Samsung continuă să-și extindă frontiera televizoarelor de gaming pe diferite piețe. În China, gigantul high-tech coreean a lansat un nou televizor inteligent pentru jocuri numit Samsung Gaming QX2 Ultra-thin. China este una dintre piețele de top din lume în ceea ce privește produsele pentru jocuri. Televizorul Gaming ultra-subțire Samsung QX2 va fi la vânzare din 14 aprilie.

În calitate de televizor pentru jocuri, televizorul ultra-subțire pentru jocuri Samsung Gaming QX2 a trecut diferite certificări specifice pentru jocuri. Afișajul în diferite dimensiuni vine cu suport pentru o rată de actualizare de 120Hz și interfață HDMI 2.1. Ecranele sunt compatibile HDR10+ și corespund formatului 4K, adică au o rezoluție de 3840 × 2160 pixeli.

Seria Samsung Gaming QX2 cu procesor Quantum Dot 

Seria Samsung Gaming QX2 include trei modele – cu diagonala ecranului de 55 inch (139,7 centimetri), 65 și 75 inch. Au la bord un procesor Quantum Dot 4K de înaltă performanță, precum și un sistem audio de 20W. Sistemul de operare Tizen este utilizat ca platformă software.

Modelul de 55 inch are un preț de 6.999 CNY (aproximativ 900 de euro). În același timp, modelul de 65 inch (165,1 centimetri) are un preț de 8.999 CNY (aproximativ 1.150 de euro). Ultima variantă, 75 de inch (190,5 centimetri) are un preț de 14.999 CNY (aproximativ 1.920 de euro). Precomenzile au început în China, în timp ce vânzarea va începe din 14 aprilie.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]AMD FreeSync este o tehnologie de sincronizare adaptivă care acceptă o rată de reîmprospătare variabilă. FreeSync a fost dezvoltat de AMD și a fost anunțat în 2014 pentru a concura împotriva G-Sync deținută de Nvidia.[/vc_message]

Televizoarele sunt excelente pentru jocuri, inclusiv pentru cele dinamice. Rata de reîmprospătare este de 120 Hz, iar tehnologia AMD FreeSync evită cea mai mică „înghețare” și întrerupere a ecranului. Televizoarele Samsung Gaming QX2 au Wi-Fi 5 și Bluetooth 4.2, patru interfețe HDMI, două porturi USB și un port de rețea Ethernet.

În ceea ce privește construcția, televizorul pentru jocuri are, de asemenea, un corp ultra-subțire de 27 mm. Este echipat cu un sistem audio cu puterea de 20W și este integrat cu asistentul vocal Bixby AI cu suport pentru 16 dialecte. De asemenea, vine ca un hub IoT care poate fi utilizat pentru a controla alte gadgeturi inteligente pentru casă.

Latență de 5,8 ms pe noile televizoare Samsung pentru jocuri

Datorită certificării AMD FreeSync Premium, televizorul de joc ultra-subțire QX2 poate atinge cel puțin 120Hz la cea mai mică rezoluție Full HD. Suportă, de asemenea, o compensare redusă a cadrelor și o latență redusă de 5,8 ms.

În ceea ce privește calitatea imaginii, televizorul inteligent vine cu tehnologia HDR10+. Poate regla oricând informațiile relevante despre culoare și luminozitate în funcție de scena în timp real, îmbogățind detaliile zonei luminoase și a câmpului întunecat, pentru efecte de afișare mai bune.

Televizorul folosește, de asemenea, un procesor cu Quantum 4K care acceptă unghiuri de vizualizare ultra-late ale jocului. Acestea pot fi reglate între un raport de aspect 21: 9 și un raport de 32: 9, conform GizmoChina. Acest lucru oferă utilizatorului mai multă zonă de vizionare, pentru cele mai bune experiențe de joc.

Ne așteptăm ca Samsung să ducă aceste televizoare și pe alte piețe, dar nu există nicio informație despre acest lucru în acest moment.