Samsung închide o fabrică și din Brazilia din cauza COVID-19

664
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics a închis de săptămâna aceasta una dintre fabricile sale din Brazilia. Cauza: COVID-19 care se răspândește rapid în toată țara latino-americană, potrivit unui comunicat al companiei. Samsung a închis de marți liniile de fabricare a smartphone-urilor și electrocasnicelor din orașul Manaus din nordul Braziliei. Această măsură vine în sprijinul eforturilor guvernului brazilian de stopa răspândirea virusului corona.

O altă fabrică din orașul Campinas, în statul Sao Paulo din Brazilia, funcționează ca de obicei la parametri normali, conform The Korea Herald. Sediul companiei pentru America Latină din orașul Sao Paulo și sucursala de vânzări produse au cerut angajaților să lucreze de acasă.

În Brazilia Samsung produce smartphone-uri, tablete și electrocasnice

Pentru Samsung, Brazilia este cea mai mare piață din America Latină. Brazilia este cea mai puternică economie din America Latină și compania Samsung este prezentă aici de mai mulți ani. Gigantul tech sud-coreean produce aici, începând din 1999, smartphone-uri, tablete, laptopuri și electrocasnice deoarece Brazilia este cea mai mare economie din regiune. Samsung a spus că toate magazinele sale din Brazilia vor rămâne închise până la o nouă notificare. Compania a specificat că toți consumatorii ar trebui să-și cumpere produsele online.

De asemenea, Samsung a declarat că fabrica sa de smartphone-uri din Noida, situată în apropiere de New Delhi, își va suspenda operațiunile săptămâna aceasta. Decizia a venit tot ca răspuns la îndrumările guvernului indian menite să oprească răspândirea COVID-19. Pe lângă fabrica sa indiană, Samsung a decis, de asemenea, să închidă temporar fabrica de producție de televizoare din Slovacia în această săptămână.

În 2014 bandiții au atacat o fabrică Samsung din apropiere de Sao Paulo. La fabrica din Campinas, hoții au luat muncitorii ostateci și au furat câteva camioane de smartphone-uri, tablete și computere de tip notebook, în valoare de peste 36 milioane $.

Samsung vinde foarte bine toate produsele sale în Brazilia

Samsung a înregistrat o cerere din ce în ce mai mare pentru produsele sale în Brazilia. Cererea a fost pentru dispozitive mobile din gama medie și high-end și pentru electrocasnice premium, inclusiv pentru televizoarele QLED Samsung.

La începutul acestei luni, Samsung a organizat un eveniment separat pentru prezentarea smartphone-urilor Galaxy S20 și Galaxy Z Flip în Sao Paulo. Anul acesta când a  fost lansat la vânzare în Brazilia, smartphone-ul pliabil Galaxy Fold s-a vândut imediat la un preț exorbitant: 3.090 de dolari. Este cel mai mare preț la care s-a vândut oficial Galaxy Fold.