Google adaugă suport pentru Samsung Health în Health Connect

193
Google Health Connect
Sursa foto: via neowin.net

La începutul acestui an, Google și Samsung s-au asociat pentru a lansa Health Connect. A fost prezentat la I/O 2022 ca un API Android care acceptă peste 50 de tipuri de date. Printre acestea amintim doar inclusiv măsurarea grăsimii corpului, nutriția și multe altele. Acum nouă noi aplicații de fitness sunt acceptate de Health Connect. Google a anunțat un program beta pentru Health Connect care asigură utilizatorilor controlul asupra datelor lor și le permite să gestioneze ce aplicații le pot accesa.

Potrivit Google, integrările permit utilizatorilor să obțină date mai holistice. De exemplu, integrarea Peloton și Health Connect le permite utilizatorilor să-și sincronizeze statisticile de antrenament și să obțină credit pentru ele în aplicații precum Oura. În plus, datorită unei scheme standardizate, aplicațiile pot citi date brute de peste 40 de tipuri de date din aplicația Google Health Connect. Aplicația Google oferă 40 de tipuri de date din șase categorii: Activitate; Urmărirea ciclului menstrual; Măsurarea grăsimii corpului; Nutriție; Elemente vitale și Somn. De asemenea, elimină nevoia dezvoltatorilor de a menține mai multe conexiuni API (application programming interface – interfață de programare a aplicațiilor).

Suport pentru Samsung Health în Google Health Connect beta

„Cu ajutorul API-urilor Health Connect, inginerii noștri au reușit să își adapteze cu ușurință arhitectura existentă pentru a citi și scrie datele despre sănătatea utilizatorului, cum ar fi nutriția, hidratarea, exercițiile fizice și pașii. Cu această integrare, suntem acum capabili să consumăm date de la orice aplicație terță parte din Health Connect. Astfel am extins opțiunile utilizatorilor noștri, permițându-le în același timp mai multă flexibilitate pentru a acorda permisiuni granulare despre datele pe care doresc să le partajeze”. A declarat directorul de tehnologie al MyFitnessPal, Jason Peterson, potrivit Neowin.

Neowin este un site de știri tehnologice fondat în 2000. Are sediul în Plymouth, Michigan, SUA. Accentul editorial este în principal pe știrile legate de Microsoft. Site-ul web oferă, de asemenea, știri, recenzii tehnologice și articole de opinie.

De asemenea, Google oferă utilizatorilor controale granulare care le permit să gestioneze permisiunile aplicațiilor, în timp ce dezvoltatorii pot accesa un centru de gestionare a permisiunilor și o interfață de utilizator (UI) cu permisiuni granulare, eliminând nevoia de a proiecta interfețe de utilizare de gestionare a permisiunilor. Persoanele fizice pot accesa deja aceste beneficii prin aplicația Health Connect din Magazinul Play.

Sursă foto: Neowin

Cel mai recent anunț al companiei prezintă o listă de aplicații de fitness și wellness care sunt acum acceptate de Health Connect. Platformele menționate de Google sunt:

  • Oura
  • MyFitnessPal: Contor de calorii
  • Fitbit
  • Samsung Health
  • Flo: Ovulație și monitorizare menstruație
  • Google Fit: Urmărirea activității
  • Activități în aer liber: drumeții și ciclism
  • Lifesum: alimentație sănătoasă și dietă
  • Proov Insight
  • Dexcom
  • Weight Watchers (WW)
  • Peloton