Samsung a lansat memoria de 12 GB pentru viitoarele smartphone-uri

1051

Samsung a lansat noua memorie Samsung LPDDR4X de 12 GB pentru smartphone-uri, are cea mai mare capacitate din lume. LPDDR4X de 12 GB se alătură sistemului 512 GB eUFS pentru a permite o experiență extraordinară a utilizatorilor în viitoarele smartphone-uri cu multi-camere, cu dimensiuni mai mari de ecran și caracteristici AI și 5G.

Samsung Electronics a anunțat că a început producția de memorii DRAM mobile cu cea mai mare capacitate – de 12 GB cu un consum redus, optimizate pentru smartphone-urile premium. Cu o capacitate mai mare decât cea aflată pe majoritatea notebook-urilor ultra-subțiri, noul DRAM mobil va permite utilizatorilor de smartphone-uri să profite din plin de toate funcțiile smartphone-urilor de generație următoare.

Noile memorii vor fi fi disponibile tuturor producătorilor de smartphone-uri

Cu producția în masă a noului LPDDR4X, Samsung oferă acum o gamă completă de memorie avansată. Aceasta va fi folosită pentru a deschide o noua eră a smartphone-urilor, de la 12 GB la stocare de 512GB eUFS 3.0″. A declarat Sewon Chun, vicepreședinte executiv al Memory Marketing la Samsung Electronics. „Mai mult decât atât, cu LPDDR4X, ne întărim poziția ca producător de memorie mobilă premium. Suntem cei mai bine plasați pentru a răspunde cererii crescânde din partea producătorilor de smartphone-uri la nivel mondial„.

Datorită tehnologiei DRAM mobile de 12 GB, producătorii de smartphone-uri pot maximiza potențialul dispozitivelor. Este ideală pentru telefoanele cu peste cinci camere și dimensiuni tot mai mari ale afișajului, pentru AI și 5G. Pentru utilizatorii de smartphone-uri, DRAM-ul de 12 GB permite un multitasking mult mai fluid și căutări mai rapide. Vor putea naviga printr-o multitudine de aplicații pe ecrane ultra-mari de înaltă rezoluție. De asemenea, grosimea de 1,1 milimetri permite proiectarea unor smartphone-uri mult mai inteligente.

LPDDR Low Power Double Data Rate. LPDDR este un tip de memorie RAM pentru smartphone-uri și tablete. În plus, cip-urile sunt foarte mici și ocupă mai puțin spațiu. Principalii furnizori mondiali de astfel de memorii sunt Samsung Electronics și Micron Technology.

Capacitatea de 12 GB a fost realizată prin combinarea a șase chip-uri LPDDR4X de 16 GB bazate pe procesul de fabricație de 10nm într-un singur pachet, oferind mai mult spațiu pentru bateria smartphone-ului. În plus, prin utilizarea acestei tehnologii noua memorie mobilă de 12 GB oferă o rată de transfer de date de 34,1 GB pe secundă. Reduce în același timp consumul de energie cauzat în mod inevitabil de o creștere a capacității DRAM.

Este posibil să ne întâlnim cu aceste noi capacități de memorie pe viitorul Samsung Galaxy Note 10.