Samsung și Google Cloud au integrat AI generativ în seria Galaxy S24

77
Samsung și Google Cloud
Sursă foto: Digital Information World

Samsung și Google Cloud au anunțat un nou parteneriat pe mai mulți ani pentru a oferi tehnologia de inteligență artificială generativă (AI) a Google Cloud utilizatorilor de smartphone-uri Samsung din întreaga lume. Începând cu seria Galaxy S24, Samsung va fi primul partener Google Cloud care va implementa Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI prin cloud pe smartphone-uri.

Google și Samsung împărtășesc valori puternic legate de importanța de a face tehnologia mai utilă și mai accesibilă pentru toți. Suntem încântați că seria Galaxy S24 este primul smartphone echipat cu Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI. După luni de testare riguroasă și evaluare competitivă, echipele Google Cloud și Samsung au lucrat împreună pentru a oferi cea mai bună experiență Gemini AI de pe Galaxy”. A spus Janghyun Yoon, Corporate EVP și Head of Software Office în cadrul diviziei Mobile eXperience, Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

Samsung este primul partener Google Cloud care implementează Gemini Pro pe Vertex AI pentru utilizatori. Construit de la zero pentru a fi multimodal, Gemini Ai poate generaliza și înțelege fără probleme, opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, imagini și video. Începând cu aplicațiile originale Samsung, utilizatorii pot profita de noile funcții în Samsung Note, Voice Recorder și Tastatură. Gemini Pro pe Vertex AI oferă dispozitivelor Samsung funcții Google Cloud esențiale. Între altele este vorba despre securitate, siguranță, confidențialitate și conformitatea datelor.

Google Vertex AI este o platformă de învățare automată (ML). Ea vă permite să antrenați și să implementați modele ML și diverse aplicații AI și să personalizați modele de limbaj mari (LLM) pentru a fi utilizate în aplicațiile bazate pe AI.

De asemenea, utilizatorii seriei Galaxy S24 pot beneficia imediat de Imagen 2. Aceasta este cea mai avansată tehnologie de până acum a Google pentru extragerea textului din imagini. Cu Imagen 2 pe Vertex AI, Samsung aduce utilizatorilor capabilități sigure și intuitive de editare a imaginilor. Aceste caracteristici pot fi găsite în Generative Edit în Galerie pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Ca parte a acestui parteneriat, Samsung și Google Cloud, compania coreeană este unul dintre primii clienți care au testat Gemini Ultra, cel mai capabil și cel mai important model Google pentru sarcini extrem de complexe. Seria S24 va folosi Gemini Nano, LLM integrat pe dispozitiv și parte a Android 14, cel mai eficient model Gemini.

Samsung și Google Cloud înțeleg oportunitatea extraordinară de a crea experiențe  semnificative pe telefoanele mobile prin AI generativă. Cu Gemini AI, dezvoltatorii Samsung pot profita de infrastructura de clasă mondială Google Cloud. Ei au parte de performanțe incredibile și flexibilitatea pentru a oferi aplicații sigure, fiabile și captivante dispozitivelor Samsung”. A spus Thomas Kurian, CEO, Google Cloud.