Samsung și Google pare că vor fuziona Quick Share și Nearby Share

205
Google Samsung Nearby Share Quick Share
Sursa foto: androidauthority.com

Quick Share este serviciul Samsung de partajare a fișierelor, care este exclusiv pentru dispozitivele Galaxy. Nearby Share este serviciul Google de partajare de fișiere peer-to-peer disponibil pe toate dispozitivele Android cu aplicații Google. Cea mai recentă versiune a aplicației Servicii Google Play sugerează că Nearby Share ar putea fi redenumită Quick Share – Partajare rapidă, sugerând o posibilă fuziune a celor două servicii.

Există numeroase modalități de a partaja fișiere între telefoanele Android. Cea mai bună opțiune este cea care este deja disponibilă atât pe dispozitivul expeditor, cât și pe cel receptor. Fiecare telefon Android cu aplicații Google preinstalate are acces la Nearby Share – Partajare în apropiere, serviciul Google de partajare de fișiere peer-to-peer.

Partajarea în apropiere nu este singura opțiune de partajare a fișierelor dacă aveți un dispozitiv Galaxy există și Partajare rapidă. Quick Share este exclusiv pentru dispozitivele Samsung Galaxy și are câteva caracteristici unice care nu fac parte din oferta Google. Acest lucru face serviciul Samsung de partajare o alegere foarte populară printre utilizatorii Samsung. În curând este posibil ca utilizatorii Samsung să nu fie nevoiți să aleagă între Nearby Share și Quick Share. Aproape sigur cele două servicii de partajare a fișierelor ar putea intra sub aceeași tutelă.

Potrivit AndroidAuthority, leaker Kamila Wojciechowska a pus mâna pe o nouă versiune a aplicației Google Play Services, versiunea 23.50.13. Aici a descoperit numeroase indicii că Google ar putea rebrandui Nearby Share în Quick Share. Aceste indicii au fost împărtășite pe pagina sa pe X (fostul Twitter).

Twitter (acum X) a fost fondat în 21 martie 2006 de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams. În 2020, s-a estimat că aproximativ 48 de milioane de conturi (15% din toate conturile Twitter) nu erau persoane autentice!

De exemplu, după ce a primit inițial actualizarea, a primit următoarea notificare prin care a informat-o că „Partajare din apropiere (Nearby Share) este acum Partajare rapidă (Quick Share)” și să „caute noul nume și pictograma pentru a le distribui dispozitivelor din apropiere”.

Sursă foto:via AndroidAuthority

Noul nume de Partajare rapidă este în Setări rapide, caseta de dialog pentru descoperire și interfața de partajare a fișierelor. În ceea ce privește noua pictogramă, este vizibilă atât în ​​notificare, cât și în tigla Setări rapide, dar Kamila a distribuit și un prim-plan al pictogramei pentru o vizibilitate mai bună.

Sursă foto:via AndroidAuthority

În timp ce căuta prin aplicația Google Play Services, Kamila a găsit dovezi ale unui flux educațional de migrare pentru noua experiență Quick Share. Acest lucru, împreună cu noul nume care se potrivește serviciului de partajare de fișiere existent al Samsung, sugerează că schimbarea implică mai mult decât o simplă schimbare de nume. Este posibil ca Google și Samsung să fuzioneze cele două servicii de partajare a fișierelor sau să le facă interoperabile.

Dacă cele două companii colaborează între ele, este posibil fie ca Samsung să fi implementat biblioteca Nearby în serviciul Samsung Quick Share pentru a o face compatibilă cu Nearby Share, fie să se fi întâmplat contrariul și Google a implementat suport pentru serviciul Quick Share în Nearby Share. În orice caz, utilizatorii Samsung nu ar mai trebui să-și facă griji cu privire la selectarea accidentală a Partajării rapide atunci când au vrut să aleagă Partajare în apropiere pentru a partaja un fișier cu un utilizator Android care nu este Samsung. Ar exista doar o opțiune – Partajare rapidă – care ar funcționa atât cu dispozitivele Android Samsung, cât și non-Samsung.

Din păcate, nu avem nicio dovadă concretă că cele două servicii se contopesc de fapt. Cu toate acestea, date fiind circumstanțele, pare foarte probabil. La urma urmei, dacă Nearby Share ar fi redenumit la Quick Share fără ca cele două servicii să se fuzioneze. Atunci asta ar putea însemna că dispozitivele Samsung să aibă două opțiuni „Quick Share” pentru partajare. Acest lucru ar servi doar pentru a deruta utilizatorii obișnuiți. Cei mai mulți dintre utilizatorii actuali nu sunt conștienți de diferența dintre cele două servicii.

Dacă într-adevăr are loc o fuziune între Quick Share și Nearby Share pentru a rezulta Quick Share vom afla fie la CES Las Vegas 2024 din ianuarie, fie la următorul eveniment Galaxy Unpacked.