Samsung Galaxy Z Fold (Tri-fold) cu stilou S Pen magnetic

673
Samsung Galaxy Z Fold Trifold cu stilou S Pen magnetic
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung este puternic angajat în gama sa pliabilă de smartphone-uri. Atât Samsung Galaxy Z Flip 3, cât și Galaxy Z Fold 3 sunt așteptate în vara acestui an. S-a crezut că Samsung va lansa și un telefon dublu pliabil, dar acesta probabil va fi planificat la sfârșitului lui 2021 sau începutul lui 2022. Acum compania a brevetat un telefon Samsung Galaxy Z Fold (Tri-fold). Are două balamale și un S Pen atașat magnetic. Stylusul nu va avea un compartiment dedicat.

Vă amintiți probabil smartphone-ul pliabil Xiaomi de la începutul anului 2019, ca primul smartphone cu o linie dublă de pliere. Nu după mult timp, Samsung a brevetat un telefon pliabil similar. Dispozitivul pe care Samsung l-a brevetat acum prezintă numeroase similitudini cu acest telefon pliabil în ceea ce privește designul. Dar, acum Samsung are câteva idei suplimentare pentru acest Galaxy Z Fold (Tri-fold).

Samsung Galaxy Z Fold (Tri-fold) cu afișaj plibil interior / exterior

Pentru că numele nu se știe, numim acest smartphone Samsung Galaxy Z Fold (Tri-fold). Sigur va face parte din seria Galaxy Z, și probabil se va numi Galaxy Z Tri-fold. Dar, este momentan doar o speculație a noastră în privința numelui. Este vorba despre un brevet solicitat în septembrie 2020 de Samsung la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI). Conform LetsGoDigital, documentația intitulată „Dispozitiv electronic pliabil, inclusiv stilou electronic” a fost aprobată în 22 aprilie 2021.

Documentația de 52 de pagini descrie un smartphone pliabil Samsung format din trei piese de afișare – denumit de Samsung ca „dispozitiv multi-pliabil”. Partea din mijloc a ecranului este de două ori mai mare decât celelalte două părți, astfel încât să puteți deschide și închide cu ușurință dispozitivul.

OMPI – Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle sau WIPO – World Intellectual Property Organization. Este este una și aceiași organizație, diferă doar denumirea, în franceză sau engleză. Este o agenție a ONU cu sediul în Elveția.

Samsung poate decide să utilizeze un ecran pliant exterior, așa cum a fost cazul modelului Xiaomi. Ca alternativă, se vorbește și despre un ecran pliabil interior. Astfel încât afișajul să rămână bine protejat atunci când purtați dispozitivul cu voi. Ambele variante de design sunt prezentate în imaginile brevetului.

Special nu este doar designul acestui telefon pliabil. Samsung a acordat o atenție suplimentară celebrului S Pen cu acest model. Acest stilou este caracteristic seriei Galaxy Note de ani de zile. La începutul acestui an, Samsung Galaxy S21 Ultra a fost, de asemenea, echipat cu suport S Pen. De asemenea, este de așteptat ca smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 3, așteptat la jumătatea acestui an, să accepte stiloul Samsung.

Un viitor Z Fold cu stilou fixat magnetic

Cu ceva timp în urmă, Samsung a brevetat deja un smartphone pliabil cu un compartiment pentru S Pen. De data aceasta, însă, dispozitivul nu este prevăzut cu un compartiment. Totuși, este posibil să stocați stiloul. Acest lucru se poate face prin prinderea stiloului între cele două părți ale afișajului, stiloul fiind atașat cu ajutorul magneților într-o mică adâncitură pe ambele părți ale dispozitivului.

Magneții au o funcție suplimentară, deoarece acest lucru permite dispozitivului să detecteze forța magnetică a stiloului S. De îndată ce smartphone-ul recunoaște că stylus-ul este prins corect și dispozitivul este pliat complet, modul de încărcare de mare viteză este pornit, după care stiloul este încărcat automat la o rată ridicată. Când dispozitivul nu este pliat complet, dar S Pen intră în contact cu smartphone-ul, modul de încărcare standard este pornit, după care stiloul este încărcat fără fir.

Această soluție are mai multe avantaje. În cele din urmă, Samsung nu trebuie să rezerve astfel un spațiu valoros în carcasă, oferind în același timp posibilitatea de a stoca în siguranță stylusul. Nu vrei să iei S Pen-ul cu tine? Datorită celor două balamale unice, care se pot îndoi în mai multe unghiuri, este, de asemenea, posibil să pliați complet dispozitivul fără a fixa S Pen între ele – acest lucru este ilustrat în documentația brevetului. Astfel, utilizatorul își păstrează libertatea deplină în utilizarea acestui smartphone.

Pentru Samsung, acesta sistem are un alt avantaj, deoarece permite companiei să ofere stylusul exclusiv ca accesoriu opțional – la fel ca în cazul lui Galaxy S21 Ultra. Ca urmare, se poate utiliza un preț de vânzare cu amănuntul mai mic, iar utilizatorii pot alege alt stylus dacă nu văd suficientă valoare în S Pen-ul Samsung.

Nu știm când Samsung va lansa acest model Tri-fold

În mod remarcabil, Samsung a echipat, de asemenea, acest telefon pliabil cu o cameră dublă selfie cu două găuri. Recent am scris despre un Galaxy Z Flip, care a inclus și o cameră dublă în gaura din ecran. În plus față de două camere, sub ecran sunt așezați și doi senzori. Pot fi acolo un senzor de proximitate, un senzor de lumină ambientală și / sau un senzor de amprentă.

În plus, documentația pentru Samsung Galaxy Z Fold (Tri-fold) menționează un difuzor piezoelectric, care este plasat sub ecranul flexibil. În cele din urmă, o cameră duală poziționată orizontal și un bliț sunt vizibile pe spatele dispozitivului. Samsung ar putea decide, de asemenea, să schimbe numărul de camere.

Cu siguranță va dura ceva timp până când Samsung va introduce primul său smartphone Tri-fold. Cu toate acestea, brevetul recent acordat arată încă o dată cât de departe privește compania în dezvoltarea unor astfel de modele pliabile și ce soluții are în vedere Samsung pentru S Pen.

SURSĂLetsgoDigital