Samsung a brevetat o husă cu ecran electroforetic pentru smartphone

1506

Samsung produce și lansează huse de smartphone-uri de ani de zile, în multe versiuni. De exemplu, avem husă cu LED-uri sau Clear View, ambele sunt huse cu clapetă care protejează atât partea din față cât și partea din spate a dispozitivului. Potrivit unui brevet publicat recent, Samsung are în vedere realizarea unei huse cu un afișaj atât pe față, cât și pe spate.

Samsung a depus un brevet de invenție la WIPO și USPTO pentru un „dispozitiv de accesorii pentru dispozitive portabile„. Brevetul a fost publicat la 13 decembrie 2018 și descrie o husă Samsung de smartphone (flip-cover sau bumper-cover). Aceasta este prevăzută cu un ecran electroforetic pe față și spate.

Brevetul descrie o husă flip, care acoperă atât spatele, părțile laterale, cât și partea frontală a smartphone-ului. Husa va fi prevăzut cu un afișaj electroforetic atât pe față, cât și pe spate. Electroforetic se referă la transmisia particulelor în medii lichide sub influența unui câmp electric, produce electricitate prin influență. Acest tip de afișare necesită o capacitate scăzută de consum a bateriei, permițând husei să fie alimentată fără fir prin telefonul smartphone. În plus, husa telefonului este prevăzută cu NFC. De asemenea, husa are propria placă de circuite imprimate cu procesor, antenă și controler de afișaj. În acest fel, poate avea loc și autentificarea accesoriului, separat de telefonul în sine.

Husa are un ecran aproape complet în față

Sunt descrise diferite formate de afișare pentru husa din brevet. Atât în ​​față, cât și în spate se poate utiliza un ecran care acoperă până la 98% din suprafața telefonului. În plus față de afișajul aproape complet pe ecran, este de asemenea posibil să optați pentru un ecran mai mic, care să acopere doar jumătatea inferioară din față. În acest caz, dimensiunea afișajului acoperă maximum 35%.

Eric Johnson, de la Royal Radar Establishment, Anglia, a descris primul ecran tactil capacitiv în 1965. Frank Beck și Bent Stumpe, ingineri la CERN, au dezvoltat un ecran tactil transparent la începutul anilor 1970. În 2007, LG Prada a fost primul telefon mobil lansat cu un touchscreen capacitiv.

De asemenea, Samsung menționează în brevet că telefonul în sine poate avea un touchscreen, dar ar putea avea și touchscreen-uri multiple. Deoarece husa este conectată la telefonul smartphone, acesta poate afișa lucruri generale, cum ar fi apelurile primite sau mesajele noi. În plus, poate afișa fișiere text, fișiere audio, fișiere video, imagini și pagini web. Husa smartphone-ului poate fi fabricată din metal, lemn sau material plastic, precum și din policarbonat. În plus, poate fi transparentă.

Un afișaj electroforetic este ușor de citit, chiar și în lumină strălucitoare. În plus, consumă foarte puțin din baterie. Un dezavantaj este că pot fi afișate mai puține culori. Tehnologia brevetată nu se aplică numai la husă flip-cover, ci poate fi aplicată și la o husă bumper-cover. Aceasta este o husă care protejează numai partea din spate și părțile laterale.

Dacă și când o astfel de husă de telefon Samsung va fi lansată este un lucru necunoscut momentan. Pare a fi un fel de versiune mult mai avansată a husei cu LED-uri. Husele de telefoane au început să fie fabricate cu tot mai multă tehnologie în ultimii ani. Deci nu este ceva de neconceput că în viitor Samsung să lanseze huse cu afișare în capac. Posibil până la lansarea lui Galaxy Note 10 să apară o astfel de husă.

SURSĂLetsgoDigital