21 Ultra este noul model de top. Pe baza...

Noi tehnologii Samsung prezentate într-un videoclip promoțional

Samsung tocmai a tachinat câteva tehnologii viitoare interesante într-un nou videoclip promoțional. Compania a publicat acest videoclip pe YouTube sub numele „AI...