Samsung Galaxy Z Slide: un nume pentru smartphone-ul glisabil

472
Samsung Galaxy Z Slide un nou nume pentru smartphone ul glisabil
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung a lansat cu succes smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip anul trecut. Acum compania se pregătește pentru sosirea unui nou tip de smartphone: un smartphone rulabil cu ecran retractabil. În urmă cu câteva zile am scris despre un brevet de marcă comercială pentru numele „Samsung Z Roll”. După ce compania a înregistrat Samsung Z Roll, acum a înregistrat și numele Samsung Galaxy Z Slide.

Cel mai probabil aceste nume vor fi pentru primul smartphone Samsung cu afișaj roll-up. Arată eceelent, după cum am văzut în clipul video publicat de Samsung. În 21 mai Smasung Electronics a depus o marcă comercială la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO). Este pentru numele Samsung Galaxy Z Slide. Aplicația este încadrată în clasa 9 și are aceeași descriere ca „Galaxy Z Roll”. Descrierea mărcii comerciale Samsung Galaxy Z Slide: „Smartphone-uri; Telefoane mobile; Tablete; Aparate de telecomunicații; Pixuri electronice pentru smartphone-uri și tablete”.

Smartphone glisabil Samsung Galaxy Z Slide

Și pentru acest Samsung Galaxy Z Slide se menționează un S Pen. După ce Galaxy S21 Ultra a fost făcut compatibil cu celebrul stilou Samsung la începutul acestui an, este de așteptat ca pliabilul Galaxy Z Fold 3 să ofere și e suport pentru S Pen. Acest telefon pliabil este așteptat în vara anului 2021. Probabil că Samsung intenționează să lanseze în viitor mai multe modele care să poată fi utilizate cu S Pen.

Conform LetsGoDigital, numele „Z Roll” și „Z Slide” sunt foarte apropiate unele de altele. „Roll” înseamnă rulabil, în timp ce „Slide” implică faptul că este un smartphone glisabil cu un afișaj rulabil. Deocamdată, nu este clar dacă Samsung se referă la unul și același dispozitiv cu aceste nume sau dacă compania are în curs de dezvoltare mai multe modele noi de smartphone-uri.

Litera Z a făcut parte din prima formă a alfabetului latin. În România și Republica Moldova numele literei este zet, reflectându-i derivarea de la litera grecească zeta. Se mai pronunță zet în limba olandeză, indoneziană, poloneză și cehă.

Ambele nume au litera „Z“ inclusă, care pare să se refere la seria Galaxy Z. Toate smartphone-urile pliabile de la Samsung sunt amplasate în acesta – inclusiv Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Se pare că Samsung dorește să găzduiască toate smartphone-urile cu un ecran flexibil în seria Galaxy Z.

Este posibil ca Samsung să nu fi ales încă numele final. Dar, ne îndoim de acest lucru. Compania nu este cunoscută pentru solicitarea mai multor mărci comerciale pentru același produs – spre deosebire de alte companii. Cu toate acestea, aproape toate mărcile comerciale brevetate de Samsung au ca rezultat un produs final.

Posibil și un viitor Samsung Galaxy Z Fold S

Una dintre posibilități este că, pe lângă un afișaj glisabil orizontal, Samsung Electronics lucrează și la un model cu ecran glisabil vertical. În acest fel, se poate face aceeași diferențiere între un Galaxy Z Roll și un Samsung Galaxy Z Slide, ca între Z Fold și Z Flip. Compania a solicitat până acum mai multe brevete pentru un astfel de tip de smartphone glisant.

Deși Samsung Display a prezentat în clipul video și un smartphone Galaxy S Foldable, care se poate plia în două direcții, este puțin probabil ca denumirea „Z Roll” sau „Z Slide” să fie folosită pentru acest model. Dispozitivul respectiv va fi comercializat mai degrabă sub numele Samsung Galaxy Z Fold S.

În luna august un eveniment Galaxy Unpacked 2021 va fi organizat pentru Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3. Poate că vom auzi atunci mai multe despre viitoarele modele rulabile / glisante. Se așteaptă ca primul smartphone glisabil sau rulabil Samsung să fie lansat în 2022.

SURSĂLetsgoDigital