Samsung Galaxy Z Fold & Galaxy Roll cu afișaj rulabil

544
Samsung Galaxy Z Fold Galaxy Roll cu afisaj rulabil
Sursa Foto: letsgodigital.org

Vineri va avea loc lansarea la vânzare a noilor pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele telefoane pliabile sunt semnificativ îmbunătățite și, de asemenea, mult mai ieftine decât predecesorii lor. Prețul este foarte important pentru viitorii cumpărători. În fundal, Samsung este deja ocupat cu dezvoltarea de noi modele de smartphone-uri pliabile și rulabile. Samsung dezvoltă un smartphone pliabil cu un afișaj extensibil, un Samsung Galaxy Z Fold & Galaxy Roll. Designul prezintă multe asemănări cu Galaxy Z Fold 3 recent introdus.

Un brevet recent publicat arată că Samsung are în vedere dezvoltarea unui dispozitiv care poate fi atât pliat cât și extins – un principiu fold & roll. Pentru comoditate, prietenii noștri de la LetsGoDigital, au dat acestui dispozitiv numele Samsung Galaxy Z Fold & Galaxy Roll.

La 1 februarie 2021, Samsung Display a depus un brevet de design pentru un smartphone pliabil, extensibil. Documentația a fost aprobată și publicată pe 24 august 2021 și include 40 de schițe de produs care prezintă două modele diferite de smartphone-uri.

Samsung Galaxy Z Fold & Galaxy Roll cu ecran extensibil

Designul este derivat în mod clar din Samsung Galaxy Z Fold 3. Balama ascunsă marca Samsung este vizibilă, iar triple-camera de pe spate are același design ca noul Fold. Dispozitivul are, de asemenea, un ecran similar de pliere spre interior. De data aceasta, însă, nu este vizibil niciun afișaj frontal.

În schimb, Samsung a echipat acest smartphone rulabil cu un sistem glisant. Când este pliat, puteți extinde ecranul smartphone-ului, după care se creează un afișaj îngust și alungit în dreapta sistemului de camere. Datorită acestei bucăți de suprafață a ecranului, puteți face selfie-uri cu camera principală.

Selfie este o fotografie autoportret, realizată digital, cel mai des pentru a fi postată pe rețele de socializare. Cuvântul selfie a fost declarat de către Oxford English Dictionary, în noiembrie 2013, ca fiind cuvântul anului.

În poziția desfășurată la acest Samsung Galaxy Z Fold & Galaxy Roll nu este vizibilă nicio cameră în jurul ecranului. Samsung va dori probabil să utilizeze o cameră sub-afișaj. Recent introdus, modelul Galaxy Z Fold 3 este primul smartphone Samsung în care camera este plasată sub ecran. Cele două modele diferă unele de altele doar prin modul în care se extind – spre stânga sau spre dreapta. Acest lucru face o diferență importantă, deoarece în cel de-al doilea model, suprafața suplimentară a camerei este avantajoasă față de cea din spate.

Posibil primul telefon rulabil Samsung să fie lansat în 2022

În luna mai a acestui an, Samsung Display a prezentat un alt dispozitiv Galaxy Z Slide, dar acel model nu era pliabil. În orice caz, producătorul sud-coreean a înregistrat deja mărcile comerciale necesare pentru viitoarele sale modele de roll-up, în luna mai a acestui an fiind înregistrate numele Galaxy Z Roll și Galaxy Z Slide.

Samsung Electronics va lansa cel mai probabil primul său smartphone rulabil în 2022. Cu toate acestea, designul rămâne necunoscut.  Ideea unui smartphone pliabil / rulabil combinat nu este însă cu totul nouă. În luna aprilie a acestui an, a fost lansat de TCL smartphone-ul TCL Fold ‘n Roll. Cu toate acestea, la acest model extensibil creșterea suprafeței ecranului are loc atunci când ecranul este derulat. Samsung, pe de altă parte, dorește să utilizeze partea extensibilă a ecranului pentru a o folosi ca ecran exterior atunci când este pliat.

SURSĂLetsGoDigital