Samsung Electronics a primit Gold Tier pentru produsele sale ecologice

633
Samsung a primit Gold Tier pentru produsele sale ecologice
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Ca recunoaștere a leadership-ului și inovației sale continue în domeniul mediului, Samsung Electronics America a primit două premii de la Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA). Este vorba despre un premiu Gold Tier, cel mai înalt premiu al EPA pentru reciclarea responsabilă a deșeurilor electronice. Al doilea este Sustained Excellence Awardde, care recunoaște moștenirea Samsung de inovație în domeniul managementului durabil al materialelor – Sustainable Materials Management (SMM).

Programul EPA SMM Electronics Challenge premiază companiile care au folosit strategii inovatoare pentru a utiliza materialele într-un mod mai responsabil față de mediu pe parcursul ciclului lor de viață. Ecoinovația Samsung în materie de materiale și programul de reciclare responsabilă au fost premiate în fiecare an de către EP. Programele Samsung de reciclare au primit cel mai înalt premiu SMM de la înființarea Programului SMM în 2014. Câștigătorii SMM Electronics Challenge Award 2021 au fost premiați la o conferință virtuală.

Samsung a primit Gold Tier din partea EPA

La Samsung, facem din sustenabilitate forța motrice a inovațiilor noastre îndrăznețe. Suntem profund onorați de recunoașterea de către EPA a acestor eforturi”. A declarat Mark Newton, șeful departamentului de sustenabilitate corporativă Samsung Electronics America, conform Samsung Newsroom. „Inginerii și designerii noștri găsesc în mod continuu modalități semnificative de a reduce deșeurile„.

Va trebui să lucrăm împreună pentru a construi un viitor durabil”. A spus administratorul EPA Michael S. Regan. „Electronica este un motor economic global, cu lanțuri de aprovizionare care ajung în întreaga lume. Suntem capabili să recuperăm și să reciclăm resurse valoroase, cum ar fi metalele prețioase, mineralele critice, materialele plastice și sticla”.

Agenția pentru Protecția Mediului – Environmental Protection Agency (EPA ) este o agenție executivă independentă a guvernului SUA, însărcinată cu problemele de protecție a mediului. A fost fondată în 2 decembrie 1970.

Premiul EPA Gold Tier, câștigat de Samsung pentru al optulea an consecutiv, recunoaște excelența companiei în colectarea deșeurilor electronice în SUA. Samsung colectează și reciclează în medie 100 de milioane de kilograme de deșeuri electronice pe an în Statele Unite. Cantitatea este echivalentul gazelor cu efect de seră a peste două milioane de copaci care captează carbonul timp de zece ani. Din 2008, Samsung reciclat mai mult de un miliard de lire sterline de electronice, deturnându-le de la gropile de gunoi din SUA și recuperând materiale reutilizabile. Samsung vrea să încorporeze 500.000 de tone de plastic reciclat în produsele noastre la nivel global până în 2030. Ultima dovadă este seria Samsung Galaxy S22, cu piese din plastic din plasele de pescuit.

Telecomanda Samsung SolarCell ajută la reducerea risipei de baterii

Pe lângă moștenirea de inovații SMM de-a lungul anilor, EPA Sustained Excellence Award a premiat și telecomanda Samsung SolarCell. Aceasta a fost lansată la începutul anului 2021 și dezvoltată pentru a reduce risipa de baterie și pentru a ajuta la închiderea buclei deșeurilor de plastic. Această telecomandă este disponibilă în prezent cu televizoarele Samsung Neo QLED 4K și 8K QLED și MicroLED. Telecomanda Samsung SolarCell va ajuta la eliminarea a 99 de milioane de baterii AA și va evita 5.840 de tone de gaze cu efect de seră pe parcursul a șapte ani de utilizare. Dincolo de reducerea deșeurilor de baterii, Samsung reduce consumul de deșeuri de plastic, deoarece telecomanda conține 24% polietilen tereftalat (PET) și policarbonat (PC) reciclate.

Mai mult, în ianuarie 2022, Samsung a dezvăluit progrese privind a doua generație a telecomenzii SolarCell. Acum aceasta se poate încărca de la frecvențele radio în dispozitive precum routerele Wi-Fi. Telecomanda a fost inclusă și în mai multe produse Samsung, cum ar fi noile televizoare și electrocasnice Samsung. Acest lucru a fost făcut cu scopul de a elimina peste 200 de milioane de baterii AA din gropile de gunoi.

Pentru a afla mai multe despre programele de reciclare Samsung și despre eforturile inovatoare de sustenabilitate vizitați https://www.samsung.com/us/explore/sustainability/. Pentru a afla mai multe despre programele EPA Sustainable Materials Management, accesați https://www.epa.gov/smm.